Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Περί Μακεδονίας και TVE


Πριν από λίγο έστειλα ένα γράμμα παραπόνου στην τηλεόραση της Ισπανίας (αντίστοιχη της ΕΡΤ) γιατί είδα μια διαφήμιση για ποδόσφαιρο που διαφήμιζε το επόμενο παιχνίδι της εθνικής (Ισπανίας) με την "Μακεδονία". Τους έστειλα λοιπόν ότι το επίσημο όνομα σύμφωνα με τον ΟΗΕ είναι ΠΓΔΜ και όχι Μακεδονία και θα ήταν πιο σωστό να αναφέρονται έτσι σε αυτήν και όχι ως Μακεδονία.

Αυτό το έχω κάνει και στο παρελθόν με άλλα site και οργανισμούς, αλλά δεν ξέρω αν θα έχει αποτέλεσμα. Πιο πολύ το κάνω γιατί νιώθω ότι πρέπει να το κάνω, ως μακεδόνας, για κατά κάποιο τρόπο αποκατάσταση της αλήθειας και όχι τόσο γιατί πιστεύω ότι θα αλλάξουν πολλά. Και αυτό γιατί όπως έχω αναφέρει πολλές φορές ως τώρα, οι πολιτικοί μας είναι άχρηστοι και κοπρίτες. Τι σου φταίει ο κάθε ισπανός, άγγλος ή ακόμα χειρότερα Ιάπωνας ή Χιλιανός να ξέρει την Ιστορία των βαλκανίων όταν καλά καλά δεν ξέρουν την ιστορία της χώρας τους. Αυτοί Μακεδονία ακούν, μακεδονία γράφουν και τέλος. Την μπάλα την έχουμε χάσει εμείς, και κυρίως οι πολιτικοί μας που αντί να κάνουν τις ενέργειες που πρέπει, παίζουν παιχνίδια εις βάρος της ιστορίας μας. Πολλοί από μας, τους μακεδόνες πολίτες κάνουμε το πιο απλό, όταν μας δίνεται η ευκαιρία, να εξηγούμε σε αυτούς που δεν ξέρουν, τι παίζει με την μακεδονία μας και τους "αγαπητούς" σλάβους γείτονες. Πολλοί απλά αδιαφορούν. Κάποιοι, όπως ο Ακρίτας αφιερώνουν αρκετό χρόνο και μας ενημερώνουν με post σαν αυτό. Δυστυχώς πλέον βλέπουμε τους βούλγαρους να υπερασπίζονται τα δικαιώματα μας (για την πάρτη τους δουλεύουν κι αυτοί - απλά συμφέρει κι εμάς) περισσότερο από εμάς...

Ελπίζω, με κάποιο τρόπο να αλλάξει αυτή η κατάσταση στο μέλλον.

Μέχρι τότε, θα κάνει ο καθένας μας αυτό που μπορεί.


Υ.Γ: Το ποστ για τα φάρμακα,που ετοίμαζα, πάει για πιο μετά

3 σχόλια:

  1. μπραβο φιλε!μπραβο ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ!
    κ εγω το εχω κανει με αγγλικη tv αλλα κ με την ΕΡΤ που οι μαλακες εκαναν αναμεταδοση απο ενα αγγλικο καναλι κ εγραφε ΑΓΓΛΙΑ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!!!

    εδω το εχει κανει κ η ΕΡΤ3 σε αγνωα χαντμπωλ παιδων,κατι τετοιο...

    λαμογια ολκης..

    περιμενουμε αναρτηση σου(μιας κ εισαι ο πιο σχετικος απο ολους μας,γιατρος γαρ)για την Νεα γριπη κ ολη αυτη την τρομολαγνεια..

    τελικα το εμβολιο να το κανουμε ή οχι? διίστανται οι αποψεις!

    καλη εβδομαδα φιλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. laplace sorry alla den mou estelne se mail ta sholia kai twra to proseksa...
    to emvolio egw tha proteina na min to kaneis.
    Na kaneis to kanoniko tis grippis, pou outws i allws fetos tha ehei kai stelehos H1N1 mesa, kai einai kai dokimasmeno!
    Gia to allo dne kseroume akoma!!!

    Cummulus kalws irthes!
    Se efharistw poly!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευπρόσδεκτα τα σχόλια! Αρκεί να μην είναι Spam (γι'αυτά μπήκε η προέγκριση σχολίων!)