Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

‘Έτσι αρχίζεις να είσαι Ιατρός - John Diamond

ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ!

Αυτοί που μετέφρασαν το βιβλίο του συγκεκριμένου κυρίου (ο οποίος όπως και πολλοί άλλοι, μέσα στο έργο του προσπαθεί να προωθήσει όλα τα υπόλοιπα βιβλία του) δεν κατάφεραν να πείσουν να αγοράσουμε και τα υπόλοιπα…

Το συγκεκριμένο βιβλίο πιθανώς να μην πωλείται στην αγορά. Μας το είχαν μοιράσει δωρεάν σε κάποια φάση στην σχολή.

Το περιεχόμενο του είναι μία μίξη προσηλύτισης στον καθολικισμό (κι ας το μετέφρασαν ορθόδοξοι… η αμερικανίλα του είναι παρούσα 100%), μερικών επιστημονικών στοιχείων, μερικών ερευνών αμφιβόλου επιστημονικής αξίας, και μερικών ανακριβειών για τις οποίες ίσως θα έπρεπε να του πάρουν το δίπλωμα.

Αναφέρει ότι οι ασθένειες είναι αποτέλεσμα αποξένωσης από τον Θεό και ότι πρώτα θα πρέπει να κάνουμε τον ασθενή να πιστεύει και όλα τα άλλα θα έρθουν μετά και ότι (αν είναι δυνατόν!!!) δεν έχει τόση αξία να σώσεις το σώμα κάποιου αν δεν πιστεύει στον Θεό.

Φτάνει στο σημείο να πει ότι τα ζώα που δεν ξέφυγαν από τον σκοπό τους που είναι η αναζήτηση του Θεού, όπως εμείς, δεν έχουν μυωπία και φαλάκρα!!!! Κόψτε επιστήμονα… Εδώ να αναφέρω ότι σύμφωνα με τους οφθαλμίατρους η μυωπία δεν είναι ασθένεια, αλλά (αν θυμάμαι καλά) μηχανική διαταραχή. Πάντως δεν θεωρείται ασθένεια όπως το γλαύκωμα π.χ. η ο καταρράκτης κτλ.

Άλλη μία κλασική, κατά την γνώμη μου, μπούρδα που πουλάει ελπίδα στον κόσμο (αν και από την άλλη καλά κάνει γιατί ο κόσμος αγοράζει…) μπλέκοντας κάποια ελάχιστα επιστημονικά στοιχεία, με δικές του εικασίες για να πείσει τον κόσμο για αυτό που θέλει.
Χάσιμο χρόνου το βιβλίο, αν και μάλλον δεν θα το διαβάσετε πουθενά αν δεν ασχολείστε με την Ιατρική ή συναφείς κλάδους…

Υ.Γ: Πιστεύω όταν τελειώσω το τόσο εντατικό διάβασμα (γιατί το διάβασμα γενικά στην Ιατρική δεν τελειώνει ποτέ), να έχω παραπάνω χρόνο για βιβλία. Φυσικά εδώ δεν πρόκειται να σας παρουσιάσω την παθολογία του Harrison ή την Φυσιολογία του Guyton :P
Καλό ΣΚ να έχουμε!!!

5 σχόλια:

  1. Καλημέρα δεν τοχω το θέμα!!! αυτό που θα σου πω άσχετο, τρελαίνομε κάθε φορά που βλέπω το αβαταρ σου, πολύ μου αρέσει που κουνιέται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλη δουλειά δεν εχουν κάποιοι εκτος απ το να ηραφουν βιβλία...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μερικοι ειναι εντελως απαραδεκτοι και το καλυτερο που θα ειχαν να κανουν ειναι να μην εγραφαν τιποτα!!...Απο την αλλη ισως ειναι και μια θεραπεια, γιατρε μου, ποιος ξερει τι αλλο θα εκαναν αν δεν ειχαν και μια σχολια για... passa tempo; ;)))

    Kαλο σου βραδυ και θελουμε τη γνωμη σου για ενα θεματακι στο blog μου! Περασε, αν εχεις καιρο, και θα καταλαβεις! ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Φούλη: Καλησπέρα! Ναι, το άβαταρ μου γυρνάει σαν τρελό, όπως εγώ όταν παίζω τύμπανα :Ρ
    Έχει χρόνια που το είχα διαλέξει...

    @Λουνάτικ: Μάλλον όχι... έχουμε και στην χώρα μας μερικούς... δεν θα είχαν στις ΗΠΑ;;;

    @ Έλβα: Το ΣΚ ήμουν εκτός ΝΕΤ και έτσι σιγά σιγά θα ενημερωθώ σήμερα για το τι έγινε. Θα περάσω σύντομα κι από σένα,σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσοι δεν μπορούν να γράψουν επιστημονικά, θεολογούν, δεν το ξέρεις;
    Μου θύμησες το εγκώμιον για τη φαλάκρα του Συνέσιου!
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευπρόσδεκτα τα σχόλια! Αρκεί να μην είναι Spam (γι'αυτά μπήκε η προέγκριση σχολίων!)