Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Νέα από την Ισπανία!

Περιοδικό ενημερωτικό δελτίο με νέα σε τίτλους, των τελευταίων ημερών, από την Ισπανία.
  • Χιλιάδες ατόμων συγκεντρώνονται σήμερα σε διαφορες πόλεις της Ισπανίας αλλα και στην Αργεντινή για να διαδηλώσουν υπέρ του Δικαστή Garzón, ο οποιος δικάζεται μετά από μήνυση των φασιστικών ακροδεξιών οργανώσεων Manos Limpias και Falanga, με την κατηγορια ότι ερεύνησε τα εγκλήματα του δικτάτορα Franco (μιλάμε για 150.000 νεκρούς αγνοούμενους) ενώ σύμφωνα με νομο 30ετιας αυτό δεν επιτρέπεται. Στο θέμα θα αναφερθώ εκτενώς σε προσεχες post...
  • Μετά τις αποκαλύψεις του δικαστή Garzón για το PP (κεντροδεξιά της Ισπανίας) για διαφθορά σε πολλαπλά επίπεδα (αυτή η είδηση πιθανώς σχετίζεται με την παραπάνω) ο Aznar, πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας ζήτησε από τον Ράγιου, αρχηγό της αντιπολίτευσης, να μην δείξει ανοχή στην Διαφθορά.Και σε αυτό το θέμα θα αναφερθώ εκτενώς σε προσεχες post...
  • Το συνταγματικό δικαστήριο θα συνεδριάσει την Παρασκευή σχετικά με το σύνταγμα της Καταλωνίας.Το μεγάλο πρόβλημα στην αναγνώριση του, είναι ότι αναφέρεται η καταλωνία ως έθνος, κάτι που δεν αρέσει σε πολλούς Ισπανούς.
  • Τα ιατρικά συνδικάτα απαιτούν από το υπουργείο εκπαίδευσης να εξετάσει αν υπήρχαν παγίδες στις φετινές εξετάσεις για την ανάληψη ιατρικής ειδικότητας.Φαίνεται εξωπραγματικό το ότι φέτος το 45% των νέων ειδικευομενων φέτος είναι ξένοι - μη κοινοτικοί και απαιτούν να ερευνηθούν οποιεσδήποτε παρατυπίες.Τα συνδικάτα αναφέρονται στο κατά ποσο αναγνωρίζονται τα πτυχία με τρόπο κατάλληλο μιας και ο βαθμός του πτυχίου παίζει μεγάλο ρολο στην εισαγωγή στην ειδικότητα.
  • Η Barça προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League επικρατώντας με 4-1 επί τις Arsenal μέσα στο Camp Νου, με έναν απίθανο Μέση να σημειώνει 4 γκολ! Εκεί θα αντιμετωπίσει την γνώριμη Inter!
  • Αυτό το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί το πολυαναμενόμενο El Clasico Ανάμεσα σε Real Madrid και Barça όπου ισοβαθμούν στην κορυφή με 21 βαθμούς διαφορα από τον τρίτο . Υπολογίζεται ότι πάνω από 2 dis ανθρώπων θα δουν τον αγώνα live!
  • Η Atletico Madrid προκρίθηκε στα ημιτελικά του Europa League μετά από την ισοπαλία 0-0 μέσα στο σπίτι τις αφού είχε προηγηθεί ισοπαλία 2-2 μέσα στην Valencia. Θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά την Liverpool. Οι της valencia δικαιολογημένα φωνάζουν για μην καταλογίσει penalty υπέρ τους.

Ανταπόκριση: Dimos el Grec

17 σχόλια:

  1. πωωω γαμω την google
    εβαζα σχολιο κ εβγαλε error!το εχει ξανακανει :(

    καλησπερα φιλε
    η βαλενθια σφαγιαστηκε..η αγαπημενη λιβερπουλ θα την σαρωσει την ατλετικο κ εχει ενδιαφερον η επιστροφη του τορες..
    η μπαρτσα ειναι 50-50 να περασει απο την ιντερ αλλα διαισθητικα πιστευω οτι ειναι η σειρα της ιντερ να το σηκωσει..

    στο μεγαλο ματς στο μπερναμπεου θα εχουμε παλι κανα 2-6...το ελπιζω δηλαδη :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ela apo oti vlepw katagrafikan kai ta 2 sxolia!
    Ontws file megali sfagh i Valencia!
    As paroume to 2plo to savvato kai as einai 0-1, to triponto tha metraei!
    Oso gia Ch. L. tha doume... egw aisiodoksw kai gia fetos! Tha ponaei poly na to paroume sto bernabeu!
    Kata ta alla sta politika, eimai poly tsatismenos me tin prwti eidisi! Oi gamimenoi skatokefaloi fasistes stelnoun sto dikasthrio ton mono dikasth pou douleve stin Ispania! Exei psaksei gia eglimata polemou, diafthora, ETA kai ena soro alla! Sto telos pistevw tha athoothei alla mexri na teleiwsei olh i istoria isws xathei xronos gia ta anoixta themata pou eixe (ETA, diafthora kentrodeksias k.a.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ναι φιλε πολυ αισχρη η κινηση τους!λογικο να σε τσαντιζει.Βασικα στην ισπανια ειναι πολυ πιο εντονες οι αντιπαραθεσεις μεταξυ δεξιων-αριστερων,σωστα?και λογικο ειναι γιατι εχουν περασει τρομερα πραγματα οι αριστεροι αλλα κ οι εθνικιστες πχ της καταλωνιας επι Φρανκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Vasika i deksia kai i aristera sthn ispania einai periploko thema.
    P.x. oi ethnikistes tis katalwnias einai oi aristeroi!
    Fantasou...
    Kata ta alla omws otan eisai fasistas, eisai fasistas opou kai na anikeis! Kai aftes oi kiniseis einai anepitreptes! Tis katadikazei olos o kosmos edw ektos apo tous ligous eftyhws nostalgous tou Franco!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ναι φιλε,το γνωριζω..κ στην ιταλια μπλεγμενα..πχ οι κυνηγημενοι(οπως εδω ηταν μεχρι το 1974 κυνηγημενοι οι αριστεροι)ειναι οι δεξιοι..
    συμφωνω οτι οταν εισαι φασιστας εισαι φασιστας οπου κ να ανηκεις
    καλο ΣΚ φιλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Orthodokse kalispera!
    Se parakalw ta epomena sxolia sou na einai sxetika me tis anartiseis!
    An exeis kati na mou peis idiaiterws mporeis na mou to steieleis me mail!
    Ta asxeta sxolia diagrafontai!
    Sou afisa idi sxolio sto post sou kai an thes synexizoume ekei tin syzitisi i se proswpiko epipedo me mail.
    Edw omws milame gia nea tis Ispanias, an thes na sxoliaseis kati sxetiko!
    Efxaristw!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάτι και για μας τις γυναίκες η εφημερίδα δεν θα έχει!!!μόδα, κοινωνικά, καλό απόγευμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. axaxaxa!
    tha to amploutizw iga siga fouli mou! Einai pou twra den exw net spiti!
    Siga siga!
    Kalo SK na exoume!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το θέμα είναι με όλους αυτούς τους φασισμούς και τις χούντες, να ξυπνάει κάποτε ο κόσμος και τα πράγματα να πηγαίνουν προς το καλύτερο. Το αντίθετο δηλαδή απ' ότι συμβαίνει στην Ελλάδα όπου οι πολίτες της αρέσκονται στη δικτατορία γι' αυτό και τη διατηρούν ακόμα κι ας πέρασαν 36 χρόνια από την υποτιθέμενη πτώση της...

    Καλό Σαββατοκύριακο φίλε μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευχομαι με τη νικη σημερα απεναντι στη σκατο-Ρεαλ.

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεια σου Δημο!

    Ο Garzón, ειναι πολυ γνωστο προσωπο διεθνως και το τελευταιο που περιμενε κανεις να ακουσει ειναι να δικάζεται απο πανω μετά από μήνυση φασιστικών οργανώσεων επειδη ειχε τα κοτσια να ερευνησει τα εγκλήματα του Franco! Αλλα φυσικα τι περιμενει κανεις απο κυβερνησεις που καλυπτουν και με νομο μαλιστα τα εγκληματα των φασιστων;

    Καλο σου βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ερωτηση: στην Primera Division επιτρεπεται η παρουσια φιλαθλων της φιλοξενουμενης;

    * Αλλο ενα απο τον τιτανομεγιστοτεραστιο Πουγιολ θελω.
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Diatton: To kalo einai oti o kosmos edw antidraei Diatton! Ante na doume ti tha ginei! I ypothesi exei pswmi alla pistevw oti tha kataferoun na ton apalaksoun prin ton kathisoun sto skamni!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Antonis: I niki itan apistefta glykia!
    Epitrepetai genika i metakinisi opadwn analoga tin symfwnia metaksy syllogwn!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Elva: Ontws einai diethnws gnwstos mias kai den exei asxolithei mono me themata sthn Ispania. Exei psaksei genika eglimata polemou kai se alles xwres. To kako einai oti oi fasistes vasizontai se nomo pou eixe psifistei peripou prin 30 xronia. O Zapatero twra krataei oudeteri stasi mias kai einai prwthypourgos alla oli i kyvernisi katadikazei to gegonos kai stirizei ton Garzon!
    Na doume ti tha doume apo afti tin istoria!
    Kali vdomada!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευπρόσδεκτα τα σχόλια! Αρκεί να μην είναι Spam (γι'αυτά μπήκε η προέγκριση σχολίων!)