Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Καταγγελία για τις καταγγελίες… και κίνδυνος για τα blogs

Από τότε που έμαθε το ίντερνετ και η κουτσή μαρία, όπως και τα blogs, έχουμε γεμίσει με καταγγελίες που στέλνουν διάφοροι με I.Q. πιτόγυρου που απλά έμαθαν να πληκτρολογούν… Εδώ είναι μερικές τυπικές καταγγελίες που συναντάς:

 

«Πήγα στην ****** καφετερία και πλήρωσα 12 ευρώ για 2 καφέδες! Να μην πάτε ποτέ γιατί είναι απατεώνες! Εγώ δεν θα ξαναπάω»  Δηλαδή ρε φίλε δεν ξέρεις να ξεχωρίσεις την κολοπιασάδικη καφετέρια από μία νορμάλ;;; Τιμές ο κατάλογος δεν έχει;;; Ή δεν μπορείς να ζητήσεις;;; Αν θες να κάνεις όμως μόστρα στην γκόμενα σε ακριβές κυριλοtrendy καφετέριες μην το παίζεις μετά μάγκας καταγγέλων!

 

«Πήγα στο τάδε ετοιματζίδικο (π.χ. Starbucks,Everest κ.α.) και πλήρωσα 6 ευρώ για ένα τοστ, ή 5 ευρώ για καφέ με σιρόπι… Σε τέτοια εποχή με κρίση, δεν γίνονται αυτά! Είναι κλέφτες!!!» Εδώ είναι που ο καταγγέλων είναι απελπιστικά ηλίθιος!!! Αυτές όλες οι αλυσίδες έχουν τις τιμές πρώτη μούρη!!! Μπαίνεις, βλέπεις και άμα δεν σου κάνει φεύγεις!!! Τι παίρνεις τον φρεντοτσίνο ρε καρμίρη, λες κι έπινες κι από χθες και μετά καταγγέλεις τις τιμές;;; Πόσο άχυρο πια μέσα στο κρανίο;;;

 

«Πήγαμε στο ****** club ή ξενυχτάδικο, και πρώτον είχαμε κλείσει για 7 άτομα αλλά μας βάλαν για τραπέζι σε 4, και επίσης για μια ντουζίνα ποτά ή 2-3 μπουκάλια δώσαμε 300 ευρώ! Και δεν μας σέβονται και μας κλέβουν!!!» Δηλαδή για να καταλάβω εσύ χτες φύτρωσες στην Ελλάδα;;; Θα μας τρελάνεις;;; Δεν ξέρεις τι γίνεται στα σκυλάδικα και τα κλαμπ! Και άντε πας εκεί και βλέπεις ότι σε στριμώχνουν! Γιατί δεν φέυγεις; Πας και βλέπεις ότι είναι πανάκριβο το ποτό η μπόμπα; Γιατί δεν πίνεις 1 και να φύγεις και παίρνεις μπουκάλια ολόληρα;;;

 

«Στην ***** αεροπορική είναι λωποδύτες! Εκτός του ότι δεν δίνουν τίποτα να φας, με βάλαν να πληρώσω 100 ευρώ παραπάνω γιατί κουβαλούσα μία τσαντούλα μαζί μου! Είναι απαράδεκτοι! Θέλουν από παντού να τα αρπάζουν» Σου φταίει η εταιρεία αν είσαι ιντερνετικά αναλφάβητος;;;; Οι εταιρείες μέσα στους κανόνες τα γράφουν όλα!!! Δέχονται π.χ. 10 κιλά handbag σε 1 τσάντα! Αν εσύ νομίζεις ότι επειδή στο κτελ φορτώνεις 3 τσάντες με τάπερ κεφτεδάκια  και  με σουβενίρ δεν σημαίνει ότι πρέπει να σε αφήσουν και στο αεροπλάνο της easy ή της ryan… Ειδικά από την στιγμή που σε έχουν προειδοποιήσει!!!

 

Υπάρχουν και σοβαρές όπως για επιχειρήσεις που δεν πληρώνουν τον κόσμο, ή έχουν πολλούς εργάτες χωρίς ένσημα ή σε διεθνές επίπεδο εκμεταλεύονται γυναίκες και παιδιά! Αυτές είναι οι μόνες που πρέπει να δημοσιεύονται!!


Παίζουν  με την φλόγα οι μπλόγκερς που φιλοξενούν τέτοιες ειδήσεις και κινδυνεύουμε να βρουν πάτημα για να άρουν την ανωνυμία των μπλογκς από κάτι τέτοιες μπούρδες λόγω ανυπόστατων συκοφαντήσεων! Επίσης κινδυνεύει το ελεύθερο blogging  και από διάφορες πλαστές ειδήσεις, όπως για τα φάρμακα κατά του καρκίνου, τον νεκρό στην Κύπρο κ.α. Κι αν εμένα δεν με νοιάζει τόσο προσωπικά γιατί σχεδόν επώνυμο είναι το blog, με νοιάζει σαν blogger γιατί πιστεύω ότι η ανωνυμία στα μπλογκς, αν δεν βάλεται εκ των έσω, είναι πολύ χρήσιμη.

19 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλησπερα φιλε
    οντως καποεις καταγγελιες εξ αυτων ειναι υπερβολικες αλλες ιδιοτελείς και αλλες χαζες

    ομως πολλες καταγγελιες γινονται γιατι δεν γινεται αλλιως..να σου γραψω ενα παραδειγμα που σκεφτηκα να γραψω καταγγελια:τυροπιτταδικο που δουλευει βραδυ πουλαει την τυροπιττα 3 ευρω και την μπουγατσα 12 ευρω το κιλο(αρα 4 ευρω η μια!!)..και ο σδοε δεν κανει τπτ.ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΤΑΜΠΕΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΜΕΣ..σου κοβει την μπουγατσα ή την τυροπιττα και οταν σου λεει την τιμη,σου ερχεται εγκεφαλικο κ αν του πεις κατι τοτε τσαμπουκαλευεται..το κρατος τους αφηνει να αλωνιζουν τοσα χρονια..ε αυτους δεν θα τους καταγγειλεις?αφου ειναι πασιγνωστο μαγαζι,καποια στιγμη δεν θα πρεπει να βγει δημοσια η καταγγελια ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ 'φιλοτιμηθει' το κρατος?
    εχω τηλεφωνησει στο ινκα(οπως κ πολλοι αλλοι) κ δεν κανει τπτ...τι να κανουμε?

    συμφωνω πως παιζουμε με την φλογα με τετοιες καταγγελιες κ ειδικα τις ψευδεις ΕΠΕΙΔΗ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΦΟΡΜΗ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ αλλα απο την αλλη αυτο ειναι το blogging..κανεις δεν ειπε πως οτι γραφουν τα μπλογκς ειναι σωστο..ας τα φιλτρατουμε κ ας προχωραμε την ημερα μας..Δεν γινεται να σταματησει να υπαρχει η ανωνυμια για οτιδηποτε..
    12 Ιουνίου 2010 9:54 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Laplace εννοείται ότι δεν γίνεται να σταματήσει να υπάρχει η ανωνυμία! Απλά μου τη δίνει το ύφος από πολλές από αυτές. Αυτός που λες όντως είναι ακριβός!! Δεν διαφωνώ! Μπορείς να κάνεις μία ενημέρωση για τις τιμές, με ένα σχόλιο. Όχι όμως να αρχίσεις να συκοφαντείς. Και άντε εσύ έχεις δίκιο! Κάποιοι που στέλνουν, είναι εντελώς βλακώδεις οι καταγγελίες που κάνουν!

    'Οσο για την μπουγάτσα... απλά επειδή εμείς οι βόρειοι την ξενικήσαμε, η μερίδα έχει 170 γρ. συνήθως οπότε βγάζει 6 μερίδες το κιλό ;) Άρα στο 1,5 αυρώ κοντά... καλούτσικα είναι! Η τυρόπιτα όντως όμως πανάκριβη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και εννοείται ότι αν δεν έχει τιμοκτάλογο τότε ναι είναι για καταγγελία! Αλλά εγώ μιλάω για τις άλλες περιπτώσεις!!! Του ψευτόμαγκα που πρώτα τα σκάει, και μετά καταγγέλει για να την δει κάποιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φιλε δεν ξερω ποσες μεριδες βγαζει αλλα βαζει μια μεριδα(κανονικο κομματι δηλαδη) το κοβει κομματακια μικρα,το βαζει σε χαρτι και το ζυγιζει κ σου λεει 4 ευρω..
    το λιγοτερο που εχω δωσει για μπουγατσα σε εκεινο το μαγαζι ειναι 3,5 ευρω(κ πηρα απο περιεργεια να δω αν ξανακοστισει τοσο)
    εννοειται τον εκραξα για το οτι δεν ειχε τιμοκαταλογο,για τιμη κλπ..

    το μαγαζι λεγεται Σ...ΑΣ κ νομιζω ξεκινησε απο θεσσαλονικη..ποιος ξερει,εμας εδω κατω ισως μας περναει για αμερικανακια κ μας βαραει στο ψαχνό..

    συμφωνω με τα υπολοιπα..κ εγω εκνευριζομαι με αυτους που λενε ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΒΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΡΙΞΑΝ ΠΟΡΤΑ..
    ΠΗΓΑ ΣΤΟ oLYMPIC ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΑ 5 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΚΑΦΕ..

    ε ρε μεγαλε αυτα παιζουν εκει,τι πηγαινεις?

    ξερω σε τι ειδος Blogs αναφερεσαι κ θα συμφωνησω μαζι σου αλλα αυτος ειναι κ ο σκοπος τους..πολλες φορες μου δινουν την εντυπωση πως ειναι κυπατζηδες που προωθούν την φιμωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και καλά έκανες και τον έκραξες! Είναι πολλοί που δεν καταλαβαίνουν τι φτώχεια υπάρχει και ακόμα γαμάν στις τιμές. Σάντουιτς που βρίσκω στην Ισπανία 2 ευρώ εδώ σε πολλούς δεν το βρίσκω κάτω από 3 κτλ... φαντάσου... Τώρα δεν μου έρχεται το μαγαζί αλλά αν είναι διάσημος και από εδώ πάνω, σίγουρα θα τον έχω δει τόσα χρόνια στην Θεσσαλονίκη!

    Κατά τα άλλα φυσικά συμφωνούμε! Δεν αποκλείω και αυτό που λες να είναι στημένα, αλλά μου φαίνεται και πολύ πιθανό πολλά από αυτά να είναι true! Τι να πω...
    Καλό μας κουράγιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δημοσθενη εχεις απολυτο δικιο αλλα αυτη ειναι η μαστιγα της ελληνικης υπο-κουλτουρας
    μαθαινει κατι ο ελληναρας και νομιζει οτι θα αποδωσει την δικαιοσυνη που ο ιδιος εχει στο μυαλουδακι του και δυστυχως ειναι ολα αποτελεσμα της ημιμαθειας που χαρακτηριζει τον λαο μας και της νοοτροπιας του τυπου "θα τους μαμησω,θα τους δειξω εγω,δεν ξερεις ποιος ειμαι" και στελνουν ενα ηλιθιο μειλ σε διαφορα τετοια μπλογκς ,τα οποια ομως ,αντε να καταλαβει ο ελληναρας οτι δεν εξυπηρετουν δικα του συμφεροντα αλλα αλλων..

    η αισχροκερδεια δυστυχως στην ελλαδα καλα κρατει
    εγω καλοκαιρι του 08 φωναξα το σδοε στο λιμανι του πειραια γιατι πωλουσαν το μισολιτρο νερο 1,20 και ξερεις τι μου ειπαν?οτι εντος του λιμανιου διαμορφωνονται οι τιμες απο τους καταστηματαρχες
    περιττο να σου πω οτι τους ειπα να βαλουν το μπουκαλι...τεσπα
    anyways καλο βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα μπακαλιάρε μου!
    Το ξέρουμε ότι συμφωνούμε! Εγώ το λέω ότι πλέον καφέ στην Ελλάδα πολύ σπάνια και αν πάω πάνω από 2,5 δεν δίνω!! όταν στην ισπανία τον πίνω με 1,2 μέχρι 1,5 δεν καταδέχομαι να πληρώσω διπλά στην Ελλάδα! Ποιος είσαι ρε φίλε;;; Στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης τον μεγάλο τον καπουτσίνο τον έχει 1,90... φαντάσου!!!

    Αισχροκέρδεια μπόλικη στην Ελλάδα εννοείται! Και πρέπει να ενημερωνόμαστε, αλλά ΚΥΡΙΩΣ να τους αντιμετωπίζουμε. Στην Βαρκελώνη έτσι κλείνουν πολλά μαγαζιά! οι καταλανοί δεν χαρίζουν! Αν δουν ότι κάποιος είναι πολύ ακριβός, τρώει δυσφήμιση. Σε περιοχή 7.000 που είμαι εγώ είδα 3 μαγαζιά να κλείνουν σε 1 χρόνο επειδή ήταν πιο ακριβοί από τους υπόλοιπους, με όμοια ποιότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δήμο, προσωπικά συμφωνώ μαζί σου.

    Το βλέπω κι από την άλλη πλευρά... αυτήν που με εκνευρίζει στο blogging..γέμισε ο τόπος ειδησεογραφικά και καταγγελτικά blogs - αλλά..... τα διαβάζουν πάρα πολλοί.

    Γιατί; Προφανώς ο "κανιβαλισμός" έχει πέραση - από την TV μέχρι τον έντυπο και ηλεκτρονικό "τύπο".

    Οι σοβαρές-σημαντικές ειδήσεις πρέπει να γίνονται γνωστές μέσω του διαδικτύου, αλλά προφανώς αυτό είναι κι ανάλογο του συγγραφέα.

    Καλημέρα
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ τώρα να μην πω ότι στο καράβι από Σύρο Πειραιά έχει το αυτοκίνητο 72 ευρω και το άτομο 26 για 4 ώρες,ενώ αν πας Πειραιά- Κρήτη πληρώνεις 55 το αυτοκίνητο και 19 το άτομο για 8 ώρες διαδρομή παρακαλώ!! αυτό γιατί εδώ παίζει μονοπώλιο!!!
    Καλημέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να τα πεις Φούλη. Έτσι είναι. Σωστή είναι η ανάρτηση, αλλά υπάρχουν στιγμές που δεν μπορείς να κάνεις και πολλά.

    Καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα Βάσια

    Ναι και ο κανιβαλισμός και ο κιτρινισμός και η τσόντα! Νταξ... βάζεις να ψάξεις στο Google π.χ. τροχαία και με το που πατάς τ το πρώτο που βγαίνει είναι Τζούλια, Τζούλια σεξ, τσόντες.... Δηλαδήη έλεος!!!

    Πολύ σωστό το σχόλιο σου!

    Και φυσικά το αν θα γίνουν γνωστές είναι ανάλογα με τον συγγραφέ αλλά και ανάλογα με τον αναγνώστη τι ψάχνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα ΦΟΥΛΗ

    Αυτά πρέπει να συζητάμε εννοείται!!! Σε τέτοιες καταστάσεις που είναι μονοπώλια πρέπει να τα μάθει και να αντιδράει ο κόσμος. Όχι για κάτι αστεία που στέλνουν...

    Τα πλοία και για μένα θεωρούνται πανάκριβα, αλλά στην Ελλάδα δεν κάνει και πολλά το κράτος να ρίξει τις τιμές για τους Έλληνες νομίζω...

    Στην Ισπανία π.χ. οι νησιώτες πληρώνουν μισή τιμή τα μεταφόρικα προς χερσόνησο ή προς τα άλλα νησιά! Δεν ξέρω αν ισχύει κάτι ανάλογο εδώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλή σου μέρα ΚΑΝΘΑΡΕ

    Έτσι ακριβώς...

    Περιμένουμε τις μουντιαλικές σου αναλύσεις ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν θυμάμαι σε ποιό blog είχα δει ένα σηματάκι που μου άρεσε πολύ. Blogs are like opinions. Everybody has one. Παραπέμπει απευθείας συνειρμικά στο γνωστό ρητό :P.
    Τώρα ως προς τις γελοίες καταγγελίες κάποιων, τί να πω; Έχει τέλος η ανθρώπινη ανοησία;
    Α, κι αφού όλοι έχουμε μια τραγική υπερτιμημένη ιστορία, σάντουιτς από... μαγκάλι έξω από το ΟΑΚΑ τον Φεβρουάριο 6€ παρακαλώ. Μου ήρθε εγκεφαλικό, τιμοκατάλογοι και λοιπά εννοείται ότι δεν έπαιζαν. Μάλιστα όταν του την είπα ο τύπος είχε το θράσος να μου πει ότι ανεβαίνει και Τούμπα, και μην με πετύχει πουθενά... Μην τον πετύχω εγώ μόνο πρώτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΑΑΑ, παρεμπιπτόντως είσαι Σαλόνικα και δεν ειδοποίησες;;; Φτού σου! χαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το γνωστό ρητό το άκουσα πρώτη φορά από καθηγητή Φαρμακολογίας ;)

    Ναι, ναι επαναπατρίστηκα για εξετάσεις!!! ;) Αν ετοιμάσετε δείπνο bloggers να είναι μετά τις 20/6 :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. RE POS THA KANO KATAGELIA STI SDOE PREPEI NA DOSO KAI ONOMATEPONIMO?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευπρόσδεκτα τα σχόλια! Αρκεί να μην είναι Spam (γι'αυτά μπήκε η προέγκριση σχολίων!)