Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Οι παραλίες και η διαφορά νοοτροπίας

Πρόσφατα επισκέφτηκα μια παραλία και πάλι στην ευρύτερη περιοχή της Βαρκελώνης και πιο συγκεκριμένα στο Ματαρό! Πήγαμε βραδάκι, για μπάνιο και να αράξουμε μετά για βραδινό και ένα ποτό εκεί. Ήμασταν μια αρκετά μεγάλη παρέα, πάνω από 10 άτομα. Φανταστείτε τι μπορεί να χρησιμοποιήσαμε 10 άτομα,από πιάτα, ποτήρια, φαγητό κτλ κτλ... Αφού φύγαμε, δεν υπήρχε πίσω ούτε χαρτάκι... Και αυτό δεν είναι τυχαίο για την συγκεκριμένη παρέα... Στην παραλία αυτή είχε τουλάχιστον 5-6 παρέες εκείνη την ώρα και φυσικά πάει κόσμος σχεδόν κάθε μέρα! Και όμως στην άμμο δεν βλέπεις τίποτα... Ούτε γόπες από τσιγάρα,ούτε κουτάκια μπύρας, ούτε χαρτιά από συσκευασίες παγωτού ούτε πλαστικά μπουκαλάκια και γενικά την συλλογή αποριμάτων που μπορεί κάποιος να θαυμασει σε πολλές από τις δικές μας παραλίες που ΔΕΝ είναι ελεγχόμενες από κάποιο ιδιώτη. Γιατί μιλάω για μία τεράστια παραλία η οποία δεν έχει ούτε ξαπλώστρα και είναι πεντακάθαρη, δηλαδή την συντηρεί έτσι ο κόσμος. Αυτό σημαίνει διαφορά νοοτροπίας!!! Στο ότι πολλές από τις δικές μας ελεύθερες παραλίες είναι γεμάτες από σκουπίδια δεν φταίει κανείς άλλος παρά οι γονείς μας και εμείς... Οι πρώτοι για την ανατροφή που μας δώσαν,και οι δεύτεροι για το ξερό μας το κεφάλι! Φανταστείτε λοιπόν ότι εδώ στην Βαρκελώνη,αλλά και στην Girona (Για την Βαρκελώνη είναι κάτι ενδιάμεσο από ότι είναι για μας η Κατερίνη και η Χαλκιδική) έχει πάρα πολλές παραλίες οι οποίες είναι τεράστιες σε μήκος, και είναι πεντακάθαρες! Έχουν ελάχιστες ξαπλώστρες (όσες από αυτές έχουν), έχουν ναυαγοσώστες και καθημερινή σημαία που υποδεικνύει την καταλληλότητα για κολύμπι, και έχουν ακόμα και δωρεάν πλαστικά σταχτοδοχεία τα οποία βυθίζονται στην άμμο και έχουν και καπάκι που κλείνει για να το παίρνεις μαζί σου, για τους καπνιστές,για να μην σβήνουν την γόπα στην άμμο! Όλα αυτά σε μία περιοχή όπου οι παραλίες από άποψη φυσικής ομορφιάς είναι πιο πίσω από τις δικές μας, όμως οι αρχές και η νοοτροπία των ανθρώπων εδώ,τις κάνουν να φαίνονται πολύ πιο μπροστά!

4 σχόλια:

  1. Συγνωμη καταρχην για το σχολιο μου αλλα ταξιδευω επι 9 χρονια καθε 15 μερες στην βαρκελωνη!!!!!το θεμα νοοτροπιας ειναι βασικο βοηθουμε ολοι να ειμαστε καθαροι αλλα υπαρχη ολοκληρος μηχανισμος που δουλευει πισω απο την καθαριοτητα συστηματικα για να παραμεινουν καθαρες οι παραλιες και οι πολεις τους και να δεχτουν τις ορδες απο πιωμενους και οτι μπορει να φανταστη κανεις τουριστες!!!3 το πρωι τους κινηγουν με τις μανικες!!!!!!οποτε αναγκαστικα μαζευονται!!!ας δουλεψουν και σε μας οι δημοτικες αρχες σωστα και ας γινουν οι σωστες υποδομες και μετα ας μιλησουμε για νοοτροπια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ φίλε Άρη!
    Όλα συμβάλλουν,και οι δημοτικές αρχές και η νοοτροπία. Αν και σ'εμάς δουλέψουν σωστά οι αρχές σιγά σιγά θα αρχίσει να αλλάζει το τοπίο!
    Και φυσικά ευπρόσδεκτα όλα τα σχόλια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "H πατρίδα φαίνεται καλύτερη όταν ζεις μακρυά", γράφεις πάνω στο μπλογκ, φίλε Δημοσθένη. Κάτι τέτοια γράψε όμως για να μην παίρνουν τα μυαλά μας αέρα, αλλά και να μαθαίνουμε τίποτις. Σιγά-σιγά ο Έλληνας θα μάθει. Σιγά-σιγά, όμως!

    Χαιρετισμούς από Κοζάνη, να περνάς καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ευχαριστώ ρε ζήση... δεν ξέρω για ποιο λόγο αλλά δεν μου στέλνει τα σχόλια στο mail μου... πρέπει να το κοιτάξω!
    Καλά να περνάς κι εσύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευπρόσδεκτα τα σχόλια! Αρκεί να μην είναι Spam (γι'αυτά μπήκε η προέγκριση σχολίων!)