Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Τενερίφη: Παραλία Las Américas

Επιστροφή στα ταξιδιωτικά post, με Τενερίφη φυσικά, για την οποία θα ακολουθήσουν αρκετά ακόμα post! Μετά από μερικά γενικά για την Τενερίφη, είχα γράψει για μία από τις πιο μεγάλες εκδρομές του νησιού, και για την παραλία Los Cristianos. Τώρα ήρθε η ώρα για την γειτόνισσα της, την παραλία Las Américas.
Το συγκεκριμένο μέρος δεν είναι από τα αγαπημένα μου αλλά είναι ένα μέρος guiri total που λένε κι οι ισπανοί. Guiri [γκίρι] στα ισπανικά είναι μία αρκετά υποτιμητική προσφώνηση για τουρίστες. Αυτό το μέρος λοιπόν είναι φτιαγμένο αποκλειστικά για τουρίστες, σχεδόν…
Άρχισε να χτίζεται την δεκαετία του 60 και από τότε μεγαλώνει συνεχώς. Η μεγάλη πλειοψηφία των κτιρίων είναι εξοχικά σπίτια και τεράστια κτίρια με ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Αν βλέπεις την περιοχή από λίγο μακριά θα δεις ένα συνονθύλευμα όμοιων κτιρίων και χτισμάτων. Είναι και αυτό πολύ κοντά στο τουριστικό αεροδρόμιο του νησιού, το Reina Sofía.
Εκτός από τα κτίρια και τα μαγαζιά τους είναι αποκλειστικά τουριστικά. Κάνεις μία βόλτα στην παραλιακή και δεν βρίσκεις ούτε ένα παραδοσιακό εστιατόριο με κανάρια κουζίνα. Όλα είναι αλυσίδες τύπου Μακ Ντόναλντ ή λιβανέζικα, γερμανικά κτλ. Έχει ακόμα κι ελληνικό εστιατόριο (μέσα στην κιτσαρία βέβαια… διακόσμηση 80, με κάτι ντεμέκ αγάλματα στην πρόσοψη και θεματικές νύχτες με χορούς και σπάσιμο πιάτων…)
Το μόνο ντόπιο που μπορείς να βρεις στην περιοχή είναι η βλάστηση… Όπως σε όλο το νησί, έχει και εκεί πάρα πολλούς φοίνικες. Και οι παραλίες τους είναι γεμάτες με μαύρη άμμο, λόγω του ηφαιστείου.

Λόγοι για να πάτε… ο κυριότερος είναι, αν είσαι guiri που στον τόπο σου βλέπεις ήλιο 20 μέρες τον χρόνο μόνο 2 με 4 το μεσημέρι, και θες να είσαι μέσα στην cool διασκέδαση της παγκοσμιοποίησης (πολλά κλαμπάκια, παμπ με φτηνές μπύρες, Μακ ντοναλτς κτλ…)

Κατά τα άλλα για μένα προσωπικά ο μόνος λόγος να επισκεφτείς το μέρος , εκτός του ότι υποτίθεται ότι είναι ένα από τα must που δεν πρέπει να χάσεις όταν πας Τενερίφη, είναι ότι από εκεί φεύγουν τα περισσότερα καραβάκια που κάνουν ολιγόωρη εκδρομή γύρω από το νησί και βλέπεις δελφίνια κτλ. Επίσης εκεί κοντά είναι κι ένα πολύ καλό θαλάσσιο πάρκο το Siam park, το οποίο μαζί με το loro parque για το οποίο θα ποστάρω εκτενώς αργότερα, είναι από τις μεγαλύτερες atracción του νησιού!
Και ολίγη εικόνα από το μέρος…
Εδώ φοίνικες μόλις κατεβαίνεις στον σταθμό των λεωφορείων…



Διπλή άποψη της παραλίας…






Και το πιο ελκυστικό μέρος της περιοχής! ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΜΙΣΟΛΙΤΡΗ ΜΠΥΡΑ με 1 ΕΥΡΩ!!! ;)




Για περισσότερη Τενερίφη… Stay tuned!

21 σχόλια:

  1. αλημερα φιλε...παραδεισος!
    προσωπικα γουσταρω αυτα τα μερη απο τα ελληνικα νησια..τα νησια μας τα εχω κατα-σιχαθει..πολυκοσμια,ο καθε βλαχος ανοιγει πανσιον-ξενοδοχειο χωρις τους βασικους κανονες υγιεινής και ζητανε απο τους ελληνες 100 ευρω το δωματιο(μινιμουμ)και 8 ευρω το ατομο στους ξενους κ πολλα αλλα..


    χιλιες φορες εκει να λιωνουμε στις μπυρες με 1 ευρω η μια :P :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανέμορφα!!! κάτσε να γυρίσει η κόρη από Βαρκελώνη θα εχω και εγώ φωτογραφικό υλικό! αλλά αν δεν τα περπατήσεις ο ίδιος τι να λέει?
    καλημέρα σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμένα πάλι δεν με πειράζει αν είναι για Γκίρι :-)
    Είναι τόσο όμορφα!
    Τι παραλία!


    Ανέβαζε Δήμο κι άλλες :-)
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οχι ρε παιδια, διαφωνω ριζικως . . . .
    Η las Americas, εκτος απο εντυπωσιακη λογω μεγεθους & λογω αξιοποιησης ενος αχρηστου κομματιου γης, ειναι απαισια για διακοπες, συμφωνα με το Ελληνικο mentality & attitude.
    Εχουν δικιο οι ντοπιοι που μιλανε απαξιωτικα για το μερος, ειναι σαν ενας κλειστος παιδοτοπος δημιουργημενος για τουριστες& μονο. Για ομορφια απο την αλλη πλευρα, την δυτικη, την καταπρασινη εχει εκπληκτικα μερη, να σου κρεμασουν τα σαγονια ! ! ! ! Ευτυχως που οταν πηγα εκει δεν ακολουθησα τον συρμο, να κλεισω να μεινω εκει & πηγα στο Pto de la Cruz. Τα εχω πει αυτα & σε προηγουμενο σχολιο για την Τενεριφη στον Δημο.
    Κρινοντας καποιος απο τις φωτο, & βλεποντας τη γνωμη σας, οι ανθρωποι καταφεραν τον σκοπο τους, να κανουν κατι ελκυστικο για τους τουριστες. Σε αυτο τους βγαζω το καπελο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπραβο σου & παλι Δημο για τις εμπεριστατωμενες περιγραφες που κανεις. Καταφερνεις με γραπτο λογο να δινεις πολλα στοιχεια ωστε ο αναγνωστης να "ζησει" τα θεματα σου. Μολις διαβασα το post για τη Los Cristianos, ετσι ακριβως ειναι η διαφορα με την Americas, πλην του οτι στην Αμερίκας δεν υπηρχε ουτε καν χωριο, σεληνιακο τοπιο τελειως ! ! ! & επεκτεινεται ακομα, αφου το κρατος δημιουργει τις υποδομες & καλει μετα τις εταιρειες να επενδυσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παραλία με γρασίδι; Δεν ξέρω, δεν μου ταιριάζει πολύ... είμαι Ελληνάρα με κεφαλαίο Ε και θέλω μια αμμουδιά για απόβαση για να στρώσω πετσετούλα. Πού να πλένεις τις γρασιδοπρασινίλες μετά;
    Φυσικά όλα αυτά τα λέω για να καλύψω τον υπέρμετρο φθόνο μου!
    Καλησπέρες!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εμένα πάντως με'χεις πείσει εδώ και καιρό!!
    αγαπάμε Τενερίφη!!
    με το καλό σε περιμένουμε σαλονικα για λεπτομέρειες ;)
    φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έπεσε το μάτι μου στην φίλη ΦΟΥΛΗ.
    Τι έγινε, όλες οι κόρες εκεί ήρθαν.
    Πολύ Βαρκελώνη εφέτος!!!

    Ξέρεις που κόλλησα; Σε εκείνη την κιτσαρία των ελληνικών εστιατορίων του εξωτερικού γενικά.
    Απαράδεκτα.

    Κατά τα άλλα, ένα μέρος είναι ωραίο αν μπορείς να το δεις σαν ντόπιος και όχι σαν τουρίστας.

    Περιμένουμε συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γουστάρω πολύ τις παραλίες που έχουν άπλετο χώρο όπως αυτή. Όχι όπως στην Ελλάδα που είναι η μια ξαπλώστρα πάνω στην άλλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε Laplace η αλήθεια είναι ότι από τα 800 περίπου κατοικήσιμα νησιά που έχουμε θα βρεις και κανένα που να σου συμπεριφέρονται καλά! Εγώ έχω πάει σε καμιά δεκαριά και η αλήθεια είναι ότι συνάντησα αυτά που περιγράφεις, αλλά π.χ. σε Μήλο και Κω η αντιμετώπιση ήταν αξιοπρεπέστατη!
    Καλά για τις μπύρες δεν το συζητάω!
    Βουρ!!!!!! ;)
    Στην Ελλάδα αν βρεις μισόλιτρη με 1 ευρώ γράψε μου... :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γεια σου ΦΟΥΛΗ!
    Ας γυρίσει με το καλό η κόρη και ξαναέρχεστε μαζί ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεια σου Βάσια!

    Κοίτα, δεν το λες και άσχημο αλλά σε σύγκριση π.χ. με την Los Cristianos και τόσες άλλες που έχει κοντά, τότε ναι, οι άλλες είναι προτιμητέες. Απλά όπως είπα αυτό είναι το must μέρος του νησιού γιατί έτσι θέλησαν να το πλασάρουν.
    Άσχημα δεν θα τα περάσεις πάντως αν πας εκεί!

    Εννοείται πως θα συνεχίσω, αλλά από βδομάδα! Πιθανώς με Loro Parque ή Masca!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλωσορίζω και πάλι τον Tenemal!

    Όπως λες κι εσύ η άλλη μεριά του νησιού έχει πολύ περισσότερη πρασινάδα και ομορφιά και τα έχω γράψει και στο post για την εκδρομή μου στην Anaga εδώ... http://thessaloniki-barcelona.blogspot.com/2010/04/anaga-cruz-del-carmen-punta-del-hidalgo.html

    Νομίζω ότι είναι προφανές ότι από τα τουριστικά μέρη που επισκέφθηκα, η Las Américas είναι αυτή που λιγότερο μου άρεσε, απλά θεώρησα καλό να κάνω ένα ποστ και γι-αυτήν γιατί ακριβώς έχει πολύ τουρισμό!

    Κατά τα άλλα συμφωνούμε! Καλό βράδυ να έχεις και σε ευχαριστώ για τα σχόλια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γεια σου ΗΩ θεά!

    Αν παρατηρήσεις λίγο πιο κάτω θα δεις ότι έχει αμμουδιά αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και σαν την Χαλκιδική :Ρ

    Δυστυχώς η άμμος στα περισσότερα σημεία του νησιού δεν ενδείκνυται για πετσέτα αφού προέρχεται από ηφαίστειο, οπότε σου κάνει την πετσέτα κατάμαυρη! Ας είναι όμως! Ρίχνεις ένα πλυσιματάκι και τελείωσες ;) Αν επιμένεις πάντως, όταν τελειώσω με την Τενερίφη ίσως πιάσω τις καταλανικές ακτές που μοιάζουν πολύ με τις δικές μας! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Anael εννοείται ότι αγαπάμε Τενερίφη!

    Περισσότερες περιγραφές από κοντά οσονούπω! ;)

    Καλό βράδυ να έχεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γεια σου Θαλασσένια!

    Ναι, τι έγινε με τις κόρες φέτος τον Αύγουστο;;;

    Το κακό είναι ότι ούτε μία δεν μου έφερε δέμα από Ελλάδα! Έστω ένα πακέτο φέτα βρε παιδί μου και λίγο ουζάκι :Ρ χεχεχεε

    Μάλλον πρέπει να περιμένω αυτοπροσώπως τις blogger και όχι τις κόρες! ;)

    Εννοείται ότι θα ακολουθήσουν περισσότερα για Τενερίφη, από βδομα΄δα πιθανότατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Lunatic από αυτό άλλο τίποτα στην Ισπανία! Και οι τιμές της ξαπλώστρας επίσης δεν συγκρίνονται...
    Όπως και οι τιμές των προϊόντων στο μπητσόμπαρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γεια! Κάτι διάβασα ότι θα πιάσεις και τις καταλανικές ακτές; :D
    Πάντως για μπύρα μισόλιτρη με ένα ευρώ γίνεσαι εύκολα guiri κάτω από τον κοκοφοίνικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΚΑλημέρα Μαριάνα!
    Ναι, κάτι θα κάνω και με τις καταλανικές ακτές, αλλά ακόμα έχω πάει μόνο σε 2 παραλίες και δεν έχω και πολύ φωτογραφικό υλικό... Οπότε λίγο αργότερα αυτές! Ακόμα έχω πράγμα από τενερίφη!
    Καλά για την μπύρα και τους κοκοφοίνικες δεν το συζητάω! Μεγάλη εμπειρία! Για να καταλάβεις μια φορά πήγαμε με 2 πατριωτάκια σε ένα τέτοιο μαγαζί αλλά για να φάμε κι όλας και κάναμε λογαριασμό 11 ευρώ ο καθένας και μόνο που δεν χοροπηδούσε ο μαγαζάτορας :Ρ Σε όλα τα άλλα τραπέζια είχε γκίρις που απλά πίναν μονόευρη μπύρα... χεχεχεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευπρόσδεκτα τα σχόλια! Αρκεί να μην είναι Spam (γι'αυτά μπήκε η προέγκριση σχολίων!)