Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

‘Έτσι αρχίζεις να είσαι Ιατρός - John Diamond

ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ!

Αυτοί που μετέφρασαν το βιβλίο του συγκεκριμένου κυρίου (ο οποίος όπως και πολλοί άλλοι, μέσα στο έργο του προσπαθεί να προωθήσει όλα τα υπόλοιπα βιβλία του) δεν κατάφεραν να πείσουν να αγοράσουμε και τα υπόλοιπα…

Το συγκεκριμένο βιβλίο πιθανώς να μην πωλείται στην αγορά. Μας το είχαν μοιράσει δωρεάν σε κάποια φάση στην σχολή.

Το περιεχόμενο του είναι μία μίξη προσηλύτισης στον καθολικισμό (κι ας το μετέφρασαν ορθόδοξοι… η αμερικανίλα του είναι παρούσα 100%), μερικών επιστημονικών στοιχείων, μερικών ερευνών αμφιβόλου επιστημονικής αξίας, και μερικών ανακριβειών για τις οποίες ίσως θα έπρεπε να του πάρουν το δίπλωμα.

Αναφέρει ότι οι ασθένειες είναι αποτέλεσμα αποξένωσης από τον Θεό και ότι πρώτα θα πρέπει να κάνουμε τον ασθενή να πιστεύει και όλα τα άλλα θα έρθουν μετά και ότι (αν είναι δυνατόν!!!) δεν έχει τόση αξία να σώσεις το σώμα κάποιου αν δεν πιστεύει στον Θεό.

Φτάνει στο σημείο να πει ότι τα ζώα που δεν ξέφυγαν από τον σκοπό τους που είναι η αναζήτηση του Θεού, όπως εμείς, δεν έχουν μυωπία και φαλάκρα!!!! Κόψτε επιστήμονα… Εδώ να αναφέρω ότι σύμφωνα με τους οφθαλμίατρους η μυωπία δεν είναι ασθένεια, αλλά (αν θυμάμαι καλά) μηχανική διαταραχή. Πάντως δεν θεωρείται ασθένεια όπως το γλαύκωμα π.χ. η ο καταρράκτης κτλ.

Άλλη μία κλασική, κατά την γνώμη μου, μπούρδα που πουλάει ελπίδα στον κόσμο (αν και από την άλλη καλά κάνει γιατί ο κόσμος αγοράζει…) μπλέκοντας κάποια ελάχιστα επιστημονικά στοιχεία, με δικές του εικασίες για να πείσει τον κόσμο για αυτό που θέλει.
Χάσιμο χρόνου το βιβλίο, αν και μάλλον δεν θα το διαβάσετε πουθενά αν δεν ασχολείστε με την Ιατρική ή συναφείς κλάδους…

Υ.Γ: Πιστεύω όταν τελειώσω το τόσο εντατικό διάβασμα (γιατί το διάβασμα γενικά στην Ιατρική δεν τελειώνει ποτέ), να έχω παραπάνω χρόνο για βιβλία. Φυσικά εδώ δεν πρόκειται να σας παρουσιάσω την παθολογία του Harrison ή την Φυσιολογία του Guyton :P
Καλό ΣΚ να έχουμε!!!

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Cool Φαρμακάς!!!

Για όσους δεν γνωρίζουν, "φαρμακάδες" είναι οι γνωστοί/ες που προωθούν προϊόντα φαρμακευτικών εταιρειών στους διάφορους γιατρούς!

Η ένδυση τους είναι βγαλμένη από copy paste! Οι άντρες πάντα με κουστούμι,γραβάτα, πουκάμισο στην τρίχα, γυαλισμένα παπούτσια, σκούρο παντελόνι και δερμάτινη τσάντα... - φανταστείτε γνωστό δήμαρχο να πουλάει φάρμακα δηλαδή! ;)) - ενώ οι γυναίκες με ταγιερ, τακούνι, μαντήλι και φυσικά χτενισμένες και βαμένες στην τρίχα!

Θα τους βρείτε να περιμένουν στους διαδρόμους των νοσοκομείων ώστε να μιλήσουν με τους γιατρούς μόλις αυτοί τελειώσουν΄από την συνεδρίαση ή την επίσκεψη κτλ κτλ.

Πολλές φορές είναι αστοιχείωτοι στον χώρο της υγείας και αναπαράγουν απλά την κασέτα του αφεντικού ενώ αν τους κάνεις ερωτήσεις ιατρικές, πιθανώς να μην μπορούν να απαντήσουν!

Ε, σήμερα λοιπόν για πρώτη φορά είδα cool φαρμακά αλλά δυστυχώς δεν μπορούσα να βγάλω φωτογραφία!!! Μιλάμε για παλικάρι κοντά στα 40, ο οποίος ήρθε με μπουφανάκι, μπλουζάκι πόλο, υφασμάτινο παντελόνι και σπορτέξ!!! Και εκτός αυτού ήξερε και φαρμακολογία γιατί μιλούσε με τους γιατρούς πάνω στην δράση κάποιων φαρμάκων!!!

Ντάξει, ήθελα να δώσω συγχαρητήρια αλλά κρατήθηκα ;)

Θα ήταν πολύ καλύτερο και οι υπόλοιποι φαρμακάδες να βγάλουν της λιγδιάρικες πανομοιότυπες στολές και να μάθουν και λίγη φαρμακολογία, μην αισθανόμαστε πνιγμένοι κάθε φορά που τους βλέπουμε!

Α, και για να σας προλάβω, ναι, αρκετοί γιατροί τα παίρνουν από φαρμακάδες, αλλά δεν είναι η πλειοψηφία!

Καλό μας απόγευμα!

H ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑΚΑΝΕΙ ΠΑΤΑΓΟ!

Άρχισε δίκη για την επιστροφή των μαρμάρων;;;
Αν αληθεύει αυτή η είδηση τότε 1.000 μπράβο στην συγκεκριμένη κυρία!
Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι μπλόγκερς είμαστε μαζί της!

Αντιγράφω από το πρωτότυπο...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η επιστροφή των ιερών γλυπτών του Παρθενώνα, τα οποία βρίσκονται εδώ και δύο αιώνες στα χέρια της Βρετανικής Πολιτείας (και σήμερα εκτίθενται στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο) αποτελεί κοινό πόθο όλων των Ελλήνων και πάγιο αίτημα της Ελληνικής Πολιτείας. Ως γνωστόν, τα ιερά γλυπτά του Παρθενώνα αποτελούν λατρευτικά αντικείμενα της θρησκείας των Αρχαίων Ελλήνων και πατέρων μας και είχαν δημιουργηθεί για την εξυπηρέτηση των θρησκευτικών αναγκών τους. Σήμερα, η θρησκεία αυτή, της οποίας εγώ είμαι ιέρεια, εμφανίζεται ως η θρησκεία των Ελλήνων Αρχαιοθρήσκων. Η θρησκεία μας είναι γνωστή, σύμφωνα με την απόφαση υπ’ αρθ. 1290/2006 του Πρωτοδικείου Αθηνών (Τμήμα Εκούσιας Δικαιοδοσίας). Οπότε, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Ελληνικού Συντάγματος, είναι νόμιμη και προστατεύεται από τον Ελληνικό, αλλά και τους Ευρωπαϊκούς και διεθνείς νόμους. Ως εκ τούτου, όλα τα λατρευτικά αντικείμενα της Ελληνικής Αρχαιότητας ανήκουν ηθικά, πνευματικά και πραγματικά στη θρησκεία των Ελλήνων Αρχαιοθρήσκων, η οποία είναι η νόμιμη συνέχεια της Αρχαίας Ελληνικής Θρησκείας σήμερα. Και τελούν βεβαίως υπό την προστασία της Ελληνικής Πολιτείας και των αρμοδίων αρχών.
Ως ιέρεια των Ελλήνων Αρχαιοθρήσκων, στις 18 Φεβρουαρίου του 2010, προσέφυγα στην Εισαγγελία Αθηνών και υπέβαλα μήνυση κατά του Βρετανικού Μουσείου. Με την ενέργειά μου αυτή ζητώ την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα πίσω στην Ελλάδα και την ανάδειξη, διαφύλαξη και προστασία τους από την Ελληνική Πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της, προς χάριν της θρησκείας μας και προς χάριν όλου του Ελληνικού λαού. Επίσης, ζητώ την καταβολή χρηματικής αποζημίωσης εκ μέρους του Βρετανικού Μουσείου (και εκ μέρους όλων των υπευθύνων των σχετιζομένων με αυτό). Τα γλυπτά του Παρθενώνα θεωρούνται και είναι προϊόντα διαρπαγής, λεηλασίας και κλοπής. Για την πολλαπλή εμπορική εκμετάλλευση και την έκθεσή τους (χωρίς καταβολή ενοικίου, βεβαίως), ζητώ, λοιπόν αποζημίωση, το ύψος της οποίας ανέρχεται σε 1.000.000.000.000 ευρώ (ένα τρισεκατομμύριο ευρώ), ποσό το οποίο δια του δικαστικού αυτού αιτήματός μου επιθυμώ να διατεθεί εξολοκλήρου στον ελληνικό λαό για την επίλυση της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα.
Διευκρινίζω τα εξής. Η κίνησή μου αυτή, σε καμία περίπτωση δε στρέφεται κατά του Βρετανικού ή άλλου λαού. Καταγγέλλω, όμως: την προσπάθεια που γίνεται τον τελευταίο καιρό από ορισμένους κύκλους -και από ορισμένα Μ.Μ.Ε. που αποτελούν τα “παπαγαλάκια” αυτών των κύκλων- να σπείρουν διχασμό ανάμεσα στους αδελφούς λαούς της Ευρώπης με αιχμή του δόρατος την Οικονομία, μια προσπάθεια που ένα και μοναδικό σκοπό έχει: τη διατήρηση της οικονομικής ηγεμονίας των απανταχού κερδοσκόπων, δια της μεθόδου του “διαίρει και βασίλευε”. Ως παράδειγμα φέρνω την πρόσφατη παρουσίαση στο εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού “Focus” της Θεάς Αφροδίτης (Αφροδίτη της Μήλου) να σχηματίζει μια αισχρή και πρόστυχη χειρονομία. Και επειδή, βεβαίως, αυτό για μας τους Αρχαιοθρήσκους αποτελεί προσβολή θείας προσωπικότητας, επιφυλασσόμεθα για τα δέοντα εναντίον του εν λόγω περιοδικού.
Η οικονομική διαφθορά, φυσικά και είναι γεγονός και πλήττει τη χώρα μας -και όχι μόνο...- επί σειρά ετών και ευκαιριών. Αποτελεί ένα έγκλημα που έχει διαπραχθεί από εγχώριους, αλλά και από ξένους παράγοντες. Και σήμερα έχει φέρει τον ελληνικό λαό σε δεινή θέση. Αυτό δεν το αμφισβητώ, ούτε και το αντιπαρέρχομαι. Και εύχομαι να καταγγελθούν με θάρρος και να τιμωρηθούν, επιτέλους, οι ένοχοι, όποιοι κι αν είναι. Και να πληρώσουν... Όμως, το πρόβλημα δεν υφίσταται μόνο εδώ, εντός των ελληνικών συνόρων, και ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Κάποιοι σχεδιάζουν την Ευρωπαϊκή Πολιτική και κάποιοι έχουν την ευθύνη της...
Ως ιέρεια και ως άνθρωπος, εγώ προσωπικά δεν ξεχνώ τους 25 Γάλλους εργαζομένους, που έφθασαν στην απελπισία και έγιναν αυτόχειρες εξαιτίας της επικρατούσας λογικής και... πολιτικής. Δεν ξεχνώ το παλικάρι, το στέλεχος της Vodafone, που αυτοκτόνησε κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης των υποκλοπών στη χώρα μας, μια υπόθεση για την οποία την πολιτική ευθύνη έφερε ο τότε υπουργός κ. Βουλγαράκης, ο ίδιος άνθρωπος που έστειλε τα ΜΑΤ για να εμποδίσει τις τελετές μας στους ιερούς τόπους των προγόνων μας. Δεν ξεχνώ, όμως, και τους εκατοντάδες ξένους πανεπιστημιακούς, όλων των ειδικοτήτων, που έχουν τιμήσει και αναδείξει τον Ελληνικό Πολιτισμό, ούτε και ξεχνώ τους Γερμανούς αγρότες που συνάντησα τον περασμένο Μάιο στην πλατεία του Καθεδρικού Ναού της Κολωνίας να διαδηλώνουν τα αιτήματά τους και να δίνουν μάχη για την επιβίωσή τους. Όπως δεν ξεχνώ και το φίλο Βρετανό οδηγό φορτηγού στο ταξίδι από Ντόβερ για Καλαί, που τόσα κοινά καθημερινά προβλήματα και άγχη μάς έδεσαν και που τίποτε δε μας χώρισε...
Διοδώρα - Ντορέτα Πέππα
ιέρεια των Ελλήνων Αρχαιοθρήσκων / συγγραφέας

και σχολιάζει το site:

Για πολλά χρόνια τώρα ζούμε τη φάρσα της επιστροφής των Ελγινείων Μαρμάρων του Παρθενώνα, με παράτες, διαμαρτυρίες, επιστολές και παραστάσεις φιλολογικού χαρακτήρα από μέρους των αρμοδίων Κυβερνητικών, αλλά ούτε μια σοβαρή, πράξη έγινε ποτέ!

Ε, λοιπόν βρέθηκε ο άνθρωπος που θα φέρει τη Μεγάλη Βρετανία στο εδώλιο.

Είναι η γνωστή συγγραφέας κ. Ντορέτα Πέππα, η οποία συνάμα έχει και την ιδιότητα της ιέρειας των Ελλήνων Αρχαιοθρήσκων.
Κατέθεσε μήνυση κατά του Βρεταννικού μουσείου, από το οποίο και ζητάει, εκτός της επιστροφής και υπέρογκη αποζημίωση.
Τα επιχειρήματά της είναι σοβαρά.
Θεωρεί τόσο τα Γλυπτά του Παρθενώνα, όσο και το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου κ.α. ως λατρευτικά αντικείμενα της θρησκείας των Αρχαίων Ελλήνων κι άρα ως συνεχιστής της θρησκείας αυτής έχει έννομο συμφέρον να διεκδικήσει τα ιερά των Αρχαιοθρήσκων.
Σχετικώς η κ. Πέππα εξέδωσε Δελτίο Τύπου, στο οποίο αναλύει λεπτομερώς τα της εντυπωσιακής αποφάσεως της.
Πρώτοι παραλήπτες είναι η press-bank και ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Γερουλάνος.
... Ο οποίος και καλείται να λάβει..θέση!
Και να συντρέξει την ενέργεια -επί τέλους- της δίωξης των κλεφταράδων του Βρετανικού Μουσείου.
Είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τόσο σοβαρή, όσο και θετική κίνηση.. Και απορρούμε πως επί τόσα άγονα έτη...παραφιλο-λογούμε...

Μακάρι!!!!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ… ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ!

Χθες το πρωί ήμουν μπροστά σε μία συζήτηση σχετικά με την μετανάστευση στα Κανάρια. Σίγουρα αν κάποιος “προοδευτικός” άκουγε αποσπασματικά την συζήτηση θα έλεγε ότι οι ομιλώντες είναι ρατσιστές, μέλη της Χ.Α. κτλ… Όμως σας βεβαιώνω ότι μόνο για αυτό δεν πρόκειται, αλλά απεναντίας για 4 πανεπιστημιακούς καθηγητές ιατρικής οι οποίοι δεν είναι καν φίλοι και ούτε είναι όλοι κανάριοι, αλλά προέρχονται από διαφορετικές πόλεις της Ισπανίας, απλά έτυχε να βρεθούν στον ίδιο χώρο και η κουβέντα για μία ασθενή (που ήρθε από Βενεζουέλα πριν 3 μήνες γιατί στην χώρα της δεν μπορούσαν να της διαγνώσουν το πρόβλημα – πόσο μάλλον να το θεραπεύσουν…) πυροδότησε την όλη συζήτηση.


Λέγαν λοιπόν οι καθηγητές ότι το 25% των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία είναι ξένοι! Μιλάμε για αρκετά μεγάλο ποσοστό, αν και να σας πω την αλήθεια δεν ξέρω ποιο είναι το αντίστοιχο της Ελλάδας, και βασικά δεν ξέρω αν υπάρχει αξιόπιστη στατιστική υπηρεσία που να το έχει μετρήσει… Σχολίαζαν χαρακτηριστικά «Κάποτε είχαμε οικονομικούς μετανάστες, τώρα έχουμε μετανάστες υγείας!».

Πολλοί ξένοι και ειδικά ισπανόφωνοι, που δεν έχουν πρόβλημα με την γλώσσα, αλλά και πολλοί αφρικάνοι που είναι δίπλα στα κανάρια, έρχονται στην Ισπανία όταν έχουν πρόβλημα υγείας, γιατί ακριβώς ξέρουν ότι αν το πρόβλημα τους είναι βαρύ, θα πάνε στα επείγοντα και θα εισαχθούν στο νοσοκομείο ως βαρύ περιστατικό. Την ίδια ώρα, αρκετοί ασθενείς, ανάλογα με την πόλη που βρίσκονται –όσο πιο περιφέρεια, τόσο χειρότερα – πρέπει να περιμένουν αρκετές βδομάδες για μία προγραμματισμένη επίσκεψη στα εξωτερικά ιατρεία! Ένας από τους γιατρούς είπε «Αν πας στην Ολλανδία, ακόμα και κομμένο χέρι να έχεις, αν δεν είσαι ασφαλισμένος εκεί, θα σου δώσουν σημασία μόνο αν έχεις τα απαραίτητα δολάρια στο άλλο χέρι. Εδώ έρχονται όλοι και τους κάνουμε μέχρι και μεταμόσχευση νεφρού! Δεν γίνεται άλλο αυτό! Αν συνεχίσει έτσι, σε λίγα χρόνια θα καταρρεύσει το σύστημα!!!» Σας θυμίζει μήπως την χώρα μας;;; Και φανταστείτε ότι εδώ τουλάχιστον ο μπαρμπα-Θαπατέρο τα τελευταία χρόνια σκάει φράγκα για την υγεία σε νέα νοσοκομεία, νέες θέσεις εργασίας κτλ… Σε μας που δεν δίνουν ούτε cent οι κυβερνήσεις;;;


Όπως επίσης τραγικό θεωρούν ότι κάθε χρόνο στις εξετάσεις για ειδικότητα δίνουν 13.000 άτομα και μπαίνουν 7.500 περίπου (το τι κωλοχανείο είναι η Ελλάδα στο θέμα της ειδικότητας θα αναπτυχθεί σε άλλο ποστ… αλλά να ξέρετε ότι είναι ΜΑΚΡΑΝ το μεγαλύτερο κωλοχανείο στην Ευρώπη σε αυτό το θέμα) και ότι από αυτούς τους 7.500 μεγάλο ποσοστό είναι ξένοι! Θα μου πείτε καλά κάνουν γιατί διαβάζουν περισσότερο από τους ντόπιους, και ότι επίσης ήρθαν για να δουλέψουν, όχι για να κλέψουν-βιάσουν-κτλ κτλ… Απλά θεωρούν, ότι λόγω ποσοστού ανεργίας, θα έπρεπε να υπάρχει ποσόστοση. Δηλαδή να δίνεται ένα συγκεκριμένο μικρό ποσοστό θέσεων ειδικότητας (όπως και εργαζόμενων αργότερα) σε ξένους και όλες οι υπόλοιπες θέσεις να πηγαίνουν σε Ισπανούς. Όπως κάνουν δηλαδή αρκετές υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, όπου δεν ξέρω αν έχουν επίσημη ποσόστωση αλλά προτιμάν σαφώς τους δικούς τους , αν εσύ δεν έχεις αρκετά παραπάνω προσόντα!

Φυσικά δεν μπορώ να αναπαράγω εδώ όλο τον διάλογο, αλλά το νόημα περιληπτικά είναι ότι το βρίσκουν αδιανόητο να πληρώνει ο Ισπανός φόρους, και να εξυπηρετούνται πρώτα οι λατίνοι και οι αφρικανοί και να περιμένουν οι Ισπανοί σε λίστες! Όπως επίσης δεν γίνεται να παίρνουν τόσες θέσεις εργασίας οι ξένοι και να μένουν άνεργοι οι Ισπανοί με τόση ανεργία που υπάρχει! Ακούγεται ρατσιστικό αυτό;;;;; Οι άνθρωποι μιλάν απολύτως λογικά κατά την γνώμη μου! Και όπως ξαναείπα μιλάμε για καθηγητές πανεπιστημίου, όχι για τίποτα τελευταίους ανήξερους! Έτσι για να πάρετε μια γεύση για το τι επικρατεί εδώ στα κανάρια όπου ασκείται ο Dimos el Grec, σχετικά με ένα θέμα που μας απασχολεί ιδιαιτέρως τον τελευταίο καιρό!

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

ΣΥΝΑΥΛΙΑΡΑ 24 Ιούνη στην Αθήνα με Metallica και πολλούς άλλους!




Όποιος από τους φίλους του μπλογκ σκέφτεται να πάει ας επικοινωνήσει με mail!!!


Θα γίνει της καραπόπης στη Συναυλία αυτή!!!

Δυστυχώς δεν έτυχε να έχω δει κανέναν από αυτούς μέχρι τώρα κυρίως λόγω σχολής, αλλά τώρα που έρχονται μαζεμένει, ειδικά Metallica,Slayer,StoneSour k Mastodon δεν το χάνω με τίποτα!!!

Aντιγράφω τις πληροφορίες από το rockin.gr


Οι Big Four - Metallica, Slayer, Megadeth και Anthrax - θα εμφανιστούν μαζί για πρώτη φορά στην ιστορία, και μαζί με τους Stone Sour, Mastodon, και Bullet For My Valentine θα προκαλέσουν ακόμα και στο πιο απαιτητικό κοινό φρενίτιδα ενθουσιασμού!


Η DiDi Music / Big Star Promotion, επίσημα πια, επιβεβαιώνει ότι την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010 στο Terra Vibe Park θα εγκαινιαστεί ένας νέος θεσμός που θα συνταράσσει τα καλοκαίρια μας: το Sonisphere Festival!Για πρώτη φορά στη χώρα μας, το Sonisphere Festival, σε μία μόνο μέρα, θα παρουσιάσει ένα line up που θα σας μείνει αξέχαστο!Το 2010 το Sonisphere επεκτείνεται στην Ελλάδα και σε δέκα ακόμα χώρες.


Με ένα άκρως εντυπωσιακό line up, αυτό το επαναστατικό, πλανόδιο ροκ τσίρκο οδηγείται σε ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία, καθώς καθιερώνει τη θέση του ως το ηγετικό ροκ φεστιβάλ του πλανήτη! Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το: http://www.sonispherefestivals.com/Η προπώληση ξεκινά!Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, ώρα 10:30.

.

Προς τους «φίλους» ευρωπαίους

Αντιγράφω από εδώ αυτό το συγκλονιστικό κείμενο που με εκφράζει απόλυτα!

Ντρέπομαι για τους απατεώνες πολιτικούς μου, ντρέπομαι για το ελάχιστο των ελλήνων ταγών, αλλά θυμώνω απίστευτα όταν με κρίνουν με κλεμμένα από μένα αγάλματα.Με ποια εταιρεία σύμμαχοι εταίροι γερμανοί κάναμε τις απατεωνιές μας; Μήπως δεν ήταν η Siemens που έκανε τις δοσοληψίες διαπλοκής και διαφθοράς με τους συμπατριώτες μου και όχι μόνο;Ο δικός σας υπάλληλος δεν παραδέχτηκε επίσημα ότι δωροδόκησε έλληνες πολιτικούς και ελληνικά κόμματα;Και γιατί η γερμανική δικαιοσύνη με τέτοια ομολογία δεν δίκασε, παρά μόνο προστάτευσε την δική της εταιρεία;Αλλά όταν πουλάτε, είναι καλά, όταν είναι να πληρώσετε μας λοιδορείτε με κλεμμένα ελληνικά αγάλματα.

Και μη μου πείτε ότι στη Γαλλία είναι η Αφροδίτη, διότι αν αξίζει κάτι στο Βερολίνο είναι η Πέργαμος, όλη η πόλη της Ελληνικής Περγάμου κοσμεί το Βερολίνο. Το Βερολίνο που μας αιματοκύλισε με την ηγεμονία ενός τρελού και την εγκληματική ανοχή του λαού σας. Γιατί δεν μας αποζημιώνετε για την καταστροφή που μας κάνατε;76 (εβδομηνταέξι) δις μας χρωστάτε, το λιγότερο...

Μας ρωτάτε μέχρι πότε θα απολαμβάνουμε ασυλία εν ονόματι των προγόνων μας; Έεε λοιπόν, σας απαντάμε: όταν θα σταματήσετε να λυμαίνεστε την Ελλάδα. Πάντα το κάνατε αυτό και ποτέ δεν σταματήσατε, όλοι σας, οι ευρωπαίοι... και καλά...

Ο ένας μας παίρνει τα μάρμαρα του Παρθενώνα, οι άλλοι μας διορίζουν βασιλιά ή αντιβασιλείς για να μας δυναστεύουν. Ο άλλος ρυθμίζει που θα είναι τα σύνορά μας χωρίς να τα προστατεύει, κι ας είμαστε σε όλους τους συμμαχικούς οργανισμούς που υπήρξαν ποτέ.Η Γερμανία δεν είναι που πήρε τα περισσότερα λεφτά από την ευρωπαϊκή ένωση για να απορροφήσει την Ανατολική Γερμανία;

Ο καγκελάριος Κολ δεν είναι που είχε κάνει τις μεγαλύτερες λοβιτούρες;Στις δικές σας τράπεζες αγαπητές χώρες της Ευρώπης κατέληξαν τα φράγκα από τα δικά μας ομόλογα, επειδή μερικοί διεφθαρμένοι με τις δικές σας πλάτες ταλανίζουν τον ελληνικό λαό χρόνια τώρα.Πήγα χτες στο μουσείο της Ακρόπολης και έκλαιγα μπροστά στις Καρυάτιδες. Να μας τις φέρετε πίσω βρε, όλοι σας, να μας φέρετε πίσω, όλοι σας, ό,τι μας χρωστάτε και να μας αφήσετε ήσυχους.Λες και δεν ξέρατε μέχρι τώρα για τις επιστημονικές λογιστικές μας και τα κόλπα που κάναμε, αλλά όταν καρπώνεστε τις δικές μας ανοησίες δεν μιλάτε, όταν είναι να πληρώσετε τα χρωστούμενα τότε χλευάζετε.

Ντρεπόμουν για τις λαμογιές μας, αλλά θεωρώ μέγιστη ασέβεια να ιεροσυλείτε με την Αφροδίτη της Μήλου και με τσατίζετε απίστευτα. Εμείς, κι οι πιο απατεώνες από μας, στεκόμαστε με ευλάβεια μπροστά στα αγάλματα μας και κλαίμε στις άδειες θέσεις τους.Βοηθείστε μας, όπως έχετε υποχρέωση, ή αφήστε μας ήσυχους, φτάνει πια.Άντεεεεεε

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Καντε μποϊκοτάζ στις ελληνικές ακριβές καφετέριες! (Δηλαδή σχεδόν σε όλες...)


Δεν γίνεται ρε παιδιά αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα! Μας κοροϊδεύουν μες στα μούτρα μας κι εμείς συνεχίζουμε να πηγαίνουμε! Μάλιστα κάπου διάβασα ότι η Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη στην Ευρώπη πόλη σε αναλογία κατοίκων ανά καφετέρια! Οι τιμές είναι αδικαιολόγητα ακριβές για το τι προσφέρουν!


Το Σάββατο στην Σαντα Κρουθ στην Τενερίφη έγινε το καρναβάλι της ημέρας! Μιλάμε για πάνω από 250.000 άτομα στους δρόμους και για πάρα πολύ τουρισμό! Κάθησα με την κοπέλα μου σε κάποια φάση σε μία καφετέρια να πιούμε έναν καφέ, αν και μετά δυσκολίας βρήκαμε ένα τραπέζι ελεύθερο! Η συγκεκριμένη καφετέρια βρίσκεται στην οδό Καστίγιο (Σαν να λέμε σιμισκή στην Θεσσαλονίκη), δίπλα σε πλατεία! Για 2 καφέδες κρύους (σαν φρεντοκαπουτσίνο χωρίς αφρόγαλα ένα πραμα...) πληρώσαμε 1,80! 1,8 ευρώ για 2 καφέδες σε ένα από τα πιο τουριστικά σημεία του νησιού!!!


Τι θέλετε να συγκρίνουμε;;; Στο μόνο που δικαιολογούνται οι Ελληνικές καφετέριες είναι ότι γενικότερα έχουν καλύτερη διακόσμηση, και ότι ο ΦΠΑ είναι 19% αντί για 5% που είναι στα κανάρια και 16% που είναι στην υπόλοιπη Ισπανία (όπου ο ίδιος καφές στην κεντρικότερη πλατεία της Βαρκελώνης κάνει 1,30... και μιλάμε για Βαρκελώνη όχι για Θεσσαλονίκη! Δεν θέλουμε να συγκρίνουμε τον τουρισμό των 2 πόλεων γιατί θα κλαίμε!!!). Από κει και πέρα τα νοίκαι στην Ισπανία είναι αρκετά ακριβότερα από την Θεσσαλονίκη. Ίσως στην Τενερίφη μόνο να είναι περίπου ίσα με Αθήνα. Κατά τα άλλα μιλάμε για πολύ μεγαλύτερα νοίκια. Επίσης οι υπάλληλοι σε μεγάλη πλειοψηφία είναι με συμβόλαιο και δύσκολα παίρνουν κάτω από 5 ευρώ την ώρα... από τους περισσότερους ακούω 6 με 7 την ώρα ενώ θεσσαλονίκη άκουγα 3-4 και φυσικά χωρίς συμβόλαιο! Δεν κατάλαβα... από χρυσά δέντρα τον κατεβάζουν τον καφέ στην Ελλάδα;;; Απλά μιλάμε για προσφορά και ζήτηση... αν σταματήσει ο κόσμος να πηγαίνει στις πανάκριβες, να δείτε πως θα πέσουν οι τιμές σε νορμαλ επίπεδα σιγά σιγά...



Αλλά ντάξει μιλάμε για Ελλάδα! Πως θα κάνει ο νεόπλουτος πόζα στην χαζογκόμενα αν δεν την πάει σε ιν καφετέρια με 5 ευρώ τον φρεντουτσίνο;; Έπιναν φρεντοτσίνο και από χθες βλέπετε...

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Λίγο από όλα...

Λίγο η ξεκούραση... λίγο το καρναβάλι... λίγο η κακοκαιρία... λίγο η μη ύπαρξη ιντερνετ σπίτι και το νέο ωράριο στο νοσοκομείο... ε χάθηκα κι εγώ...

Προσπαθώ να κρατηθώ στην επικαιρότητα αλλά από τα λίγα που διαβάζω, όλα μαύρα είναι!

Και για να καταλάβετε το κλίμα που επικρατεί και εδώ, σχεδόν κάθε μέρα αναφέρουν στις ειδήσεις τους το τι θα κάνει ή δεν θα κάνει η Ευρώπη με την Ελλάδα και χθες βλέποντας μια εκπομπή, ο παρουσιαστής τηλεφώνησε στον απεσταλμένο στην Ελλάδα και τον ρωτάει "πως είναι τα πρ'αγματα εκεί;" και ο απεσταλμένος του λέει "Άσε... αυτοί είναι χειρότερα κι από μας... :Ρ"

Το ρεπορτάζ του συγκεκριμένου για την τωρινή κατάσταση στην Ελλάδα θα παιχτεί την επόμενη Κυριακή, οπότε σίγουρα θα υπάρξει σχετικό ποστ!

Από βδομάδα επανέρχομαι πιο δυναμικά και με τα θέματα που είχα στα σκαριά!

Καλό ΣΚ σε όλους!

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

ξεκούραση και καρναβάλι


Μόλις τελειωσα με ένα ακόμα μάθημα και τις επόμενες μέρες προβλέπεται ξεκούραση! Οι επόμενες μέρες παρεπιπτόντως είναι από τις πιο σημαντικές στο καρναβάλι της Τενερίφης (το τρίτο διασημότερο στον κόσμο από ότι λένε οι ντόπιοι), οποτε μου έρχεται κουτί!
Μόλις τελειώσει το καρναβάλι θα κάνω και ένα μεγάλο ρεπορτάζ!
Καλά να περνάτε!
Μέχρι τότε πάρτε το video εδώ στο link με την νικήτρια κομπάρσα για φέτος (χορευτική ομάδα καρναβαλιού) τους "joroperos", όπου συμμετέχει και μια συγκάτοικος μου ;)


Και αν πατήσετε εδώ στο link μπορείτε να δείτε video με την βασίλισσα του καρναβαλιού για φέτος, η οποια είναι συμφοιτήτρια μου! ;)

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Δια Βίου Μάθηση...

Μόλις διάβασα εδώ http://chldimos.blogspot.com/2010/02/blog-post_10.html ότι αρχίζει η συζήτηση για την διά βίου μάθηση.

Για πρώτη φορα ξεκινάνε τέτοια συζήτηση σε περίοδο μη επικίνδυνη για τους φοιτητές.

Ελπίζω να τελειώνουν γρήγορα και να ψηφίσουν (η να αποσύρουν) γρήγορα ότι έχουν να καταθέσουν και να μην έχουμε τρεχάματα πάλι τον Ιούνη με τα γνωστά ζώα!

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

H Περι Θεού Αυταπάτη - Richard Dawkins



Ένα βιβλίο που αν μη τι άλλο σε βάζει σε σκέψεις! Και σίγουρα το να σκέφτεσαι, ποτε δεν κάνει κακό!

Για την κριτική του βιβλίου με καλύπτει απόλυτα το post το οποιο με ώθησε στο να διαβάσω το βιβλίο, εδώ

Το συστήνω ανεπιφύλακτα!

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Γυναίκες μην ξοδεύετε τα λεφτά σας σε αρώματα!!!


Εντάξει, δεν είπαμε να κυκλοφορούν έξω ιδρωμένες, ούτε περιμένω να πέσουν οι πωλήσεις των αρωμάτων από το post μου. :P

Όμως σύμφωνα με μια ερευνα του Psychological Science, είναι πιθανότερο για μια γυναικα να μαγνητίσει έναν άνδρα με τις εκκρίσεις που παράγει το σώμα της παρα με μια κολωνία!

Oι ερευνητές,γνωρίζοντας ότι τα αρσενικά ζώα έλκονται από τις εκκρίσεις των θηλυκών ιδιαιτερα κατά την ωοθυλακιορρηξία, θέλησαν να δοκιμάσουν το ίδιο και για το είδος μας... Τα αποτελέσματα φυσικά παρόμοια! Οι άντρες που μύρισαν μπλούζες φορεμένες από γυναίκες κατά την περίοδο τις ωοθυλακιορρηξίας τους είχαν περισσότερη έκκριση τεστοστερόνης από τους άντρες που μύρισαν μπλούζες φορεμένες από γυναίκες που δεν ήταν στην ωοθυλακιορρηξία η από μπλούζες μη φορεμένες!

Όπως και να έχει, λειτουργούμε ενστικτωδώς.... Επίσης νομίζω ότι οι υπερκαταναλωτικές γυναίκες θα έπρεπε να έχουν κατάλαβε εδώ και καιρό ότι ένα υπερπανακριβο άρωμα δεν βοηθάει να ρήξεις γκόμενο...
Πλέον σας το λένε και οι επιστήμονες :P

Πηγή: Barbara Isanski - Association for Psychological Science

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

10 βήματα για να χάσουμε μερικά κιλά χωρίς να μπλέκουμε σε περιπλοκες δίαιτες!!!


Ιδού τι μας προτείνει η ένωση διαιτολόγων της αυστραλίας, να ακολουθούμε σε καθημερινή βάση για να χάσουμε περιττά κιλά:

1.
Τρώτε πρωινό2. Συμπεριλάβετε λαχανικά ή σαλάτα με το γεύμα και το δείπνο3. Επιλέξτε φρούτα ως σνακ4. Αντικαταστήστε πλήρη λιπαρά τρόφιμα και ποτά με μειωμένης περιεκτικότητας σε λιπαρά5. Επιλέξτε τρόφιμα ολικής αλέσεως6. Τρώτε μικρότερα μεγέθη χρησιμοποιώντας μικρότερα πιάτα και ποτήρια7. Να τρώτε αργά και να σταματάτε όταν νιώθετε χορτασμένοι, όχι παραφουσκωμένοι8. Τρώτε όταν αισθάνεστε πραγματικά πεινασμένοι, και όχι για συναισθηματικούς ή άλλους λόγους9. Αντικαταστήστε ζαχαρούχα ποτά,αναψυκτικά και χυμούς, με νερό10. Τρώτε τα γεύματα σας σε τραπέζι και με την τηλεόραση κλειστή!

Ο καρκίνος του ενδομητρίου θεραπεύεται πλήρως αρκεί να προληφθεί σύντομα

Κάθε γυναικα που έχει αιμορραγία ΜΕΤΑ την εμμηνόπαυση θα πρέπει ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΑ να επισκεφτεί τον γυναικολόγο της. Η αιμορραγία από τον κόλπο στις μεταεμμηνοπαυσιακές γυναίκες είναι ένα σύμπτωμα που εμφανίζεται πρώιμα στον καρκίνο του ενδομητρίου.Ακόμα και μια σταγόνα αίματος είναι παθολογικό εύρημα σε γυναίκες που έχουν περάσει την εμμηνόπαυση.
Ο καρκίνος του ενδομητρίου, είναι ο πιο συχνός καρκίνος της μήτρας, είναι πολύ πιθανό να συμβεί μεταξύ των ηλικιών 50 και 70, αν και περίπου το 25 τοις εκατό του καρκίνου εμφανίζεται σε γυναίκες μεταξύ των ηλικιών 40 και 50. Ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παράγοντας κινδύνου είναι να είναι η γυναικα τουλάχιστον 13 κιλά υπέρβαρη. Η παχυσαρκία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του ενδομητρίου 3έως 10 φορές.
Οι γυναίκες θα πρέπει να επισκεφτούν τον γιατρό τους για οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα:
  • Κολπική αιμορραγία ή κηλίδες αίματος μετά την εμμηνόπαυση ή κατά τη διάρκεια της χρονικής περιόδου γύρω από την εμμηνόπαυση.
  • Υδαρής ροζ η λευκη απώλεια υγρού. Σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, αυτό μπορεί να προηγείται της αιμορραγίας αρκετές εβδομάδες ή μήνες.
  • Βαριά έμμηνο ρύση ή αιμορραγία μεταξύ των περιόδων σε προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες
  • Πόνος στην κάτω κοιλιακή χώρα ή περιοχή της λεκάνης ή κατά τη σεξουαλική επαφή.
Στις μέρες μας το 80-85% των γυναικών με καρκίνο του ενδομητρίου θεραπεύεται πλήρως!





Πηγή: Mayo Clinic

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Εντυπωσιακές φώτο από την καταιγίδα στα Κανάρια!

Κάτι έπαθε χθες και άνοιξε ο ουρανός στην Τενερίφη... Οι ντόπιοι κάτοικοι λεν ότι δεν έχουν ξαναδει τόσο πολύ νερό. Μέχρι πάνω από 250 λίτρα ανά τετραγωνικό ανέφεραν! Τουλάχιστον σήμερα έφτιαξε ο καιρός!


Δυστυχώς όμως, εκτός από τις υλικές ζημιές και το κλείσιμο των σχολίων για 2 μέρες είχαμε και έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματισμένο. Μακάρι να τα καταφέρει ο δεύτερος! Δείτε τις αρκετά εντυπωσιακές φωτογραφές από τη χθεσινή καταιγίδα στα κανάρια...














































Πηγή Φώτο: Canarias 7