Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ:ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ!

Άργησα να το βάλω, αν και υπέγραψα από την αρχή... Στηρίξτε την προσπάθεια και διαδώστε την όσο μπορείτε, με mail,facebook κτλ!!! Εδώ το κείμενο και το link για να υπογράψετε!


Online petition - Δημοψήφισμα τώρα<<==== εδώ ψηφίζεις


Έγραψα ένα κείμενο για να απαιτήσουμε δημοψήφισμα... Περιμένω τη συμμετοχή σας στο εγχείρημα και τις υποδείξεις σας για τις όποιες βελτιώσεις στο κείμενο προτού ξεκινήσουμε τη συλλογή υπογραφών και το διαδόσουμε. Έξω απο κόμματα και έξω απο όποια καπήλευση της προσπάθειας. Ο λαός είμαστε εμείς. Ελπίζω να συμφωνείτε και να το κάνουμε πράξη. Ας μη μένουμε άλλο αμέτοχοι, καλή η κριτική αλλά ας περάσουμε στη δράση... Όλοι μαζί μπορούμε, που λένε και οι πολιτικοί μας...

ΠΡΟΣ:
- Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
- Τον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως
- Τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
- Την Εθνική Αντιπροσωπεία
- Τα Ελληνικά πολιτικά κόμματα.
- Κάθε αρμόδια δικαστική αρχή.
- Την Ιεραρχία της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.
- Τις Νομαρχίες και Δήμους
- Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις Εθνικές Αντιπροσωπείες των χωρών
μελών της Ε.Ε
Οι Έλληνες πολίτες που υπογράφουμε αυτή τη διαμαρτυρία, με μοναδικό κίνητρο το συμφέρον της πατρίδας μας και με αίσθημα βαθιάς ευθύνης απέναντι στο μέλλον του τόπου μας , δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι:

Η απόφαση της κυβέρνησης για ενεργοποίηση του φερόμενου ως μηχανισμού στήριξης και ουσιαστικά την προσφυγή μας στο Δ.Ν.Τ δεν αποτελεί προϊόν θέλησης του ελληνικού Λαού. Δεν επιθυμούμε να απολέσουμε ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας και να τεθούμε σε καθεστώς κηδεμονίας, ούτε κατανοούμε τους πραγματικούς λόγους αυτής της πρωτοφανούς και ιλιγγιώδους εξελίξεως, που έχει ως αποτέλεσμα ακόμα και την απώλεια μέρους της εθνικής μας αυτοτέλειας και μαζί της την διεθνή ταπείνωση. Η πολιτική αυτή δεν παρουσιάστηκε στους Έλληνες πολίτες, προεκλογικά, ούτε στις τηλεοπτικές συζητήσεις των πολιτικών αρχηγών, ούτε στις δημόσιες συγκεντρώσεις του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ και τωρινού πρωθυπουργού.
Επιθυμούμε λοιπόν να ορθώσουμε το ανάστημά μας ενάντια στους καταναγκασμούς των ισχυρών και στην απαίτηση να φορτωθούν οι λαοί τις συνέπειες των αδιεξόδων και της κρίσης που γεννά το παγκόσμιο σύστημα της εκμετάλλευσης και της κερδοσκοπίας.

Εάν η κυβέρνηση θεωρεί ότι εκφράζει τη θέληση του Ελληνικού Λαού, τότε απαιτούμε την άμεση διενέργεια Δημοψηφίσματος όπως πρόσφατα, παρά τις σημαντικές διαφορές μας με το εν λόγω παράδειγμα, διενεργήθηκε στην Ισλανδία και όπως γίνεται σε κάθε πολιτισμένη χώρα του κόσμου, γιατί ο Ελληνικός λαός και μόνο αυτός δικαιούται να αποφασίζει για τα κρίσιμα ζητήματα που τον αφορούν.

4 σχόλια:

 1. να ενημερώσουν πρώτα με ειλικρίνια τον κόσμο, γιατί φτάσαμε εδώ και ποιές ρεαλιστικές εναλλακτικές υπάρχουν (ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΝΤΩΣ) και μετά να παμε για δημοψίφισμα. Ο κόσμος έμαθε για τα σπρεντ, μεχρι και η προγιαγιά μου για τα σπρεντ μιλάει, αλλά τιποτα παραπάνω δυστυχώς.. Θερμές ευχές στην Ισπανία, απ'ότι διαβάζω έρχεται και η σειρά της δυστυχώς..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλησπέρα Global Greek και καλώς ήρθες!
  Ναι όλοι μάθαν για τα σπρεντ και τα επιτόκια κτλ κτλ αλλά κανείς δεν μας δίνει την επιλογή να διαλέξουμε τι θέλουμε...
  Ελπίζω πως η Ισπανία θα την πηδήξει με μικρά μέτρα και δεν θα χρειαστεί

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν ξέρω φίλε Δημοσθένη τι πρέπει να γίνει για να διορθωθούν τα πράγματα. Κι ίσως τελικά να μην υπάρχει τίποτα πια που να μπορεί να επουλώσει τις πληγές της σημερινής πραγματικότητας. Ωστόσο, επικροτώ κάθε ένα από μας που προβαίνει σε τέτοιου είδους αναρτήσεις σαν τη δική σου. Κι εγώ αύριο έχω σχετική ανάρτηση και πάλι, όπου τα λέω ωμά...

  Μάταια όμως όλ' αυτά κάποιος θα μας πει και, μάλλον, θα 'χει δίκιο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλησπέρα ΔΙΑΤΤΩΝ!
  Θα περιμένουμε το ποστ!
  Το κακό είναι ότι οι υπογραφές δεν παν πολύ καλά, αλλά την προσπάθεια την κάνουμε... τι άλλο να κάνουμε;;;
  Καλό βράδυ να έχεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευπρόσδεκτα τα σχόλια! Αρκεί να μην είναι Spam (γι'αυτά μπήκε η προέγκριση σχολίων!)