Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙΣ & ΕΣΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ...

Τώρα τελευταία οι φίλοι μου στο face έχουν εμπνεύσεις... Τι να γράψω παραπάνω εγώ;;; Αυτοί τα λένε όλα! 
 Μετά το προηγούμενο κείμενο που επαναδημοσίευσα που ήταν του Λ.Κ. πάρτε ένα ακόμα του Ι.Ι. ο οποίος τα λέει με το όνομα τους! Αξίζει να ξοδέψετε 3 λεπτά να το διαβάσετε!!!
Ιδού το κείμενο του με μερικά σχόλια μου:

Μπαίνεις στη βιβλιοθήκη... με μια γρήγορη ματιά θα δεις γύρω σου χειρουργικές, παθολογίες, φαρμακολογίες, ή ακόμα και ιστολογίες και βιοχημείες που διαβάζουν τα προκλινικά έτη. Όλα τα βιβλία είναι τεράστια σε σημείο που λυπάσαι τα παιδιά που τα διαβάζουν. Αν δε είσαι ο ίδιος φοιτητής Ιατρικής, σου φαίνεται πολύ παράξενο που επί μια βδομάδα μπορεί να μη βγεις από το σπίτι και να μην περάσεις το μάθημα, την ώρα που φίλοι σου από άλλες σχολές μπορεί να είναι μέχρι τα χαράματα έξω, το πρωί να δώσουν μάθημα και να το περάσουν. Δεν θέλω να "την πω" σε καμία σχολή, αλλά κακά τα ψέμματα...


Όταν περάσαμε σε αυτή τη Σχολή (σ.σ. που πιστέψτε με μόνο εύκολο δεν ήταν με 19,2 βάση) όλοι μας έλεγαν "τώρα τα πράγματα είναι δύσκολα... αλλά εσύ ήθελες να γίνεις γιατρός"

Όταν έρχεται η εξεταστική, (σ.σ. 5 βδομάδες ολοήμερο διάβασμα + 2 προετοιμασία για το πρώτο μάθημα) όλοι μας λένε "τώρα τα πράγματα είναι δύσκολα... αλλά εσύ ήθελες να γίνεις γιατρός"

Όταν έχεις καθημερινές παρουσίες στα νοσοκομεία και στην πρώτη απουσία πρέπει να κάνεις 4ωρη εφημερία ακούς "τώρα τα πράγματα είναι δύσκολα... αλλά εσύ ήθελες να γίνεις γιατρός"

Όταν διαβάζεις Παθολογία 1200 σελίδων (σ.σ. σελίδων Α4 με γραμματοσειρά 8) για να πάρεις πτυχίο κάποιος θα σου πει "τώρα τα πράγματα είναι δύσκολα... αλλά εσύ ήθελες να γίνεις γιατρός"

Όταν πάρεις το πτυχίο και ενώ σε όλες τις άλλες ορκομωσίες τα παιδιά πηγαίνουν για καφέ ή για φαγητό, ενώ εσύ εξαφανίζεσαι πάνω στη μηχανή ενός φίλου για να προλάβεις να καταθέσεις τα χαρτιά σου όλοι σου λένε "τώρα τα πράγματα είναι δύσκολα... αλλά εσύ ήθελες να γίνεις γιατρός"

Κι όταν περιμένεις την ειδικότητα για χρόνια, αναγκάζεσαι να φύγεις στο εξωτερικό, βλέπεις να σου κλέβουν τις θέσεις άτομα που ήρθαν από πανεπιστήμια αμφιβόλου ποιότητας του εξωτερικού θα ακούσεις πάλι "τώρα τα πράγματα είναι δύσκολα... αλλά εσύ ήθελες να γίνεις γιατρός"

Κι όταν με το καλό γίνεις γιατρός, θα πληρώνεσαι τις εφημερίες που είσαι υποχρεωμένος να κάνεις μετά από 4 χρόνια, θα είσαι αναγκασμένος να τα καταφέρεις ακόμα και αν από το ιατρείο του Νοσοκομείου ή το χειρουργείο λείπουν τα απαραίτητα, θα σε ξυπνάει στις 5 το πρωί ο κάθε πονεμένος, θα είσαι υποχρεωμένος να αναλαμβάνεις το οποιοδήποτε έρχεται να ζητήσει τη βοήθεια σου, υποχρεωμένος να ακούς τους συγγενείς από έξω να σε βρίζουν, υποχρεωμένος να απολογηθείς ακόμα και αν δεν εχεις ζητήσει ποτέ φακελάκι...

Κι όταν με το καλό γίνεις γιατρός θα σε έχουν όλοι στη μπούκα επειδή τα ΜΜΕ το λένε ξεκάθαρα "όλοι οι γιατροί τα αρπάζουν" και επειδή υπάρχει κάπου ένας υπουργός που σε αποκαλεί συντεχνία...

Όταν με το καλό γίνεις γιατρός κάποιοι θα σου στερούν το δικαίωμα να απεργήσεις ακόμα και αν σε κλέβουν, γιατί ΕΣΥ κάνεις το ύψιστο λειτούργημα...

και τότε θα ακούς "τώρα τα πράγματα είναι δύσκολα... αλλά εσύ ήθελες να γίνεις γιατρός"

Με την κυβέρνηση απέναντί τους, τα ΜΜΕ των πουλημένων δημοσιοκάφρων να στρέφουν ΟΛΟΥΣ τους πολίτες εναντίον τους, με τις εφημερίες απλήρωτες, με την κατάσταση στα νοσοκομεία αποκαρδιωτική, με τις ελλείψεις στα φάρμακα να βαράνε κόκκινο οι γιατροί απεργούν και υπήρξε κάποιος βουλευτής του ΔΝΤ που πρότεινε να αφαιρεθούν οι άδειες όσων λείπουν...
ΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙΣ & ΕΣΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ...

ΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΕΙΣ!!!




Άπειρα respect στον Ίππο για το κείμενο! 

10 σχόλια:

  1. ΟΚ "τώρα τα πράγματα είναι δύσκολα... αλλά εμείς τους δίνουμε το έδρανο χροοοοονια τώρα να μας μπιπ"...
    καλησπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς η πλειοψηφία όσων ψηφίζουν τους δίνουν έδρανα σε κάτι τέτοια τυρόγαλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσωπικα θεωρω τους γιατρους (αλλά ιδιαιτερα το νοσηλευτικο προσωπικο) των νοσοκομειων ως πολυ σκληρα εργαζομενους κατω απο πολυ δυσκολες συνθηκες. Δεν θα ελεγα το ιδιο για τους γιατρους των ταμειων βεβαια.
    Δεν εχω κατι με τους γιατρους (αν και οταν εδωσα φακελλακι στη γεννα του παιδιου μου μού κακοφανηκε πολυ) αλλά το στυλακι αυτο του "ελα να μας τις παρεις" δεν μου αρεσει καθολου και
    το θεωρω παρα πολυ παρτακικο.
    Και αυτος ειναι ενας λογος που φτασαμε ως εδω. Γιατι ο καθενας κοιταγε ΜΟΝΟ την παρτη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Fpboy δύσκολη όντως. Το πόσο την αγαπάει ο καθένας φαίνεται από κει και πέρα στην δουλειά του. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν πάρα πολλά είδη γιατρού για τον καθένα. Αν θες να δουλεύεις πολύ ή λίγο, με πολύ ρίσκο ή ελάχιστο, αν θες να βλέπεις πολλούς ασθενείς ή καθόλου και να είσαι σε εργαστήρια... έχει για όλα τα γούστα!

    Το κακό είναι ότι ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ μας τα κάνουν πολύ πιο δύσκολα από όσο έπρεπε! ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Να μπεις στην σχολή, να βγεις από αυτήν, να μπεις ειδικότητα, να βρεις αξιοπρεπή δουλειά μετά αν δεν έχεις μέσο! ΟΛΑ ΤΑ ΓΑΜΑΝ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντώνη Καλημέρα και πάλι!
    Τα είπαμε, έχει όλων των ειδών γιατρούς. Το ζήτημα είναι ότι αυτοί που τα ακούν (συνήθως κάτι ειδικευόμενοι σε εφημερίες) σε καμια περίπτωση δεν πρέπει να τα ακούν!

    Όσο για την τελευταία πρόταση, δεν είναι παρτάκικη. Νομίζω την παρεξήγησες. Συλλογική είναι! Σου λέει, κάτσε ρε μπάρμπα, τρώμε όλο το αγγούρι και θες να μας πάρεις και τις άδειες;;; Αν τολμάς παρ-τες και θα δεις αντίδραση μετά! Αυτό πιστεύω εννοεί!!!

    ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ θα ήταν να κόψουν τις εφημερίες. Έτσι απλά!!! Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΤΡΕΛΑ και λέει ότι δεν πληρώνει πάνω από τις απαραίτητες! Δεν προσλαμβάνει άλλους γιατρούς, οπότε οι γιατροί ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ είτε ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ κάνουν παραπάνω εφημερίες χωρίς να τις πληρώνονται.
    ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΛΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ όταν τελειώσουν οι εφημερίες για να καταλάβει ο κόσμος ότι υπάρχει πρόβλημα ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΘΟΥΝ και καταλάβουν επιτέλους ΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ!!!
    Το έχουν αυτό το δικαίωμα! Κάποιες κλινικές ήδη το κάνουν! Δλδ δεν κάνουν εφημερίες πέρα από τις νόμιμες!
    Και τέλος! Η τοπική κοινωνία θα αναγκαστεί να πιέσει και θα φέρουν στο τέλος παραπάνω γιατρούς. Αυτό μέχρι στιγμής μόνο έγινε μεμονωμένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλησπερα φιλε Δημο
    εχω κουραστει να λεω κ να γραφω τα αυτονοητα..

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ πρεπει να ειναι ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΡΟΣ..
    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ πρεπει να ειναι ΜΟΝΟ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ κοκ

    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΩΛΟΧΩΡΑ...καποια πραγματα να μενουν ετσι κ να μην αλλαζουν ΠΟΤΕ..οπως γινεται ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ..δηλαδη 'αυτη η γραμμη για την παιδεία για τα επομενα 30 χρονια΄κλπ

    δεν γινεται ρε γαμωτο να ειναι υπουργος παιδειας η μετριας μορφώσεως καφεντζου της μπιλντεμπεργκ και οχι καποιος ακαδημαικος...ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να αποφασιζει η διαμαντοπουλου κ η καθε δραγωνα για το μελλον των παιδιων!!!

    δυστυχως αυτα ειναι τα αποτελεσματα της ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΤΗΣ ΤΥΦΛΗΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΑΓΗς ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΤΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ..τα κοβουν κ τα ραβουν ΟΛΑ στα μετρα τους.

    Υ.Γ. Θεωρω οτι οι γιατροι ειναι το ιδιο λαμογια με καθε αλλο επαγγελματικο κλαδο που υπαρχει στην ελλαδα...απλα μας ενοχλει αυτοι να ειναι λαμογια γιατι η λαμογιά τους εχει κοστος ενω η λαμογιά ενος (αλλου επαγγελματια ισως εχει μικροτερο κοστος..Δυστυχως ολοι οι ελληνες εχουν μια καποια λαμογια μεσα τους..Δεν εχει να κανει με το επαγγελμα του καθενος..

    Υ.Γ.1 κ αν μου επιτρεπεις κατι για το μηνυμα του φιλου σου. ειναι πολυ σωστο αλλα εχει μια ματαιοδοξια και μια επαρση που δεν μαρεσουν.ΟΧΙ γιατι δεν τα εχω(τα εχω κ μαλιστα σε μεγαλυτερο βαθμο,μηχανικος γαρ κ εμας στις σχολες μας μεγαλωσαν με τις κλισε φρασεις οτι ειμαστε 'η ελιτ των επαγγελματιων' κ διαφορα τετοια γραφικα κ ματαιοδοξα) αλλα γιατικατι τετοιες στιγμες ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ την στηριξη ΟΛΩΝ..και η κοινωνια συνηθως ειναι ΔΙΠΛΑ στους low profile ανθρωπους..Οποτε οσο δικιο κ να εχει καποιος,θα πρεπει να ξερει να το εκφρασει σωστα για να μην παρεξηγηθει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. φιλε δες ποιοι κανουν προπαγανδα για το πασοκ..
    http://anarxaszante.blogspot.com/2011/02/blog-post_10.html
    'ΝΕ ΣΤΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ΄
    χαχαχαχα κ το παιζει κ 'αναρχικος πασοκος
    χαχαχαχαχαχα

    επειδη τον εχω διαβασει κ αλλες φορες,εχουν απιστευτο γελιο ολα αυτα τα αξεστα πασοκια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καταλαβαίνω τι λες φίλε Λαπλας, αλλά το παλικάρι τα έγραψε πάνω στα νεύρα του βλέποντας τιβι και ακουγοντας το τι μαλακιες λενε τα κυβερνητικα ΜΜΕ!

    Όσο για το λινκ, τι να πω.... ντρεπομαι ρε φιλε που υπάρχουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευπρόσδεκτα τα σχόλια! Αρκεί να μην είναι Spam (γι'αυτά μπήκε η προέγκριση σχολίων!)