Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009

Περί της νέας γρίπης

Επιτέλους είδα κάπου γραμμένο αυτό που υποστηρίζω από την πρώτη στιγμή για την γρίππη Α! Ήθελα να κάνω και ένα μεγάλο post αλλά αυτό που διάβασα με υπερκαλύπτει οπότε κάνω απλά ένα repost του κειμένου που βλέπετε παρακάτω. Είναι προφανές ότι κάποι ελέγχουν τα ΜΜΕ... Όπως είναι προφανές ότι αυτοί που τα ελέγχουν έχουν τεράστια δύναμη,οικονομική και πολιτική. Δεν είναι δύσκολο να θυμηθούμε τον πανικό που είχε γίνει με την γρίπη των πτηνών ενώ στην ουσία δεν προκάλεσε σχεδόν τίποτα αν την συγκρίνουμε με την κανονική γρίπη και τις εκατοντάδες των ιών και μικροβίων που μας περιτρυγιρίζουν και σκοτώνουν χιλιάδες κόσμου στις αναπτυσσόμενες χώρες και μερικές δεκάδες στις ανεπτυγμένες. Μην ξεχνάμε ότι αυτή την στιγμή σύμφωνα με λεγόμενα οικονομολόγων στον παγκόσμιο τζίρο, Νο 1 είναι τα όπλα, Νο 2 Τα ναρκωτικά, Νο 3 Το Σεξ,Νο 4 ο Τζόγος και Νο 5 η Υγεία και μετά τα υπόλοιπα... Το πως τα μεγάλα κεφάλια ελέγχουν τα πρώτα 4, με κατασκευασμένους πολέμους, και έλεγχο των ναρκωτικών και της πορνέιας όπως και του τζόγου νομίζω πώς ο κάθε σκεπτόμενος πολίτης έχει μία υποψία... για το 5ο που είναι και ο τομέας μου πιθανώς πολλοί να ξέρετε ότι πολλοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ, αλλά και διεθνών οργανισμών όπως ο ΟΗΕ είναι μέτοχοι σε μεγάλες φαρμακευτικές! Τα τελευταία χρόνια έχουν ανεβάσει τον τζίρο τους ελέγχοντας τον τύπο και τις διαφημίσεις αφού πλέον πάνω από το 50% των προϊόντων που πωλούνται στα φαρμακεία είναι προϊόντα χωρίς ιατρική συνταγή!!!Αναλογιστείτε τι σημαίνει αυτό!!! Αλλά πλέον αφού βλέπουν ότι με την οικονομική κρίση αυτό είναι δύσκολο, "εφήυραν" μια νέα γρίπη ώστε να τα πάρουν χοντρά από τα κράτη! Και φυσικά όπως τότε με την γρίπη των πτηνών,έτσι και τώρα με την Γρίπη Α, το μόνο φάρμακο που θεωρείται αποτελεσματικό είναι ένα γνωστό Αντιγριππικό που σε πολλές χώρες,μόλις ξέσπασαν οι 2 αυτοί τύποι γρίπης,εξαντλήθηκαν όλα τα αποθέματα!!!
Ως πολίτες αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να σκεφτούμε ορθά και να μην πανικοβαλόμαστε.
Ως επαγγελματίες υγείας, πρέπει να καθησυχάζουμε τον κόσμο και να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα ως έχει,πληροφορημένοι επιστημονικά και όχι από τον "επίσημο" τύπο που μόνο σωστές πληροφορίες δεν δίνει τις περισσότερες φορές.
Ιδού το κείμενο...

Πολλά γράφονται για τη νέα γρίπη , η οποία έχει μετατραπεί στον σύγχρονο εφιάλτη της ανθρωπότητας. Κι ενώ η παγκόσμια κοινότητα μπήκε σε κατάσταση συναγερμού το 2009 , η ιατροφαρμακευτική βιομηχανία Baxter φαίνεται πως είχε καταθέσει την αίτηση για κατοχύρωση της πατέντας του εμβολίου της γρίπης από το καλοκαίρι του 2008 !!

Η κατοχύρωση της πατέντας εμβολίου αφορά σε διάφορα στελέχη μεταξύ των οποίων και του επίμαχου τύπου H1N1 της γρίπης των χοίρων. Η αίτηση για την κατοχύρωση της ευρεσιτεχνίας με αριθμό 12/199,997, έχει καταχωρηθεί με τον αριθμό US20090060950A1 για την Baxter International στις 28 Αυγούστου του 2008 , πολύ πριν ξεσπάσει ο θόρυβος για τη νέα γρίπη και ταυτόχρονα , αρκετούς μήνες πριν την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος σε άνθρωπο.

Όπως αναφέρεται στην αίτηση κατοχύρωσης «το εμβόλιο αποτελείται από περισσότερα από ένα αντιγόνα , όπως της γρίπης Α και της γρίπης Β , συγκεκριμένα προερχόμενα από έναν ή περισσότερους ιούς που προσβάλουν τον άνθρωπο , τα στελέχη H1N1, H2N2, H3N2, H5N1, H7N7, H1N2, H9N2, H7N2, H7N3, H10N7, τα στελέχη H1N1, H1N2, H3N1 και H3N2 της γρίπης των χοίρων, της γρίπης των κυνοειδών και των ιπποειδών τα στελέχη H7N7, H3N8 ή της γρίπης των πτηνών τα στελέχη H5N1, H7N2, H1N7, H7N3, H13N6, H5N9, H11N6, H3N8, H9N2, H5N2, H4N8, H10N7, H2N2, H8N4, H14N5, H6N5, H12N5»

«Η Baxter δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε περισσότερες παραγγελίες εμβολίου» , ανακοινώθηκε από τον αμερικανικό Τύπο τον Ιούλιο του 2009 , αφού τα στοκ είχαν ήδη εξαντληθεί. Τα κέρδη της εταιρίας αναμένεται να εκτοξευθούν το 2009.
Η υπόθεση εγείρει πλήθος ερωτημάτων , ιδίως όταν τον Ιανουάριο του 2008 ο αμερικανικός και Καναδικός Τύπος βοούσε από σκάνδαλο με πρωταγωνίστρια την εν λόγω φαρμακοβιομηχανία , στο οποίο αναφερθήκαμε σε δημοσίευμα του Μαΐου του 2009 :« η φαρμακευτική Baxter ανακάλεσε την κυκλοφορία πολύ μεγάλου αριθμού παρτίδων του ενέσιμου φαρμάκου heparin , μετά από καταγγελίες για σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις ασθενών που το χρησιμοποίησαν, αλλεργικές αντιδράσεις που κατέληξαν ακόμη και σε θανάτους σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ο αμερικανικός οργανισμός φαρμάκων κατηγόρησε δύο κινεζικές εταιρίες για παραγωγή και διακίνηση εμβολίων με αλλοιωμένη σύνθεση, υπονοώντας πως μια φθηνότερη συνθετική ένωση «μίμος» της ουσίας heparin, που βρέθηκε πως ήταν χονδροιτίνη επεξεργασμένη με θειικό άλας (over-sulfated chondroitin ,OSCS), χρησιμοποιούνταν στα εμβόλια για την μείωση του κόστους. Η υπόθεση πήρε διαστάσεις σκανδάλου και το 2009 κατατέθηκε αγωγή κατά της εταιρίας Baxter για τον ρόλο της στην υπόθεση των αλλοιωμένων εμβολίων.

Στη νομική ιστοσελίδα Lawyers and Settlements , αναφέρθηκε πως η αγωγή στηρίχθηκε στην θέση πως η φαρμακευτική εταιρία άλλαξε ένα συστατικό στο φάρμακο heparin με αποτέλεσμα τις έντονες αλλεργικές αντιδράσεις ασθενών.

Το φυσικό συστατικό που αντικαταστάθηκε για να μειωθεί το κόστος , ήταν ουσία που παράγεται από επεξεργασμένα χοιρινά εντόσθια. Σύμφωνα με την αγωγή , η συνθετική ένωση OSCS, δεν βρίσκεται στη φύση και για το λόγο αυτό δεν εγκρίνεται για χρήση σε φάρμακα στις Η.Π.Α.»

Πηγή: http://georgelaios.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. καλημερα
    εχω κανει μια αναρτηση για το ιδιο θεμα

    www.asxetostl.blogspot.com

    καλως σε βρηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευπρόσδεκτα τα σχόλια! Αρκεί να μην είναι Spam (γι'αυτά μπήκε η προέγκριση σχολίων!)