Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Παλιό αλλά ανδιαφέρον βίντεο για τους "ευρωπαίους φίλους" μας



Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Ο Jobs προσπάθησε να αντιμετωπίσει τον καρκίνο με δίαιτα...


Μπορεί ο Jobs να θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους της τεχνολογίας αλλά φαίνεται ότι σε θέματα υγείας δεν είναι πρότυπο, αφού σύμφωνα με τον Ισάακσον, προτίμησε να αντιμετωπίσει τον καρκίνο με δίαιτες και πνευματιστές και όταν αποφάσισε να μπει για εγχείριση είχε ήδη μετάσταση!!!

Ας δούμε τι δήλωσε ο Ισαακσον, συντάκτης της βιογραφίας του Τζομπς σε συνάντευξη του στο 60 minutes, ενώ πολλά από αυτά θα περιλαμβάνονται και στην βιογραφία του Τζομπς που θα εκδωθεί σύντομα!

"Προσπάθησε να νικήσει τον καρκίνο με δίαιτα! Πήγαινε σε πνευματιστές και προσπαθούσε να το αντιμετωπίσει με μία μακροβιοτική δίαιτα χωρίς εγχείριση!"

"Θα μπορούσε να είχε θεραπευτεί αν είχε ψάξει θεραπεία από επαγγελματίες νωρίτερα. Μετάνιωσε που καθυστέρησε μία απόφαση που θα μπορούσε να του είχε σώσει την ζωή! Όταν τελικά αποφάσισε να εγχειριστεί ο καρκίνος είχε δώσει μεταστάσεις στους ιστούς γύρω από το όργανο!"

Αυτά που κράζουμε μια ζωή! Ότι για σημαντικά θέματα υγείας δεν γίνεται να παίζεις με δίαιτες και βλακείες με εναλλακτικές θεραπείες!!!
Είτε είσαι ο πιο φτωχός του κόσμου είτε ο πιο πλούσιος...
Ο καρκίνος ΔΕΝ κάνει διακρίσεις!!!  


Dimos el Grec

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Video: Φανταστική οικονομική ανάλυση για τα χάλια μας

Καλησπέρα σε όλους! Αυτό το βίντεο το είδα σήμερα από έναν φίλο στο facebook που έγραφε πολύ καλά λόγια και είπαν να το δω στα πεταχτά αλλά τελικά με απορρόφησε και το είδα ολόκληρο!

Στο βίντεο θα δείτε τον Ηλία Παπαϊωάννου, καθηγητή οικονομικών στις ΗΠΑ, με θητεία σε πολύ μεγάλα πανεπιστήμια, να εξηγεί με σχετικά απλά λόγια και με πολύ ωραίες στατιστικές αναλύσεις διάφορες πτυχές της οικονομίας της Ελλάδας!

Θα σας πρότεινα να επενδύσετε 20 λεπτά από τον χρόνο σας και να το δείτε! Είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον!

Here we go:

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Όταν έχεις άγνοια και το παίζεις συμβουλάτορας ΕΙΣΑΙ ΚΡΙΜΑΣ...

Σήμερα διάβασα στο βήμα (κλικ εδώ) ένα άρθρο κάποιου δημοσιογράφου ο οποίος ή δεν έχει ιδέα από το εξωτερικό και την απέκτησε από 2 περιστατικά που του διηγήθηκαν ή σκόπιμα αλοιώνει την πραγματικότητα!  

Τα έχουμε πει πολλές φορές! Δεν είναι εύκολο να φύγεις στο εξωτερικό! Οι δυσκολίες που συναντάς είναι κυρίως από την πατρίδα, όπως το πως θα αφήσεις πίσω οικογένεια,ζευγάρι,φίλους κτλ κτλ αλλά και όταν (αν ποτέ) γυρίσεις μόνιμα προφανώς θα είσαι ξένο σώμα στις κλίκες που θα έχουν δημιουργηθεί στην χώρα στο επάγγελμα σου...

Στο εξωτερικό επίσης θα συναντήσεις δυσκολίες αλλά μιλώντας με πάνω από 50 έλληνες που είναι έξω (προσωπικά ή από ίντερνετ) κανένας δεν μου είπε πως έχει πρόβλημα λόγω της εθνικότητας του. Τα προβλήματα μας είναι πιο πρακτικά!

Ο συγκεκριμένος αρθρογράφος λοιπόν μέσα σε ένα άρθρο εκπροσωπεί επάξια τον νεοέλληνα: 

1. Παίρνει 2 περιστατικά μεμονωμένα τα οποία μυρίζουν υπερβολικά τουλάχιστον, και γενικεύει για 1 ολόκληρη χώρα
2. Κινείται στο κλασικό μοτίβο του "καλά είναι κι εδώ,που να τρέχεις έξω,παντού σκατά είναι"... πόσοι Ελληνάρες μόλις τα βρίσκουν λίγο σκούρα έξω λένε "τι να παίρνεις 4.500 στην Δανία τι 750 στην Ελλάδα... το ίδιο μπορείς να αποταμιεύεις"
3. Κριτικάρει πανεύκολα μια χώρα "Η χώρα της μαστούρας" που αμφιβάλω πολύ αν έχει επισκεφτεί, ενώ σίγουρα θα πειραχτεί και θα βρίζει αν ξένοι πουν για την δική του χώρα "Η Χώρα της μίζας" ή "¨Η χώρα των τεμπέληδων"

Τέλος 2 παρατηρήσεις για τα περιστατικά που αναφέρει:

Αν η κοπέλα έχει έναν αξιοπρεπή τραπεζικό λογαριασμό ή δουλειά με συμβόλαιο,ο νοικιάρης δεν μπορεί να της αρνηθεί έτσι γιατί γουστάρει! Φέης κοντρόλ και τέτοιες πίπες μόνο στην Μεσόγειο και κυρίως στην Ελλάδα. Αν δεν έχει ούτε δουλειά και στην τράπεζα έχει 500 ευρώ για να την περνάει είναι λογικό να μην εμπιστεύεται ο νοικιάρης. Ας το νοικιάσει στο όνομα των γονιών της που έχουν μισθό. Έτσι παν αυτά!

Όσο για το φτωχοέλληνας δεν νομίζω να γελειοποιουν καθηγητη μπροστα σε φοιτητες και να μην αντιδραει. Αλλο σε προσωπικο επίπεδο... Οπότε ή μάλλον η φάση θα γίνεται χαριτολογώντας, ή κι εδώ κάποια υπερβολή παίζει!

Κατά τα άλλα αν είναι τόσο δύσκολα Ολλανδία,ας γυρίσουν Ελλάδα να δω τι δουλειά θα κάνουν και τι ακριβώς θα νοικιάσουν... Θεσσαλονίκη μου λεν οι φίλοι μου ότι αν δεν βάλουν βυζιά να γίνουν εμφανίσιμες νεαρές για μπαρ, δουλειά δεν έχει με τίποτα...

Στην Ελλάς του 2000 πάντως το έχουμε εθνικό σπορ να προσπαθούμε να μειώσουμε τους πάντες για να νοιώσουμε εμείς καλά αφού εμείς δεν μπορούμε να ανέβουμε επίπεδα... 

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Έχω κουραστεί με τους "ειδήμονες" και τα ζώα!

Ο κόσμος είναι γεμάτος με βλάκες που το παίζουν ειδήμονες είτε για να κερδίσουνε χρήματα είτε για να το παίξουνε γνώστες. Τους βλέπω και στην καθημερινότητα μου τώρα στην Ισπανία, τους έβλεπα (σε μεγαλύτερο βαθμό) στην Ελλάδα και τους βλέπω (σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό) στο ίντερνετ.

Από Κυράτσες που λένε
Δώσε στο Γιαννάκη σου αυτό το σιρόπι γιατί την άλλη φορά που το δικό μου είχε βήχα του το έδωσα και πέρασε
και το παιδάκι πάει μετά στα επείγοντα χωρίς να μπορεί να αναπνεύσει από αλλεργική αντίδραση

Έχω βρει καριόλες χωρίς γνώση σε θέματα υγείας που έχουν μόνο πτυχία χορού!!! (ΧΟΡΟΥ!!!) να το παίζουν ειδήμονες για τα εμβόλια και να πουλάνε βιβλιαράκια για την επικυνδυνότητα τους.

Γνωρίζω κόσμο που έχει αγοράσει την οζονοθεραπεία, αν και τελικά πρόσφατα αποδείχτηκε πως δεν βοηθάει πουθενά!!!

Έχω ζήσει την τρέλα της φραπελιάς (τι μαλακίες εφευρίσκουμε στην Νεο-Ελλάδα)!!!!

Έχω δει κόσμο να έρχεται στα εξωτερικά της δερματολογίας (όσο ήμουν φοιτητής Θεσσαλονίκη) και να κλαίει που έχασε τα μαλλιά του βάζοντας αυτές τις μαλακίες κρέμες που δίνουν στην τηλεόραση που και καλά σταματάν την τριχόπτωση.

Έχω δει κόσμο στην νεφρολογία (όσο ήμουν φοιτητής στην Τενερίφη) να έχει πρόβλημα με τα νεφρά του λόγω χαπιών αδυνατίσματος.

Και πάρα πολλές ακόμα περιπώσεις όπου ο άλλος έχει ρευματική ασθένεια η οποία έχει σκαμπανεβάσματα στην κλινική της εικόνα και να νομίζει ότι είναι καλύτερα λόγω "εναλλακτικών θεραπειών", κόσμος που προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις παθήσεις του "εναλλακτικά" με μάγισες και χαρτορίχτρες και όταν έρθει η ώρα να φτάσει νοσοκομείο να έχει το πρόβλημα του σε πολύ προχωρημένο στάδιο...

Κάποτε τέτοια περιστατικά τα έκραζα όλη μέρα!!! Ένιωθα προσβολή που κάποιοι μπορεί να μην εμπιστευόταν τους γιατρούς και τους ερευνητές οι οποίοι έχουν φάει δεκαετίες ολόκληρες και άπειρη δουλειά για να βελτιώσουν την Ιατρική και να κάνουν τον άνθρωπο μέσα σε εκατό χρόνια να έχει διπλάσιο προσδόκιο ζωής, και η θνησιμότητα έχει πέσει τόσο ώστε ο πληθυσμός της γης έχει αυξηθεί κατά 1 δις μέσα σε 10 χρόνια περίπου.... Αντί αυτού εμπιστεύονται φυκιώρηδες και διάφορες παπαριές που να είναι κόντρα σε οποιαδήποτε επιστημονική μορφή θεραπείας.

Πλέον αυτό έχει αλλάξει....

1ον) Γιατί πιστεύω ότι είναι καλύτερο να ξοδεύω το σάλιο μου (ή τα...bytes μου) σε πιο σημαντικά θέματα ή άλλα όχι τόσο σημαντικά τα οποία όμως με ευχαριστούν

2ον) Γιατί έχω κουραστεί να κράζω. Ευτυχώς υπάρχει αρκετός λαός που πλέον αποκαλύπτει τις απάτες και τις διαδίδει μέσω blog (βλέπε power ballance,οζονοθεραπείες κ.α.) και πλέον κι εγώ θα περιοριστώ στην παράθεση συγκεκριμένων απατεωνών,αλλά και φυσικά σε ιατρικά νέα και ανακαλύψεις και όχι να χάνω χρόνο σε κραξίματα


Και 3ον) Όποιος είναι τόσο ζώο που να εμπιστεύεται τον κάθε καρμίρη που του πουλάει κουβέρτες για θεραπείες καρκίνου ή φύλλα ελιάς, ή την κάθε χορεύτρια που μιλάει για εμβόλια ή τον κάθε ΓΑΠ (κρίμα;;;) που φοράει power ballance, ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ!!!! Ο Γονιός που βλέπει το κοριτσάκι του να κλαίει όταν βγαίνει από το χειρουργείο και βλέπει ότι από κει που είχε τεράστια σκολίωση, ξαφνικά η πλατούλα του ίσιωσε, οπως π.χ. στην φώτο

όπως και η γυναίκα που βλέπει τον νεφροπαθή άντρα της να αλλάζει η ζωή του μετά την μεταμόσχευση νεφρού



αλλά και πολλές γυναίκες που ανακάλυψαν όγκο στο στήθος και τον αφαίρεσαν πριν δώσει οποιαδήποτε μετάσταση...


όλοι αυτοί ξέρουν πως αυτά δεν γίνονται με power ballance, κουβέρτες, οζονοθεραπείες και αρωματοθεραπείες!

Οι υπόλοιποι ας αναλάβουν τις ευθύνες των πράξεων τους! 

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Νέα blog-πρόταση


Ο φίλος Τόλης και blogger εδώ και κάτι μήνες, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα καινούριο blog το οποίο μπορείτε να το βρείτε εδώ!

Γενικά έχει εμπεριστατωμένες απόψεις πάνω στα διάφορα θέματα και πιστεύω πως τα ποστ του θα είναι αρκετά ενδιαφέροντα!