Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Ταύρος στέλνει στο νοσοκομείο ηλίθιο ταυρομάχο! ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ!

Μπορεί να γίνομαι ολίγον τι κακός, αλλά καλά να πάθει ο τρόμπας!!!

1ον: Γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που το παθαίνει και
2ον: Γιατί πρέπει να απαγορευτεί επιτέλους αυτή η μαλακία με τους ταύρους;;; Αυτό ίσως θεωρούταν διασκέδαση το 1700 αλλά όχι πλέον ρε...


Αυτή είναι άλλη μια διαφορά των Καταλανών με τους Ισπανούς. Στην καταλωνία οργανώνουν φόρουμ για να απαγορεύουν τις ταυρομαχίες και την ίδια ώρα στην Μαδρίτη τις αναγνωρίζουν ως προστατευόμενη πολιτιστική κουλτούρα!!!

Σε κάποια φάση θα πρέπει να σταματήσει αυτή η βαρβαρότητα με τους Ταύρους και τις ταυρομαχίες... Άντε να δούμε πότε!

Το παρακάτω βίντεο είναι από μία αρένα στο Μεξικό... Δείτε τον ταύρο πως τον σηκώνει

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Δεν γυρνάω να ζήσω Ελλάδα ούτε για πλάκα!!!!!!!

Αντιγράφω από το in.gr

Πολύ σκληρά, με πρωτοφανείς κοινωνικές επιπτώσεις, είναι τα μέτρα που θα επιβληθούν για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από ΕΕ και ΔΝΤ, όπως προκύπτει από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου με τους κοινωνικούς εταίρους.

....

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τα μέτρα στα οποία φαίνεται να καταλήγουν οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα είναι:
  • Κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον δημόσιο τομέα
  • Κατάργηση 13ης και 14ης σύνταξης στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα
  • Ενσωμάτωση του 13ου και 14ου μισθού, στο μισθό στον ιδιωτικό τομέα
  • Αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ
  • Αύξηση του ορίου των απολύσεων

Σύμφωνα με πηγές του in.gr, η αύξηση του ΦΠΑ θα είναι κατά μία μονάδα όπου ισχύει το 10% και κατά δύο μονάδες όπου ισχύει το 21%.


Και για να βλέπω την οικογένεια, θα το σκεφτώ αν γυρίζω...

Αν και έτσι όπως το βλέπω, πιο πιθανό θα είναι να φύγουν και αυτοί από την χώρα!

Να τον χαίρεστε τον μαλάκα σας!!! Ζώα υποστηρικτές του!!!

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΙΣ ΑΘΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΛΑΚΕΣ!!!

Εργαστηριακές μελέτες σε ποντίκια έδειξαν ότι μετά την χορήγηση της, καταστράφηκαν ΟΛΑ τα καρκινικά κύτταρα. Επίσης εξαφανίστηκαν κάθε είδους επασβεστώσεις, όπως και η χοληστερόλη!

Ο Dack Gordon από το Ohio, μετά που την δοκίμασε είπε: Ένιωσα κάποιες στοματικές ενοχλήσεις, αλλα πλέον νιώθω πολύ καλύτερα!!!

Ποια είναι η ουσία???



ΤΟ ΚΕΖΑΠ!!!

Τι, νομίζετε ότι κάνω πλακα??? Πάρτε και ρίξτε λίγο Kezap σε καρκινικά κύτταρα και αν δεν τα εξαφανίσει, εγώ θα φάω τα drums μου!!! Ναι, θα μου πείτε "μα είναι δυνατόν να δώσουμε ΚΕΖΑΠ στον κόσμο?". Και εγώ θα σας απαντήσω, γιατί όχι? Φραπελιά δεν δίνατε? Όπως και κάτι ζουμιά από μπλε σκόρπιους και διαφορες αηδίες?

Άντε λοιπόν, όλοι οι επαναστάτες μπλόγκερς, αντιγράψτε την είδηση!! Παίξτε κι άλλο με τον πόνο των αρρωστων! Πιθανώς αύριο να αυξηθούν και οι πωλήσεις κατά κάτι εκατομμύρια? Τι, έχει παρενέργειες??? Δεν πειράζει μωρέ... Άσε τους επιστήμονες εκεί να ψάχνουν σαν βλάκες... Εγώ ο μεγάλος μπλόγκερ θα σώσω την ανθρωπότητα και θα αποκαλύψω σε όλους σας τις συνομωσίες!

A,και για να μην παρεξηγηθώ και με πάνε και μέσα, επειδή κυκλοφορούν πολλοί ηλίθιοι, προφανώς το παραπάνω κείμενο είναι ειρωνικό και δεν προτείνω σε κανέναν να πάρει τίποτα, πέρα από τα ήδη εγκεκριμένα φάρμακα!!!

Από κει και πέρα, φυσικά και υπάρχουν συμφέροντα σε φαρμακοβιομηχανίες και φυσικά υπάρχουν πολλά για να ανακαλυφτούν. Όμως από κει, μέχρι να αναπαράγουμε την κάθε μαλακια που είδαμε στο internet χωρίς να έχουμε ούτε την παραμικρή γνώση πάνω στο θέμα, και ειδικά σε ένα σοβαρό θέμα όσο η υγεία,η διαφορα είναι τεραστια!!!

Και το κακό έχει παραγίνει με τους ανίκανους που διαδίδουν ψεύτικες η ατελείς πληροφορίες, και παίζουν με τον πόνο των ασθενών, είτε για να ανεβάσουν την δημοσιότητα τους (δημοσιογράφοι και μπλόγκερς) είτε για να πλουτίσουν (όσοι εμπορεύονται τα παραϊατρικά και τα παράνομα).

Σας αφήνω τώρα, γιατί για να γίνω σωστός γιατρός πρέπει να ξοδέψω μερικές παραπάνω ώρες πάνω από βιβλία και μέσα στο νοσοκομείο, αντί για μερικά δευτερόλεπτα πάνω από το πληκτρολόγιο και copy paste...

Update: Δείτε και ένα πολύ σωστό κείμενο εδώ... http://greekblock.blogspot.com/2009/02/dca.html

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

3 γκολάρες από το περασμένο ΣΚ στην Primera Division

Το να γράψω ότι το Ισπανικό Πρωτάθλημα είναι το πιο ενδιαφέρον στον κόσμο, νομίζω πλέον είναι περιττό, με Μπάρσα και Ρεάλ να έχουν 87 και 86 πόντους αντίστοιχα, 4 αγωνιστικές πριν το τέλος, και να είναι ΟΛΕΣ οι ομάδες ανταγωνιστικές (Οι 2 πρώτοι για το πρωτάθλήμα, η Βαλένθια για 3η θέση, οι υπόλοιποι για Ευρώπη, και πιο κάτω για παραμονή... κανείς δεν έπεσε ακόμα σίγουρα).


Σε αυτό το post απλά θέλω να σας δείξω 3 γκολάρες που μπήκαν το περασμένο ΣΚ στο πρωτάθλημα...



No 3: Jeffren (Barça)






No 2: Luis Fabiano (Sevilla)






No 1: Sergio Canales (Racing)







Δεν είναι γκολάρες;;;

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

José Emilio Pacheco: βραβείο Cervantes 2009


Σήμερα το μεσημέρι, έγινε η απονομή του πιο σημαντικού βραβείου για τους Ισπανόφωνους συγγραφείς, στον Μεξικάνο ποιητή, José Emilio Pacheco, ο οποίος δήλωσε μετά την απονομή του βραβείου από τον βασιλιά της Ισπανίας:

"Θα μου άρεσε το βραβείο Θερβάντες να είχε απονεμηθεί στον ίδιο. Τίποτα από αυτά που συμβαίνουν μέσα στο βρώμικο 2010, (από στάχτες ηφαιστείων και σεισμούς μέχρι την πρωτοφανή βία που χτυπάει χώρες όπως το Μεξικό) δεν είχε προβλεφθεί στις αρχές του χρόνου. Τα πάντα αλλάζουν, τα πάντα καταστρέφονται, ωστόσο, στο μέσο της καταστροφής, σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, στέκονται όρθια και μπορούν να δώσουν απαντήσεις, το μυστήριο και η δόξα του Δον Κιχώτη!"

Εδώ ένα ποίημα του:

Στάλα βροχής

Μια στάλα βροχής, τρεμάμενη στο φίκο
όλη τη νύχτα βρισκόταν σε αυτή τη ζοφερή υγρασία
και ξαφνικά
φώτισε το φεγγάρι

Απόδοση τον δηλώσεων και του ποιήματος: Dimos El Grec

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Εκδρομή στην Anaga: Cruz del Carmen – Punta del Hidalgo

Επιτέλους κατάφερα να τελειώσω το πρώτο από τα αρκετά ποστ που ετοιμάζω για τις πασχαλιάτικες εκδρομές μέσα στο νησί. Αυτή ήταν η εκδρομή που μου άρεσε πιο πολύ από όλες, γι’ αυτό και το post είναι μεγάλο (σας προειδοποιώ από την αρχή…). Ξεκινάω με κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά:


Μήκος Διαδρομής: 10,5 χμ
Διάρκεια: 4 – 5 ώρες
Επίπεδο δυσκολίας: Εύκολο (το 1ο μισό) – Δύσκολο (το 2ο μισό)
Αλλαγή υψόμετρου: 916μ. (μέγιστο 924μ. - ελάχιστο 8μ.)
Επικινδυνότητα: Χαμηλή. Χρειάζεται προσοχή το ολισθηρό έδαφος σε περίπτωση βροχής
Συμβουλές: Να έχετε μαζί σας νερό και κάτι να τσιμπήσετε. Στην διαδρομή δεν θα βρείτε τίποτα για να αγοράσετε τα απαραίτητα, οπότε καλύτερα να τα έχετε ήδη μαζί σας. Καλό είναι να έχετε κι ένα αδιάβροχο μιας και που και που πιτσιλάει κατά την διαδρομή.


Η Anaga είναι το βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, και από ότι μας διηγήθηκαν κάποτε ήταν ξεχωριστό νησί, όπου στην πορεία ενώθηκε με την Τενερίφη, για αυτό και έχει τόσο διαφορετική βλάστηση, ακόμα και διαφορετικά είδη ζωών όπου βρίσκονται μόνο σε αυτή την περιοχή! Η ομορφιά της είναι σίγουρα μοναδική. Στο πρώτο μισό της διαδρομής υπάρχει κατά κύριο λόγο ένας τύπος βλάστησης που ονομάζεται Laurisilva. Είναι μια πρασινάδα η οποία καλύπτει τα πάντα, δέντρα, πέτρες… ότι υπάρχει στην διαδρομή. Στο δεύτερο μισό της διαδρομής, η φύση γίνεται λίγο πιο άγρια, με πιο ξερά τοπία, αλλά πανέμορφα επίσης. Δεν θα υπερέβαλε κανείς αν έλεγε ότι μοιάζει με τη Μαδαγασκάρη! Άλλωστε κι η Τενερίφη ένα εξωτικό νησί δίπλα στην Αφρική είναι, απλά ανήκει στην Ισπανία από το 1402. Κι επειδή πολύ μίλησα πάμε καλύτερα στις Φώτο. (Πατήστε πάνω για να τις δείτε με καλύτερη ανάλυση)

Η εκδρομή αρχίζει από υψόμετρο 920 μ. από αυτό το εστιατόριο:

Υπάρχουν 2 πιθανές διαδρομές, μία που ξεκινάει δεξιά από το εστιατόριο και μία που ξεκινάει από τα αριστερά. Εμείς πήραμε αυτήν που ξεκινάει από τα δεξιά.

Στην αρχή όπως είπα η εκδρομή φαίνεται πολύ εύκολη μιας και το μονοπάτι είναι πλατύ, η κλίση σχετικά ομαλή και δεν υπάρχει πολλή ανηφόρα – κατηφόρα.
Εδώ μερικές Φώτο

Αυτό είναι το μοναδικό φυτό που μας έχει επιβιώσει αυτούσιο από την εποχή των δεινοσαύρων, σύμφωνα με την περιγραφή

Εδώ ένας μικρός φίλος



Εδώ χαίρομαι που δεν χαθήκαμε :ΡΡΡ




Περισσότερες Φώτο από την διαδρομή






Ένα από τα ελάχιστα σπίτια που θα δείτε στην διαδρομή

Μία Φώτο για την Φούλη!!!


Και μία για τον Μπακαλιάρο!!!


Η κατηφορική διαδρομή μας συνεχίζει



Και φτάνουμε στην διασταύρωση.


Εδώ επιλέγεις ή να πας μέσα από ένα παλιό χωριό (Las Carboneras) ή να συνεχίσεις την διαδρομή μέσα από την φύση. Επειδή η διαδρομή μέσα από το χωριό περιλαμβάνει και αυτοκινητόδρομο, διαλέξαμε την άλλη, για να είναι πιο true (Chinamada). Κούνια που μας κούναγε, γιατί εδώ αρχίζουν οι μεγάλες ανηφοροκατηφόρες. Τέρμα τα δρομάκια.. μιλάμε για στενούς κατσικόδρομους και μεγαααλες κλίσεις! Αλλά η θέα άξιζε τον κόπο!






Μερικές όμορφες παράξενες κοτούλες κ κόκορες στην διαδρομή




Συνεχίζουμε με φανταστικά τοπία


Ένα όμορφο λουλούδι φύτρωσε μέσα από τον βράχο

Πλησιάζοντας πιο πολύ στην Θάλασσα





Ένα σπίτι σπηλιά!!! Κανονικά χωμένο μέσα στον βράχο!!!


Είμαστε σε καλό δρόμο… μας μένει 1μιση ωρίτσα μόνο!



Τίγκα στον κάκτο





Ένα ερπετό… νόμιζε ότι δεν το βλέπω :Ρ




Και πάνω που νομίζεις ότι κατεβαίνεις, να μια ανηφόρα ψιλοτεράστια…




Και ξανά απότομη κατηφόρα κατσικόδρομος
Και πλέον βρισκόμαστε ακριβώς πάνω από τη θάλασσα!!! Δείτε τοπία!!!









Και τέλος, ενώ έχεις φτάσει στο κατώτερο υψόμετρο, διαπιστώνει ότι σου μένει ένα τεταρτάκι ανηφόρας μέχρι να φτάσεις στο τέλος της εκδρομής, στην Punta del Hidalgo. Ιδού η πλατεΐτσα!




Ελπίζω να απολαύσατε την εκδρομή! Μακάρι να μπορέσετε να την κάνετε κι όλας!

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Ένα τραγουδάκι

Μία πολύ όμορφη latin μπαλάντα για το Σαββατόβραδο!


Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Στο ρελαντί ως τον Οκτόβρη...

Χθες και σήμερα έβαλα κάτω να προγραμματίσω τι μου μένει για να τελειώσω την σχολή, σε Τενερίφη και Θεσσαλονίκη, και είδα ότι στο επόμενο πεντάμηνο θα πρέπει να πέσει πολλή δουλειά και πολυυυυυυ διάβασμα.

Οπότε αποφάσισα να κατεβάσω ταχύτητα και να κρατάω το μπλογκ στο ρελαντί. Φυσικά δεν θα σταματήσω να κάνω αναρτήσεις, αλλά πλέον θα κάνω αρκετά πιο αραιά, όποτε έχω παραπάνω χρόνο... Σίγουρα θα αφήσω το παιδί μου = "Τα Νέα από την Ισπανία" μιας και απαιτεί χρόνο που δεν θα μπορώ να διαθέσω τους επόμενους μήνες.

Κατά τα άλλα αν υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό μεμονωμένο θα το μεταφέρω... όπως και τα ποστ για Τενερίφη κτλ που "χρωστάω" με τις φανταστικές φώτο. Το πρώτο, ήταν να το ποστάρω σήμερα, αλλά με έφαγε το "πλάνινγκ" οπότε θα το τελειώσω μέσα στο ΣΚ, και τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν μετά.

Και φυσικά δεν θα σταματήσω να διαβάζω μπλογκς... τουλάχιστον τα αγαπημένα...

Καλή μπλογκοσυνέχεια σε όλους!

Ανεκδοτάκια...

-Γιατρέ, κατάπια το κλαρινέτο μου...
-Είστε τυχερός που δεν είστε πιανίστας!!!

-Γιατρέ, έχω κίτρινα δόντια...
-Να φοράτε καφέ γραβάτα!!!

-Γιατρέ, μετά την εγχείριση θα μπορώ να παίζω πιάνο;;
-Φυσικά κύριε μου...
-Ωραία, γιατί δεν έχω παίξει ποτέ μέχρι τώρα!!!

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ! - ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!


Στην παρακάτω σελίδα http://www.bringthemback.org/default.aspx μπορείτε να δείτε ένα πολύ καλο video για τα μαρμαρα του Παρθενώνα, αλλα πάνω από όλα να συμμετέχετε στην συλλογή υπογραφων!

Χρειάζονται 1.000.000 υπογραφές για να πάμε το θέμα στην Ευρώπη και εγώ ήμουν μόλις το νούμερο 1596 οποτε έχουμε δουλειά ακόμα! Εγώ ήδη στέλνω mails και σε λίγο θα καλέσω και φίλους στο facebook!

Ας κάνουμε ότι μπορούμε! Αξίζει τον κόπο αυτή η καμπανια!

Πάμε για πρωτάθλημα!

Αρχικά καθυστέρησα λίγο την ανάρτηση που ετοίμαζα για την εκδρομή στην Τενερίφη γιατί βγαίνει μεγαλούτσικη και έχω πρόβλημα ποίες φωτό να διαλέξω... :P Μάλλον θα την αναρτήσω αύριο!

Στο θέμα της ομαδάρας τώρα... Η Barça για άλλη μια φορα χτες έδειξε γιατί είναι εκεί που είναι. Στρωτή μπάλα, 3-0 απλά και καθαρά και 6 βαθμούς (συν το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία) μπροστά από την Real που παίζει σήμερα!

Εδώ μπορείτε να δείτε τα χτεσινά goal, και δείτε κυρίως την ΓΚΟΛΑΡΑ του Pedro (2-0) ο οποιος έχει απίστευτη φόρμα τον τελευταίο καιρό!

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Ανάλυση του «El Clásico» εκ των έσω


Σίγουρα όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι ξέρουν το αποτέλεσμα του τελευταίου El Clásico, και πιθανότατα έχουν δει τις φάσεις αν όχι όλο το παιχνίδι. Σκοπός αυτού του post δεν είναι η περιγραφή του αγώνα, αλλά η περιγραφή παραλειπόμενων όπως τα έζησα εδώ στην Ισπανία, μαζί με ρεπορτάζ. Γιατί άλλο να ζεις το ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ στην Θεσσαλονίκη και άλλο στο Παρίσι… Ξεκινάμε λοιπόν!

Αρχικά στις τάξεις των Μερένγκες επικρατεί μεγάλη απογοήτευση! Το περασμένο Σάββατο δεν χάσαν μόνο το παιχνίδι! Χάσαν πολλά παραπάνω! Χάσαν την ευκαιρία να εκδικηθούν την Barça για το περσινό 2-6 μέσα στο γήπεδο τους. Χάσαν την πρωτοπορία στην μόνη διοργάνωση που τους είχε μείνει να παλεύουν για φέτος, και πλέον η Barça θα πρέπει να στραβοπατήσει σε 2 από τα 7 υπολειπόμενα ματς και η Μαδρίτη να τα πάρει όλα, πράμα σχεδόν απίθανο με την εικόνα που δείχνουν αυτή τη στιγμή αυτές οι 2 ομάδες. Αλλά ακόμα και να γίνει αυτό, το ηθικό των Μαδριλένων ήδη είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, μιας και αποκλείστηκαν από κύπελλο και champions και στο πρωτάθλημα δέχτηκαν ηχηρό χτύπημα το Σάββατο. Τέλος βλέπουν να ζωντανεύει άλλος ένας εφιάλτης τους… μετά τις τελευταίες εμφανίσεις της Barça είναι αρκετά πιθανό να πάει στον τελικό του champions league, και αν το σηκώσει μέσα στο Μπερναμπέου θα είναι ότι χειρότερο για αυτούς.


Σε επίπεδο προπονητών, ο 40χρονος Πεπ Γκουαρντιόλα για άλλη μια φορά παρέδωσε μαθήματα προπονητικής, καταφέρνοντας να γίνει ο πρώτος προπονητής στην Ιστορία της Μπάρσα που νικάει 4 συνεχόμενες φορές την Ρεάλ Μαδρίτης στο πρωτάθλημα (μικρότερο κατόρθωμα από το ότι είναι ο μόνος που πήρε 6 κούπες μέσα σε ένα χρόνο, αλλά είναι και αυτό σημαντικό για τους καταλανούς).


Όσο αφορά την σύγκριση του Μέσι με τον Ρονάλντο, σας παραθέτω editorial αθλητικής εφημερίδας: «Τι λάθος να συγκρίνουμε τον Μέσι με τον Ρονάλντο! Τον Κριστιάνο θα έπρεπε να τον συγκρίνουμε με τον Ιμπραήμοβιτς. Ο Μέσι είναι άλλο πράμα, με το δικό του ιδιαίτερο ποδοσφαιρικό στυλ, που δεν έχουμε δει παρόμοιο τα τελευταία 20 χρόνια τουλάχιστον». Τα είπε όλα ο εκδότης! Εγώ απλά να προσθέσω ότι όσες φορές αντιμετώπισε τον Κριστιάνο ο Μέσι, σκόραρε 7 γκολ (απέναντι σε Μάντσεστερ και Ρεάλ) ενώ ο Κριστιάνο ακόμα δεν έχει σκοράρει απέναντι στην Μπάρσα.

Επίσης οι Πέδρο και Βίκτορ Βαλντές διεκδικούν πολύ σοβαρά θέση στην εθνική Ισπανίας, μιας και ο Πέδρο είναι από τους πιο αποτελεσματικούς επιθετικούς φέτος με 18 γκολ, έχοντας σκοράρει σε 6 διαφορετικές οργανώσεις (!!!) ενώ ο Βίκτορ Βαλντές είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Ευρώπη με μέσο όρο 0.61 παθητικό.

Τέλος, μπορούμε να πούμε ότι τα λεφτά είναι πολύ σημαντικά, αλλά δεν κερδίζουν τίτλους!!! Το περασμένο καλοκαίρι, η Ρεάλ Μαδρίτης ξόδεψε 280 εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές και η Μπάρσα μόλις 20, παίζοντας κατά βάση με παίκτες από την ακαδημία της οι οποίοι είναι δεμένοι σαν μια γροθιά σε αντίθεση με τα υπέρλαμπρα αστέρια της Ρεάλ τα οποία όμως ακόμα δεν φαίνεται να παίζουν ομαδικά. Από τότε η Μπάρσα έχει κατακτήσει 3 τίτλους (2 σούπερ καπ και το παγκόσμιο των συλλόγων) είναι πρώτη στο πρωτάθλημα νικώντας την Ρεάλ μέσα-έξω, και είναι στα ημιτελικά του Champions, ενώ η Ρεάλ ελπίζει μόνο στο πρωτάθλημα το οποίο όμως πλέον δεν εξαρτάται μόνο από αυτήν…

Τα λεφτά δεν είναι το παν! Χρειάζονται και άλλα πράγματα για να επιτύχει κάποιος! Και πρέπει να ευχαριστούμε αυτή την τεράστια Μπάρσα που μας το δείχνει αυτό!

Καθολικές πατέντες!

Στις παρακάτω εικόνες μπορείτε να δείτε μια πατέντα που ανακάλυψα πρόσφατα σε καθολική εκκλησία και μπορώ να πω ότι συγκλονίστηκα!

Ο Dimos el Grec σας παρουσιάζει… το ηλεκτρονικό κερί!!!








Το ηλεκτρονικό κερί έχει πολλά πλεονεκτήματα!

Πρώτον, δεν καταναλώνεις το κερί που με τόσο κόπο φτιάχνουν οι καημένες οι μέλισσες (Οικολογία).

Δεύτερο και βασικό, μπορεί στην αρχή να χρειάζεται να επενδύσει η εκκλησία στο μηχάνημα, αλλά στην συνέχεια δεν χρειάζεται ποτέ ξανά να αγοράσει κεριά! Οι πιστοί θα ρίχνουν τον οβολό τους ο οποίος θα αντιστοιχεί σε μερικά λεπτά φωτός του ηλεκτρονικού κεριού και έτσι το αποτέλεσμα είναι κερδοφόρο (Οικονομία).

Τρίτο και τελευταίο, δεν χρειάζεται να παιδεύεις την καημένη την γιαγιάκα με την καμπούρα που κάθε τόσο παίρνει και σβήνει τα κεριά φυσώντας τα ή στο νερό, και μετά τα τοποθετεί στο ειδικό κουτί (Φιλανθρωπία).

Οι δυτικοί γείτονες της Ελλάδας ανοίγουν για άλλη μια φορά τον δρόμο προς την πρωτοπορία! Ήρθε ο καιρός να γεμίσουν και οι ελληνικές εκκλησίες ηλεκτρονικά κεριά!!! :ΡΡ


Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Ill Niño - With you

Επέστρεψα από Σαββατοκύριακο και ποστάρω μια αγαπημένη μπαλάντα από μια nu-metal μπάντα.
Αυτή τη βδομάδα θα έχει αρκετό post!
Περιττό να σας πω ότι πετάω από την χαρά μου μετά το παιχνίδι του Σαββάτου!
Το επόμενο post θα είναι για αυτό!
Μέχρι τότε απολαύστε τραγουδάκι!

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Νέα από την Ισπανία!

Περιοδικό ενημερωτικό δελτίο με νέα σε τίτλους, των τελευταίων ημερών, από την Ισπανία.
  • Χιλιάδες ατόμων συγκεντρώνονται σήμερα σε διαφορες πόλεις της Ισπανίας αλλα και στην Αργεντινή για να διαδηλώσουν υπέρ του Δικαστή Garzón, ο οποιος δικάζεται μετά από μήνυση των φασιστικών ακροδεξιών οργανώσεων Manos Limpias και Falanga, με την κατηγορια ότι ερεύνησε τα εγκλήματα του δικτάτορα Franco (μιλάμε για 150.000 νεκρούς αγνοούμενους) ενώ σύμφωνα με νομο 30ετιας αυτό δεν επιτρέπεται. Στο θέμα θα αναφερθώ εκτενώς σε προσεχες post...
  • Μετά τις αποκαλύψεις του δικαστή Garzón για το PP (κεντροδεξιά της Ισπανίας) για διαφθορά σε πολλαπλά επίπεδα (αυτή η είδηση πιθανώς σχετίζεται με την παραπάνω) ο Aznar, πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας ζήτησε από τον Ράγιου, αρχηγό της αντιπολίτευσης, να μην δείξει ανοχή στην Διαφθορά.Και σε αυτό το θέμα θα αναφερθώ εκτενώς σε προσεχες post...
  • Το συνταγματικό δικαστήριο θα συνεδριάσει την Παρασκευή σχετικά με το σύνταγμα της Καταλωνίας.Το μεγάλο πρόβλημα στην αναγνώριση του, είναι ότι αναφέρεται η καταλωνία ως έθνος, κάτι που δεν αρέσει σε πολλούς Ισπανούς.
  • Τα ιατρικά συνδικάτα απαιτούν από το υπουργείο εκπαίδευσης να εξετάσει αν υπήρχαν παγίδες στις φετινές εξετάσεις για την ανάληψη ιατρικής ειδικότητας.Φαίνεται εξωπραγματικό το ότι φέτος το 45% των νέων ειδικευομενων φέτος είναι ξένοι - μη κοινοτικοί και απαιτούν να ερευνηθούν οποιεσδήποτε παρατυπίες.Τα συνδικάτα αναφέρονται στο κατά ποσο αναγνωρίζονται τα πτυχία με τρόπο κατάλληλο μιας και ο βαθμός του πτυχίου παίζει μεγάλο ρολο στην εισαγωγή στην ειδικότητα.
  • Η Barça προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League επικρατώντας με 4-1 επί τις Arsenal μέσα στο Camp Νου, με έναν απίθανο Μέση να σημειώνει 4 γκολ! Εκεί θα αντιμετωπίσει την γνώριμη Inter!
  • Αυτό το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί το πολυαναμενόμενο El Clasico Ανάμεσα σε Real Madrid και Barça όπου ισοβαθμούν στην κορυφή με 21 βαθμούς διαφορα από τον τρίτο . Υπολογίζεται ότι πάνω από 2 dis ανθρώπων θα δουν τον αγώνα live!
  • Η Atletico Madrid προκρίθηκε στα ημιτελικά του Europa League μετά από την ισοπαλία 0-0 μέσα στο σπίτι τις αφού είχε προηγηθεί ισοπαλία 2-2 μέσα στην Valencia. Θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά την Liverpool. Οι της valencia δικαιολογημένα φωνάζουν για μην καταλογίσει penalty υπέρ τους.

Ανταπόκριση: Dimos el Grec

Πρώτη στον κόσμο η Ισπανία στις Μεταμοσχεύσεις!


Κάτι που δυστυχώς δεν ακολουθεί πολύ στενά η Ελλάδα μας...

Η Ισπανία συνεχίζει να κρατάει την πρωτιά στις μεταμοσχεύσεις ανά κάτοικο! Σύμφωνα με τελευταία ερευνα η Ισπανία έχει 34,2 δωρητές οργανων ανά εκατομμύριο κατοίκων, σχεδόν διπλάσιο από τον μέσο ορο τις ευρώπης που κινείται στο 18,2 και 8 μονάδες πάνω από την ΗΠΑ που κινείται στο 26,3.

Μάλιστα σύμφωνα με το Newsletter Trasplant στην Ισπανία πραγματοποιήθηκαν το 14,3 % των μεταμοσχεύσεων όλης τις Ευρώπης, τον περασμένο χρόνο!

Πάραυτα υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος στις μεταμοσχεύσεις αφού υπολογίζεται ότι περίπου 12 ευρωπαίοι πεθαίνουν κάθε μέρα περιμένοντας στην λίστα αναμονής για μεταμόσχευση!

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Ο εξωγήινος Lionel Messi!

Θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Λιακόπουλου, όμως είναι αυτό που είδαμε χτες το βραδυ και λαλήσαμε!

Σε μια βραδια όπου έλειπε η μιση βασική ομάδα σχεδόν, η Barça κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά του φετινού Champions League, με έναν Lionel που πέταγε!Έβαλε 4 goal και κατάφερε να γίνει ο 6os στην Ιστορία του champions league που το καταφέρνει. Ταυτόχρονα είναι ο μεγαλύτερος scorer για φέτος με 40 goal ήδη!

Φυσικά η δήλωση του Γκούτι ότι ο Ρονάλντο είναι καλύτερος από τον Messi είναι για εσωτερική κατανάλωση των κάφρων της Real Madrid, και οποιος αμφιβάλλει μπορεί να δει το video με το τι έκανε χτες το παλικάρι!!!






Υστερόγραφο 1: Τα επόμενα post θα είναι με νέα (Τενερίφη, Ισπανία, Ιατρικά κτλ)

Υστερόγραφο 2: Σε τι ηλικία πιστεύετε ότι θα μπορούσε να έρθει ο Μέση στην Super Liga??? ;)))

Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Back to Internet / Clash of the titans


Καλησπέρα σε όλους!

Επιστρέφω στο internet μετά από ένα ολιγοήμερο διάλειμμα όπου γύρισα σχεδόν όλο το νησί της Τενερίφης και έχω αρκετές φωτό και πληροφορίες όπου σιγά σιγά θα έχετε post σχετικά!

Το νησί είναι πανέμορφο γιατί συνδυάζει τα πάντα! Από ερημικά τοπια και ηφαίστεια, μέχρι την απόλυτη πρασινάδα, τοπια που θυμίζουν μαγαδασκάρη κτλ (μην ξεχνάμε ότι και η Τενερίφη είναι ένα νησί διπλα στην Αφρική όπως η Μαγαδασκάρη,άσχετο αν την αποίκησαν οι Ισπανοί τον δέκατο έκτο αιώνα), και από τις πιο όμορφες παραλιες μέχρι το πιο ψηλό βουνό της Ισπανίας (Teide) και την πιο μεγάλη σπηλιά στον κόσμο μετά τις 4 πρώτες τις Hawaii.

Όχι ότι δεν τα ήξερα αυτά, αλλα πλέον είχα τον χρόνο να τα δω και να τα απαθανατίσω :)

Αν θέλετε να πάρετε μια ιδέα από τα τοπια τις Τενερίφης μπορείτε να δείτε το Clash of the Titans (δεν ξέρω όνομα στα ελληνικά) όπου δείχνει εμενα δηλαδή Έλληνες Θεούς στην Τενερίφη, :P

Η ταινία είναι Βασισμένη στον μύθο του Περσέα και είναι Remake μιας παλιότερης με το ίδιο όνομα, απλά ένα μεγάλο κομμάτι της είναι γυρισμένο στην πρωτεύουσα των καναριών, και χτες που την είδα σε 3D αναγνώρισα πολλά από τα μέρη που επισκέφτηκα την τελευταία βδομάδα. Αν δεν θέλετε να δώσετε λεφτά στο cinema, νοικιάστε την από video club!

Τώρα θα κάνω μια βόλτα σε blogs να δω τι έγινε το τελευταίο δεκαήμερο Ελλάδα και σύντομα θα αρχίσω και πάλι τα post!

Καλές διακοπές σε όσους τυχερούς τις συνεχίζουν!!!