Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Back μετά από 1 μήνα!

Πάει κοντά ένας μήνας που έχω να γράψω στο blog αλλά και να διαβάσω blogs. Αρκετές υποχρεώσεις στην Τενερίφη μαζεμένες και ελάχιστος ελεύθερος χρόνος, που όταν υπήρχε, ξοδεύτηκε για εκδρομές, και έχει μαζευτεί αρκετό υλικό για επόμενα ταξιδιωτικά post, που θα έρθουν σιγά σιγά.

Τώρα πλέον σιγά σιγά, επαναφορά στο blogging, με γρήγορους ή αργούς ρυθμούς ανάλογα τις μέρες, διαβάζοντας τα τελευταία μαθήματα της σχολής και ολοκληρώνοντας την μόνιμη εγκατάσταση μου στην Βαρκελώνη….

Για να δούμε τι έγινε τον τελευταίο μήνα που έλειπα….

--> Τα πασόκια ψήφισαν το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό με 156 υπέρ… 4 λιγότερα από τους βουλευτές τους… Αυτό είναι το κακό με τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Τουλάχιστον στην υπόλοιπη Ευρώπη όπου σχεδόν παντού έχουν κυβερνήσεις συνεργασίας, υπάρχει ένας έλεγχος και δεν κάνει ο καθένας ότι του φανεί του λολοστεφανή….

--> Η Ισπανία πήρε το Μουντιάλ, και γιορτάστηκε δεόντως σε όλη την χώρα, αν και λίγο λιγότερο σε βάσκους και Καταλονία… εδώ στα κανάρια πάντως κατέβηκε πάρα πολύς κόσμος στην πλατεία και η γιορτή κράτησε μέχρι το πρωί! Τα φιλαράκια μου από Ελλάδα είχαν την τύχη να το ζήσουν live, μιας και ήταν εδώ την μέρα του τελικού. Κι εγώ είχα την τύχη να φωτογραφηθώ με την κούπα στα χέρια μου! Επίσης αυτά ήταν 2 από τα βίντεο που συζητήθηκαν περισσότερο μετά το μουντιάλ…
Ο Πουγιόλ με τον Τσάβι να πανηγυρίζουν με την σημαία της Καταλονίας http://www.youtube.com/watch?v=ahTl_MI9bS4 και φυσικά το φιλί του Κασίγιας στην Ρεπόρτερ του Telecinco, και αγαπημένη του, Sara Carbonero, την ώρα που του έπαιρνε συνέντευξη μετά τον τελικό http://www.youtube.com/watch?v=amD-m0NVCys

--> Ο Κωνσταντόπουλος έγινε πρόεδρος του Παναθηναϊκού… χωρίς περαιτέρω σχόλια…

--> O Ολυμπιακός αποκλείστηκε πριν καν τα play off του europa league... Επίσης χωρίς περαιτέρω σχόλια...

--> Η Βαρκελώνη ανέλαβε το final four για την χρονιά που έρχεται! Όσοι γαυροβάζελοι διαβάζετε το blog είστε προσκεκλημένοι να σας ξεναγήσω στην πόλη σε περίπτωση που περάσετε στους 4 φέτος! ;)

--> Φάγανε τον Γκιόλια με καμιά εικοσαριά σφαίρες και σταμάτησε η λειτουργία του τρωκτικού. Εγώ τον Γκιόλια τον είχα σε υπόληψη, αν και φυσικά δεν ξέρω τι κόλπα μπορεί να παίζαν από πίσω. Δεν μου φαινόταν πάντως τόσο βρόμικος όσο ο Μάκης κτλ. Αλλά το ότι έκλεισε το τρωκτικό, κάτι  σε ύποπτο μυρίζει… να δούμε αν θα μάθουμε κάποτε τι έγινε και με αυτή την ιστορία…

--> Στην Καταλονία δεκάδες χιλιάδες λαού διαδήλωσαν στον δρόμο για το θέμα του καταλανικού συντάγματος το οποίο υπέστη τεράστιες αλλαγές και περικοπές από το συνταγματικό δικαστήριο της Ισπανίας για να μπορεί να γίνει δεκτό. Ανάμεσα στις κατηγορίες των καταλανών είναι φυσικά ότι η κεντροδεξιά (PP, αξιωματική αντιπολίτευση αυτή τη στιγμή) έφερε το θέμα στο συνταγματικό δικαστήριο για να κερδίσει ψήφους από αντικαταλανούς και εθνικιστές της υπόλοιπης Ισπανίας μιας και ούτως ή άλλως έχει χαμηλά νούμερα στην Καταλονία και ότι η κυβέρνηση δεν άλλαξε την σύνθεση του συνταγματικού δικαστηρίου, κάτι που θα έπρεπε να γίνει εδώ και 2 χρόνια.

-->  Έγινε η πρώτη πετυχημένη ολική μεταμόσχευση προσώπου του κόσμου και έγινε στην Βαρκελώνη, κάτι που δείχνει  την θεαματική άνοδο αυτής της πόλης στον κόσμο της Ιατρικής, σε αντίθεση με τις δικές μας πόλεις εκεί στην πατρίδα. Πιο μπροστά είχαν γίνει 13 μερικές μεταμοσχεύσεις προσώπου σε όλο τον κόσμο, οι 3 εκ των οποίων είχαν γίνει στην Ισπανία.

--> Η Καταλονία έγινε η 2η αυτόνομη κοινότητα που απαγορεύει τις ταυρομαχίες, μετά και από την επικύρωση της συγκεκριμένης πρότασης από το καταλανικό κοινοβούλιο. (Η πρώτη κοινότητα στην Ισπανία ήταν τα κανάρια, το 1991, και όχι η Καταλονία όπως λεν κάτι άσχετοι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα, που πληρώνονται κι όλας…) Το γεγονός έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από ζωόφιλους σε όλη την Ισπανία, ενώ οι καθυστερημένοι της κεντροδεξιάς του PP λένε ότι θα προσπαθήσουν να αναδείξουν τις ταυρομαχίες ως θέαμα υπό προστασία για να μην μπορούν να απαγορευθούν. Εκτός από γραφικοί είναι και ζώα… Δεν μπορείς να λες παράδοση κάτι που έκανε κάποτε μαζικά ο κόσμος επειδή δεν είχε τηλεόραση, κλαμπάκια, ποδόσφαιρο, κτλ…  Με την ίδια λογική στην Ιταλία θα έπρεπε να ξαναρχίσουν τις αρένες με τα λιοντάρια. Και μην μου πείτε ότι δεν θα είχε θεαματικότητα… ο κόσμος πάντα ψάχνει αίμα σεξ και βία. Απλά κάτι τέτοιες βάρβαρες συνήθειες θα πρέπει να απαγορευτούν και τέλος.

--> Η Ισπανία συνέχισε και τον Ιούλη να μειώνει τον αριθμό τον ανέργων της, και όπως έγραψα και σε σχόλιο σε άλλο μπλογκ, μπορεί να φαίνεται ότι έχουν διπλάσια ανεργία από εμάς αλλά είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, και αυτό είναι ένα θέμα που θα αναλύσω σε άλλο ποστ.

--> Last, but sure not least, 2 φιλαράκια μου, και οι 2 γιατροί,  μπήκαν στον κόσμο του blogging και σας συστήνω ανεπιφύλακτα να τους επισκεφτείτε. Ο ένας με πολύ οξεία γλώσσα, και καθαρή γνώμη, από τους πιο politically correct ανθρώπους που ξέρω (όπως βλέπω εγώ την πολιτική), άσχετα αν διαφωνούμε κάποιες φορές σε κάποια πολιτικά θέματα, μπήκε με 2 μπλογκ, τα http://tokalathi.wordpress.com/ και http://iamtolis.wordpress.com/, και ο άλλος πολυταξιδεμένος και ιδιαίτερα θετικός θα μας ταξιδεύει μέσω του περιπλανώμενου τέρατος του στο http://periplanomeno-teras.blogspot.com/. Καλή σας ανάγνωση

 

Και τώρα θα αρχίσω να διαβάζω τα πιο αγαπημένα μπλογκ από τον google reader, σιγά σιγά, να δω τι έχασα όσο έλειπα, και σε λίγες μέρες θα ξαναρχίσω και το normal posting.

Καλά να περνάτε όσοι κάνετε διακοπές, και καλό κουράγιο σε όσους δουλεύουν ή διαβάζουν, ή απλά δεν έχουν λεφτά για διακοπές…

 

21 σχόλια:

  1. καλώς μας ήρθες!!μόνιμος στην Βαρκελώνη!! την τετάρτη πετάει η κόρη μου για Βαρκελώνη για 9 μέρες...
    Καλησπέρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή προσαρμογή! Μην νομίζεις ότι έχασες και κάτι ιδιαίτερο στην απουσία σου... Μας πείραξαν οι ζέστες και είναι αφασία η κατάσταση στο blogging! χα χα χα

    Καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου Φούλη!!! Σ'ευχαριστώ! Καλά να περάσει η κόρη σου! Αν χρειαστεί οτιδήποτε, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου! Λίγο αργότερα θα περάσω κι από το μπλογκάκιο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα Martriga!
    Καλά ναι, φαντάζομαι ότι μέσα στα μπάνια και τα καλοκαιρινά ποστ θα ήταν όσο έλειπα!
    Θα τα δω τώρα σιγά σιγά!

    Καλό ΣΚ να έχεις κι εσύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. THNX για τα καλά σου λόγια όμορφε! Καλή συνέχεια με τα διαβάσματα και γρήγορο πτυχίο εύχομαι γιατρέ μου! Και γρήγορα στο blogging!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kαλησπερα Δημο.
    Ενδιαφερον το πρωτο μαζεμενο ποστακι μετα τοσο καιρο.
    Κρατω την ανοιχτη προσκληση για το final4, αν και θα ηθελα να επισκεφθω καποτε τη Βαρκελωνη για να δω ενα ελ κλασικο μεσα στο Καμπ Νου.

    Να περνας καλα!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα Δήμο.
    Μας έλειψες παιδί, αλλά περιμένω μαγευτικές φωτό για να κλέψω :P
    Άσε που δεν έχασες και τίποτα, σχεδόν όλοι υπολειτουργούμε....
    Πολλές πληροφορίες μαζεμένες όμως, και δεν μπορώ να σχολιάσω!
    Καλά να περνάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άντε ρε δόκτωρα

    Μας έλειψες ρε συ.

    Ελπίζω να επανήλθες μόνιμα στο blogging!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλώς επέστρεψες Δήμο :-)

    Ακόμα σκέφτομαι την υπέροχη Τενερίφη που μας γνώρισες....... θα έχει κι άλλες φωτο;
    :-)

    Όσο για τις εξελίξεις..... είναι σαν να ήμουν αλλού... νο τι-βι!

    Φιλιά
    Καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Toli καλημέρα και σε σένα γιατρέ μου!

    Δυστυχώς έχω πολύ ζόρικο πρόγραμμα για τον Σεπτέμβρη (2 ακτίνες, ιστοι1,και ανατ.3 σε 5 μέρες μέσα... κι άλλο ένα ξεμπαρκο...) αλλά θα το παλέψω. Ήδη διαβάζω εδώ και καιρό. Κι αν δεν βγει τώρα θα βγει τον Γενάρη, αλλά όσο γρηγορότερα, τόσο καλύτερα!

    Καλό ΣΚ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αντώνη καλημέρα σου!

    Μάζεψα έτσι τα πιο σημαντικά του μήνα που έλειπα για να επανέλθω! Αν αποφασίσειςνα έρθεις, είτε για final 4 ή για οτιδήποτε άλλο, εδώ θα είμαι ;)

    ΚΑλό ΣΚ και σε σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα και στην ΗΩ μας!

    Φώτο θα έχεις σύντομα! ΝΑι, το ότι υπολειτουργεί το blogging το πήρα πρέφα από μια μικρή βόλτα που έκανα! Λογικό, καλοκαιράκι είναι!

    Καλό ΣΚ να έχεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα Ιοnn!!!

    Είδα έλειψα ένα μήνα και αρχίσατε να ποστάρετε για θεούς και δαίμονες :Ρ

    Ναι, ναι επέστρεψα κανονικά αλλά ο ρυθμός των ποστ θα εξαρτάται από το πως πάει το διάβασμα, τον πρώτο καιρό. Από τέλη Σεπτέμβρη θα επιστρέψω full! Σε κάποια φάση που θα ποστάρω φώτο από Τενερίφη έχω και μία για σένα! Μία τεράστια πισίνα που επισκέφθηκα στην Τενερίφη, και θυμήθηκα την συζήτηση περί πισινών που είχαμε στο μπλογκ ;)

    Καλό ΣΚ να έχεις Ίωνα! Σύντομα θα περάσω κι από τα μέρη σου, να δω τι έγινε αναλυτικά όσο έλειπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλή σου μέρα Βάσια

    Καλά ότι και να πούμε για το μέρος είναι λίγο. Αν δεν σε περιορίζει το ότι είναι νησί και σχετικά μακρυά από την στεριά, τότε είναι ιδανικό μέρος για να ζεις. Στις φώτο φαίνεται η ομορφιά του, και όσο για το κλίμα είναι απίστευτό. Τον χειμώνα δεν πέφτει από τους 20 και το καλοκαίρι σπάνια περνάει τους 30! Ότι και να πούμε είναι λίγο!

    Φυσικά θα έχει κι άλλες φώτο! Σχετικά σύντομα κι όλας! Έχω πολύ υλικό!

    Καλό ΣΚ να έχεις! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Welcome back, doc! ;)

    Ηρθες με ορεξη για ...blogging, θετοντας τοσα πολλα θεματα επι ταπητος! ;) Θετικα τα οσα λες επισης για μειωση του αριθμου ανέργων στην Ισπανια τον Ιουλη,αλλα ισως αυτο οφειλεται σε τακτικες που εχουν οι κατα τοπους...ΟΑΕΔ σε ολη την ΕΕ με το να μετρανε τους ανεργους που απλα κανουν πρακτικη ως εργαζομενους, πραγμα που δεν καταληγει παντα στην πολυποθητη προσληψη! Δεν θα αναφερθω σε λεπτομερειες επειδη δε ξερω κατα ποσο ισχυουν αναλογα μετρα και στην Ισπανια, αλλα υποψιαζομαι οτι και εκει ακολουθουν τα ιδια τεχνασματα ωστε να δειχνουν καποιες στατστικες καλυτερες απο αλλων χωρων! Αλλωστε αυτο γινεται στη Σουηδια, γιατι να μη γινεται και στην Ισπανια και στην Ελλαδα;

    Να περνας καλα και να μας ενημερωνεις οποτε εχεις καιρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ωραία είσοδο έκανες, κατατοπιστική και ενημερωτική.
    Καλή προσαρμογή και ευκολία.
    Και εγώ το ίδιο κάνω, επανερχόμαι στους γνωστούς ρυθμούς και πάω να δω τι έχασα εν μέσω θέρους.

    Αγαπητέ μου Δήμο τις καλύτερες διακοπές έκανα σήμερα, με καλή παρέα, -τον εαυτό μου, κάτω από μια ομπρέλα σε μια παραλία άγνωστη σε μένα.
    Πέντε ώρες που κάνουν για πέντε μέρες.

    ....στέλνω το καβαλέτο, χαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μερικές από τις μουσικές σου μου αρέσουν πολύ, πάρα πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γεια σου Elva

    Ναι, ήρθα με όρεξη, και ελπίζω να βρίσκω και χρόνο!

    Όσο για την ανεργία είναι όπως είπα μεγάλο θέμα στην Ισπανία. Σίγουρα κι εδώ θα κάνουν τα κόλπα που λες, αλλά υπάρχει πολύς κόσμος που προτιμάει να είναι στην ανεργία... θα τα εξηγήσω όπως είπα, σε άλλο ποστ. Πάντως φαίνεται ότι πάει καλύτερα το θέμα!

    Κι εσύ να περνάς καλά! Σίγουρα θα σας διαβάζω, και όποτε μπορώ θα γράφω! Καλό υπόλοιπο ΣΚ! Adios ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γεια σου Θαλασσένια

    Από ότι βλέπω κι εσύ έρχεσαι καλοκαιρινή και με πολλή ευχάριστη διάθεση! Για το καβαλέτο τα είπαμε ήδη ;))) χεχεχε

    Χαίρομαι που σου αρέσουν οι μουσικές, σιγά σιγά θα βάλω κι άλλες! Καλά να περνάς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γεια σου και από μένα amigo!
    Καλά διαβάσματα για τις καλές έδρες (που πάντα τις χρωστάμε πακέτο)!

    Καλά, τι προώθηση είναι αυτή που μου κάνεις!!
    Εννοείται ότι χρωστώ ένα μπουκάλι τριαντάφυλλο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημέρα Περιπλανώμενε!

    Χεχεχε... ακόμα και τώρα από την βιβλιοθήκη μέσα γράφω. Την βιβλιοθήκη της Platja D'aro βέβαια, αλλά πάλι βιβλιοθήκη έίναι!

    Πλάκα πλάκα σκεφτόμουν να σου ζητήσω τριαντάφυλλο να το φέρω ισπανία ;))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευπρόσδεκτα τα σχόλια! Αρκεί να μην είναι Spam (γι'αυτά μπήκε η προέγκριση σχολίων!)