Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Όταν έχεις άγνοια και το παίζεις συμβουλάτορας ΕΙΣΑΙ ΚΡΙΜΑΣ...

Σήμερα διάβασα στο βήμα (κλικ εδώ) ένα άρθρο κάποιου δημοσιογράφου ο οποίος ή δεν έχει ιδέα από το εξωτερικό και την απέκτησε από 2 περιστατικά που του διηγήθηκαν ή σκόπιμα αλοιώνει την πραγματικότητα!  

Τα έχουμε πει πολλές φορές! Δεν είναι εύκολο να φύγεις στο εξωτερικό! Οι δυσκολίες που συναντάς είναι κυρίως από την πατρίδα, όπως το πως θα αφήσεις πίσω οικογένεια,ζευγάρι,φίλους κτλ κτλ αλλά και όταν (αν ποτέ) γυρίσεις μόνιμα προφανώς θα είσαι ξένο σώμα στις κλίκες που θα έχουν δημιουργηθεί στην χώρα στο επάγγελμα σου...

Στο εξωτερικό επίσης θα συναντήσεις δυσκολίες αλλά μιλώντας με πάνω από 50 έλληνες που είναι έξω (προσωπικά ή από ίντερνετ) κανένας δεν μου είπε πως έχει πρόβλημα λόγω της εθνικότητας του. Τα προβλήματα μας είναι πιο πρακτικά!

Ο συγκεκριμένος αρθρογράφος λοιπόν μέσα σε ένα άρθρο εκπροσωπεί επάξια τον νεοέλληνα: 

1. Παίρνει 2 περιστατικά μεμονωμένα τα οποία μυρίζουν υπερβολικά τουλάχιστον, και γενικεύει για 1 ολόκληρη χώρα
2. Κινείται στο κλασικό μοτίβο του "καλά είναι κι εδώ,που να τρέχεις έξω,παντού σκατά είναι"... πόσοι Ελληνάρες μόλις τα βρίσκουν λίγο σκούρα έξω λένε "τι να παίρνεις 4.500 στην Δανία τι 750 στην Ελλάδα... το ίδιο μπορείς να αποταμιεύεις"
3. Κριτικάρει πανεύκολα μια χώρα "Η χώρα της μαστούρας" που αμφιβάλω πολύ αν έχει επισκεφτεί, ενώ σίγουρα θα πειραχτεί και θα βρίζει αν ξένοι πουν για την δική του χώρα "Η Χώρα της μίζας" ή "¨Η χώρα των τεμπέληδων"

Τέλος 2 παρατηρήσεις για τα περιστατικά που αναφέρει:

Αν η κοπέλα έχει έναν αξιοπρεπή τραπεζικό λογαριασμό ή δουλειά με συμβόλαιο,ο νοικιάρης δεν μπορεί να της αρνηθεί έτσι γιατί γουστάρει! Φέης κοντρόλ και τέτοιες πίπες μόνο στην Μεσόγειο και κυρίως στην Ελλάδα. Αν δεν έχει ούτε δουλειά και στην τράπεζα έχει 500 ευρώ για να την περνάει είναι λογικό να μην εμπιστεύεται ο νοικιάρης. Ας το νοικιάσει στο όνομα των γονιών της που έχουν μισθό. Έτσι παν αυτά!

Όσο για το φτωχοέλληνας δεν νομίζω να γελειοποιουν καθηγητη μπροστα σε φοιτητες και να μην αντιδραει. Αλλο σε προσωπικο επίπεδο... Οπότε ή μάλλον η φάση θα γίνεται χαριτολογώντας, ή κι εδώ κάποια υπερβολή παίζει!

Κατά τα άλλα αν είναι τόσο δύσκολα Ολλανδία,ας γυρίσουν Ελλάδα να δω τι δουλειά θα κάνουν και τι ακριβώς θα νοικιάσουν... Θεσσαλονίκη μου λεν οι φίλοι μου ότι αν δεν βάλουν βυζιά να γίνουν εμφανίσιμες νεαρές για μπαρ, δουλειά δεν έχει με τίποτα...

Στην Ελλάς του 2000 πάντως το έχουμε εθνικό σπορ να προσπαθούμε να μειώσουμε τους πάντες για να νοιώσουμε εμείς καλά αφού εμείς δεν μπορούμε να ανέβουμε επίπεδα... 

4 σχόλια:

  1. Αν τα πράγματα ήταν όπως τα περιγράφει ο δημοσιογράφος, τότε εμείς του εξωτερικού θα πρέπει να ανακηρυχθούμε ήρωες που έχουμε επιβιώσει τόσες δυσκολίες και ρατσισμό για τόσα χρόνια!!!
    Προσωπικά δεν έχω δεχθεί καμία επίθεση ρατσισμού ποτέ στα χρόνια που μένω εκτός Ελλάδας. Αντιθέτως, όλοι με αντιμετωπίζουν με απίστευτη αξιοπρέπεια και σεβασμό. Άλλωστε αν δεν ήταν έτσι δεν θα ήμουν εδώ που είμαι!
    Με την ίδια λογική, μπορώ να σου βρω παρόμοια περιστατικά που έχουν συμβεί στην Ελλάδα και να το δημοσιεύσω λέγοντας πόσο ρατσιστές και ξενόφοβοι είναι όλοι οι Έλληνες.

    Ας μη τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Sunny προφανώς και έχεις δίκιο!
    Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος είναι η βαλτός για προφανής λόγους ή απίστευτα άσχετος για να γράφει αυτά που γράφει...
    Έξω μια χαρά είμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξερεις πως συμφωνω με ολα οσα γραφεις αδελφε..
    Γελοιοι αρδ...τι να περιμενεις απο αυτους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γμσ τα φιλαράκι... εκτός από τους πολιτικούς έχουμε και τους δημοσιογράφους που αξίζει στην πλειονότητα των Ελλήνων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευπρόσδεκτα τα σχόλια! Αρκεί να μην είναι Spam (γι'αυτά μπήκε η προέγκριση σχολίων!)