Για όσους δεν το είχαν πάρει χαμπάρι, το πρόβλημα της δυσλειτουργίας δεν είναι μόνο αντρικό…
Το πρόβλημα δεν είναι σπάνιο. Μπορεί οι γυναίκες όπως και οι επαγγελματίες υγείας να το θεωρούν ως ταμπού, αλλά το πρόβλημα υπάρχει εδώ και δεκαετίες. Μάλιστα την τελευταία εικοσαετία συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο του “Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders” που εκδίδει η αμερικάνικη ψυχιατρική εταιρεία.
Το πρόβλημα μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία αλλά συχνότερα η εμφάνιση του είναι την περίοδο μετά την εγκυμοσύνη και κατά την διάρκεια της εμμηνόπαυσης, και τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:
- Ελάχιστη ή καθόλου θέληση για την ερωτική πράξη
- Ανικανότητα διατήρησης της σεξουαλικής διέγερσης κατά την διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, ή ανικανότητα διέγερσης παρά την επιθυμία.
- Ανικανότητα να φτάσει σε οργασμό
- Πόνος κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής
Το πρόβλημα, σύμφωνα με την SWHR, είναι ότι η δυσλειτουργία στην γυναίκα δεν έχει ερευνηθεί όσο θα έπρεπε και ενώ για την αντίστοιχη περίπτωση για τον άντρα υπάρχουν πολλά εγκεκριμένα φάρμακα, για την γυναίκα δεν υπάρχει ακόμα πρόοδος σε αυτό τον τομέα.
Έτσι το πιο σημαντικό σήμερα είναι να αναγνωρίσει την ύπαρξη του προβλήματος η γυναίκα, να το συζητήσει με τον σύντροφο της , και αν πιστεύουν ότι πρέπει να συμβουλευτούν κάποιον επαγγελματία υγείας , τότε μπορούν να απευθυνθούν σε κάποιον οικογενειακό σύμβουλο, ή κάποιον ψυχολόγο για αρχή.
Η ψυχοθεραπεία ή η sex therapy (που λεν οι αγγλοσάξονες) μπορούν να βοηθήσουν σε διάφορα επίπεδα. Όσο για τις ιατρικές θεραπείες είναι ελάχιστες και κυρίως περιλαμβάνουν ορμόνες που μπορεί να βοηθήσουν κάποιες γυναίκες, ενώ σύμφωνα με την Dra. Kingsberg σύντομα θα έχουμε κοντά μας και άλλους εντυπωσιακούς τρόπους θεραπείας στο πρόβλημα.
Τι ειδικότητα έχεις γιατρέ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι σαφώς και συμβαίνει και στις γυναίκες απλά μάλλον το παραδεχόμαστε πιο δύσκολα και δεν είναι και τόσο εμφανές άμα δε θέλουμε! Οι περισσότερες περιπτώσεις που έχω ακούσει είναι κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης ή σε περιόδους μεγάλου στρες!
Ωραία ανάρτηση....
Σε ευχαριστώ roundel!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχω ειδικότητα ακόμα αλλά σίγουρα θα πάω προς κάποια χειρουργική και πιθανότατα με κατεύθυνση προς παιδιά. Αυτό θα εξαρτηθεί και από τις εξετάσεις της ειδικότητας κ.α. Τώρα στα σύντομα παίρνω το πτυχίο, τελευταία μαθήματα δίνω...
πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή επιτυχία στα μαθήματα!
και να υπάρχει ποιος ενδιαφέρεται!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήεύγε γιατρέ μου...
Σε ευχαριστώ next day!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά να περνάς κι εσύ και καλό κουράγιο με την μικρή και τα νοσοκομεία!
Καλησπέρα ΦΟΥΛΗ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜην το λες, εγώ που την ζω λίγο από μέσα την κατάσταση βλέπω ότι προχωράμε ως κοινωνία σε αυτά τα θέματα. Ίσως η ελληνική να είναι κομματάκι πιο πίσω από τις προχωρημένες δυτικές αλλά προχωράει και αυτή!
Καλό απόγευμα να έχεις! ;)
ελα ρε δημοσθενη δλδ σοβαρα παιζει ανθρωπος εκει κοντα στην ηλικια μας που να μην εχει ορεξη για σεξ?
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν υπαρχει αυτο
δεν γινεται να εισαι τρελα ερωτευμενη με τον γκομενο(συντροφο,αντρα,οτιδηποτε,μην κολλαμε στις λεξεις) και να μην τον θες σεξουαλικα,απλα δεν γινεται
αλλα οπως και να εχει ολα στο μυαλο δεν ειναι κατα βάση;
Όλα στο μυαλό είναι ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΙΝΑ μου αλλά ορισμένες φορές το μυαλό επηρρεάζεται από τις ορμόνες... ειδικά σε σας τις γυναίκες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟπότε καμιά φορά γίνεται κι αυτό που λες. Σίγουρα είναι η μικρή εξαίρεση και όχι ο κανόνας αλλά γίνεται!
Ενδιαφέρον θέμα.. Όλα θέμα μυαλού είναι, αυτό κάνει κουμάντο!! Φιλάκια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφυσικα και συμβαινει στις γυναικες και μαλιστα πολυ συχνα σε πληροφορω..κι πιο συχνα απο τους αντρες
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Dreamy Cloud!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο μυαλό μας ελέγχει αυτό είναι αλήθεια!
Καλησπέρα Σιωπηλή κραυγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ποιο από τα 2 φύλα έχει μεγαλύτερο πρόβλημα, αλλά η αλήθεια είναι ότι στην γυναίκα το πρόβλημα θεωρείτα ακόμα ως ταμπού...