Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν τα φάγαμε όλοι… τα φάγατε όμως πολλοί…

Και απευθύνομαι για άλλη μια φορά στην γενιά των πατεράδων μας… Τους τωρινούς 50s-60s! Δεν ξέρω αν ήταν θέμα νοοτροπίας ή αν έφταιγαν οι κυβερνήσεις όμως εσείς σε ένα μεγάλο ποσοστό καταστρέψατε την Ελλάδα νομίζοντας ότι θα δουλεύουμε τους μαλάκες που μας δίνουν τα φράγκα και ότι όλοι μπορούν να βολευτούν χωρίς να δουλεύουν... Και φυσικά κανείς δεν σκεφτόταν πότε θα μας τα ζητήσουν πίσω… Και μάλλον το πακέτο θα το φάμε εμείς… οι 18-35 όπως μας λένε στα γκάλοπ!

Παραδείγματα υπάρχουν πάμπολλα, και ο καθένας ξέρει και από κάποιον δημόσιο υπάλληλο που πληρώνεται χωρίς να κάνει σχεδόν τίποτα… 

Γυρνάς σε ελληνικό πανεπιστήμιο λοιπόν, σε περίοδο που τυπικά όλοι ή σχεδόν όλοι έχουν γυρίσει από άδειες… Η σχολή σου έχει ΥΠΕΡΔΕΚΑΠΛΑΣΙΟ αριθμό γραμματέων από αντίστοιχες στην Ισπανία και ΕΙΚΟΣΑΠΛΑΣΙΟ από αντίστοιχες σε Σουηδιες Γαλλίες κτλ… και εσύ θες να βρεις 4 γραμματείες να κάνεις την δουλειά σου και βρίσκεις μόνο 1!!!! Εκτός αυτού, βλέπεις την σχολή σου τίγκα στο σκουπίδι και οι καθαρίστριες επί καθημερινή βάση κάθονται και πίνουν καφέ και καπνίζουν και ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ! Τα ίδια σκουπίδια τα βλέπεις συνεχόμενες μέρες και οι καθαρίστριες εκεί δίπλα αράζουν

Ε, τι θέλετε να κάνουμε κύριοι;;;  Τότε που τρέχατε όλοι με σημαιάκια στις ομιλίες βολευτήκατε και είτε παίρνατε επιδοτήσεις που έγιναν εξοχικά και σκυλάδικα, είτε μίζες αν ήσασταν πολιτικοί, ή απλά μπαίνατε σε μια δουλειά που πληρώνεστε πολλά χωρίς να παράγετε ΤΙΠΟΤΑ!!! Οι περισσότεροι έκλεβαν!!! ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ!!! Γιατί και η καθαρίστρια κι η γραμματέας που δεν κάνει τίποτα, κι αυτή τα κλέβει τα 1000 ευρώ που παίρνει… απλά τα κλέβει νόμιμα!

Και ποιος θα πρέπει να τα πληρώσει αυτά;;;  Κάποιος πρέπει να πληρώσει τις ματσακονιές που κάνατε… Κι επειδή ο κλήρος πέφτει σε μας, μία παράκληση μόνο! ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΗΘΙΚΟΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ «ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ»!!! Σε μεγάλο ποσοστό παίζει να είστε η πιο αποτυχημένη και δολοπλόκα γεννιά που έχει περάσει για την Ελλάδα και αυτό θα το πληρώσει η επόμενη γενιά. Τουλάχιστον μην πουλάτε πρόλογο στους νέους… Αφήστε τους να δουν πως θα μπορέσουν να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Το φίδι που το βάλανε κάτι Αντρέες και κάτι Κωνσταντίνοι που εσείς χειροκροτούσατε…

12 σχόλια:

  1. Καλησπέρα. Λίγα τους γράφεις. Έχεις απόλυτο δίκιο.Τα έχω γράψει και εγώ γι αυτή τη κωλογενιά των 55-65. Πέρνα να ρίξεις μια ματιά όταν μπορέσεις.
    http://kaliteros.blogspot.com/2009/05/1945-1952.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου φιλε Δημο!

    Μη παιρνεις σβαρνα τις γενιες! ;) Οι λαθος νοοτροπιες και πολιτικες επιλογες καποιων φταινε οπως και ο τροπος που ο καθενας μεγαλωνει και αυτο εχει να κανει με τον οικογενειακο και κοινωνικο του περιγυρο.
    θα πρεπει τοτε να ριξουμε το φταιξιμο και σε προηγουμενες γενιες, στην Ελλαδα, αφου τα πραγματα δεν ηταν ουτε παλιοτερα καλυτερα...

    Καλο βραδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι να πεις? αυτό το μαζί τα φάγαμε,του χοντρού, με εκνευρίζει αφάνταστα,όχι ρε μαλάκα εσείς τα φάγατε, εμείς τα πληρώνουμε και θα τα πληρώνουμε...
    καλημέρα σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tα εγραψαν ολα οι προηγουμενες/οι φιλε Δημοσθενη..κ μη χειροτερα να λεμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαφωνω οτι φταινε ολοι οι πριν απο μας.
    Κατα τη γνωμη μου την τεραστια ευθυνη φερουν τα δυο μεγαλα κομματα (τα οποια ομως ΕΜΕΙΣ ψηφιζουμε) και τα κομματοσκυλα τους.

    Καλησπερα Δημο, καλο ταξιδι για τη Βαρκελωνη.
    Να περνας καλα!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ..όταν είπα "έξω" εννοούσα στον επαγγελματικό στίβο, όχι στην Βαρκελώνη και ρίξε μια ματιά εδώ.

    Καλό βράδυ όπου είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπερα! Τα εγραψες και οι αποπανω τα ειπαν υπεροχα!! Αντε να δουμε πως θα βγαλουμε το φιδι απο την τρυπα!!

    Καλα να περνας!

    Μαρουλοφιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Thanks σε όλους για τα σχόλια! Θα απαντήσω οσονούπω!

    Καλό ΠΣΚ να έχετε όλοι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα Καλύτερε!
    Τώρα θα σε επισκεφτώ στα καπάκια!

    Καλησπέρα έλβα!!
    Ναι, ίσως έχεις δίκιο, απλά σε αυτο το ποστ έκρινα από αυτά που είδα τώρα και από όσα έχουμε ζήσει γενικά.
    Εννοείται ότι δεν εντάσω τους πάντες.
    Φυσικά και υπάρχουν πολλά καλά παραδείγματα για την γενιά των πατεράδων μας, απλά μιλάω για μια γενικοτερη ιδεολογια που κυριαρχουσε σε αυτες τις ηλικιες.
    Δεν έχω ψάξει πολύ τι κάναν οι προηγούμενοι! Θα συμφωνήσω πάντως για τις προσωπικές επιλογές που λες και για την οικογενεια!

    Καλησπέρα ΦΟΥΛΗ
    Μια χαρά τα λες! Ο Πάγκαλος ανεκδιήγητος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα Laplace
    Κανονικά και μη χειρότερα!

    Καλησπέρα Αντώνη
    Φυσικά και δεν μιλάω για όλους! όμως αυτό που περιγράφω γινόταν κατά κόρο πιο παλιά... Σευχαριστώ κι όλας για τις ευχές!

    Καλησπέρα Θαλασσένια
    Όλα θα παν καλά σιγά σιγά! Θα περάσω κι από την ανάρτηση σου σύντομα!

    Καλησπέρα ΜΑρουλάκι
    Με υπομονή και καθαρό μυαλό... όσο έχει μείνει κι από τα 2 στην Ελλαδίτσα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πές τα ρε Dimo! Τώρα για την κατάσταση - μάλλον κατάντια - των ελληνικών πανεπιστημίων τί να πεί κανείς? Γύρισα και εγώ στη σχολή μου τον Οκτώβριο για μαθήματα και τί να δώ? Παντού αφίσσες κομμάτων να έχουν κάνει ταπετσαρία στους τοίχους διαμορφώνοντας ένα κιτς περιβάλλον, χυμένοι καφέδες και γόπες στο πάτωμα. Όλοι προκλητικά εξωτερίκευαν τον κακό εαυιτό τους με αποδέκτη το κτίριο και τη σχολή κατ' επέκταση τη σχολή. Καταστάσεις με αποτελέσματα πουθενά, κάτι μισοσκισμένα χαρτιά΄με ελλιπή στοιχεία και η καταστροφή συνεχίζεται. Και μιλάμε για μία σχολή που είναι σχετικά καινούρια σε ένα νεότευκτο κτίριο που πλέον κάποιοι ασυνείδητοι έχουν καταφέρει να το κάνουν να μη βλέπεται. Άσε οι γραμματείς? Τόσους γραμματείς για ένα τόσο μικρό τμήμα?? Και όλα τα γραφεία είναι μονίμως άδεια και τα τηλέφωνα χτυπούν στου κουφού τη πόρτα. Μάλλον κάποιοι πληρώνονται αδρά... Με όλα αυτά που βλέπω σκέφτομαι σοβαρά να φύγω για εξωτερικό. Εκεί υπάρχει τουλάχιστον μία σοβαρότητα, καλή οργάνωση και κυρίως σεβασμός στους επιστήμονες. Εδώ κυριαρχεί η πλήρης αναρχοδημοκρατία και η αποδόμηση ενός άρρωστου συστήματος αν υποθέσουμε ότι κάποτε είχαμε και από αυτό.

    Καλό ΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ιωάννα τα είπες όλα...
    Καλά και στο εξωτερικό εξαρτάται που θα πας, εννοείται αλλά στο πολιτισμένος εξωτερικό, η αλήθεια είναι, ότι έχεις περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπιστείς αντικειμενικά.
    Καλά να περνάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευπρόσδεκτα τα σχόλια! Αρκεί να μην είναι Spam (γι'αυτά μπήκε η προέγκριση σχολίων!)