Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επικίνδυνες ουσίες σε συμπληρώματα διατροφής

Υπάρχει πολύς κόσμος που στις μέρες μας καταναλώνει συμπληρώματα διατροφής και διαφόρων τύπων χάπια, φυσικά χωρίς ιατρική συνταγή, είτε για διάφορες ψευτοθεραπείες, ή για αδυνάτισμα, είτε για body-building είτε για ευεξία και για διάφορους άλλου λόγους.

Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες υπάρχουν 12 στοιχεία που περιέχονται σε συμπληρώματα που ο κόσμος θα πρέπει να αποφεύγει γιατί δημιουργούν προβλήματα...


1. Aconitum: Χρησιμοποιείται για "αρθριτικά", λοιμώξεις, "πρηξίματα", ποδάγρα, πληγές κ.α.
Προκαλεί υπόταση, ναυτίες, εμέτους κτλ. μέχρι και θάνατο

2. Πικρό πορτοκάλι / Citrus aurantium: χρησιμοποιείται για απώλεια βάρους, αλλεργίες και ρινική συμφόρηση. Προκαλεί προβλήματα στην καρδιά μέχρι και έμφραγμα ή και θανατό. Σε συνδυασμό με καφεΐνη αυξάνεται ο κίνδυνος για παρενέργεις.

3. Κρεοζώτο / Larrea divaricata: Χρησιμοποιείται σε λοιμώξεις, αποτοξίνωση, κρυολογήματα, απώλεια βάρους και καρκίνο. Συνδέεται με βλάβες σε νεφρούς και ήπαρ.

4. Ιωνικός άργυρος / ionic silver: Χρησιμοποιείται σε ψωρίαση, AIDS, νόσο Lyme, χρόνια κόπωση κ.α. Συνδέεται με αποχρωματισμό του δέρματος, νεφρική βλάβη και νευρολογικά προβλήματα.

5. Farfarae folium: Χρησιμοποιείται σε πονόλαιμο, βήχα, λαρυγγίτιδα, άσθμα, και βρογχίτιδα. Συνδέεται με ηπατική βλάβη και καρκίνο.

6. Ολισθηρή ρίζα / Blackwort: Σε περίοδο, βήχα στηθάγχη και καρκίνο και συνδέεται με ηπατική βλάβη και καρκίνο.


7. Μολόχα / Sida cordifolia: Χρησιμοποιείται για άσθμα, αλλεργείες, απώλεια βάρουςρινική συμφόρηση και βρογχίτιδα και συνδέεται με καρδιολογικά προβλήματα, έμφραγμα, ακόμα και θάνατο.

8. Γερμάνιο: Σε πόνους, λοιμώξεις, καρδιοπάθειες, γλαύκωμα, ηπατοπάθειες, αρθρίτιδα, οστεοπόρωση, AIDS, και καρκίνο και συνδέεται με νεφρικές βλάβες και θάνατο.

9. Χελιδόνιο / Φικαρία / celandine: Χρησιμοποιείται για καρκίνο, αποτοξίνωση, ηπατοπάθειες, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και στομαχικές διαταραχές και συνδέεται με ηπατική βλάβη.

10. Piper methysticum: Χρησιμοποιείται για το άγχος και συνδέεται με ηπατική βλάβη.

11. Λοβηλία / Lobelia inflata: Χρησιμοποιείται για βρογχίτιδα, άσθμα, βήχα και διακοπή καπνίσματος και συνδέεται με υπόταση, ταχυκαρδίες, και θάνατο.

12. Υοχιμβίνη / Corynanthe yohimbi: Χρησιμοποιείται ως αφροδισιακό αλλά και σε στηθάγχη κατάθλιψη και στυτική δυσλειτουργία και συνδέεται με υπέρταση, ταχυκαρδία, καρδιολογικά προβλήματα και θάνατο.

Επιμέλεια: Dimos El Grec
Πηγή: .consumerreports.org

4 σχόλια:

  1. καλησπερα φιλε
    παρα παρα πολυ ενδιαφερουσα αναρτηση!με ενδιαφερουν πολυ αυτα τα θεματα,θελω να γνωριζω οτιδηποτε ειναι βλαβερο για τον οργανισμο κ ενδεχομενως να περιεχεται σε 'άθωα' σκευασματα
    νασαι καλα
    καλο βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Laplace!
    Σ'ευχαριστώ φίλε μου! Ναι, στο blog συνήθως προσπαθώ να βάζω θέματα που αφορούν αρκετό κόσμο όπως αυτό με τα συμπληρώματα διατροφής. Αν κάποιος ψάχνει κάτι πολύ εξειδικευμένο προφανώς καλύτερα να πάει σε ιατρικά περιοδικά.
    Ναι, αυτά τα αθώα σκευάσματα είναι ότι χειρότερο...
    Γιατί ούτε είναι φυσικά, αλλά ούτε τόσο ελεγμένα όσο νομίζει ο κόσμος. Και οι περισσότεροι από αυτούς θησαυρίζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ενδιαφέρον το θέμα...καλό είναι να αποφεύγουμε βιταμίνες και τέτοια σκευάσματα...επίσης να διαβάζουμε τις ετικέτες στα τρόφημα και όπου βλέπουμε E να μην τα αγοράζουμε, υπάρχουν πίνακες με τα βλαβερά Ε και είναι καλό να τα μάθουμε ή έστω να έχουμε την λίστα με μαγνητάκι πάνω στο ψυγείο μας!
    Ευχαριστούμε...Dimos! :)
    ΑΦιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ σ-ευχαριστώ για το σχόλιο, 'Αιναφετς!
    Καλά να περνάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευπρόσδεκτα τα σχόλια! Αρκεί να μην είναι Spam (γι'αυτά μπήκε η προέγκριση σχολίων!)