Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Διάσωση 49 μεταναστών στα νερά της Ισπανίας

Η ισπανική πολιτοφυλακή και η θαλάσσια διάσωση διέσωσε 49 μετανάστες 5.5 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Punta Camarinal, απέναντι από την ακτή του Cádiz. όταν προσπαθούσαν να περάσουν «το στενό» (του Γιβραλτάρ) με ένα σκάφος. Από τους 49, που προέρχονται από την Σαχάρα, οι 20 είναι άντρες, 22 γυναίκες και 7 παιδιά σύμφωνα με την αντιπροσωπεία της κυβέρνησης στο Cádiz.

Η διάσωση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 09.30 μετά από αρκετές κλήσεις από κινητά στο 112, που έλεγαν ότι ένα σκάφος είχε ανατραπεί, και έτσι στάλθηκαν στην περιοχή το διασωστικό σκάφος Alkaid και το ελικόπτερο Helimer 209.

Όλοι είναι καλά στην υγεία τους και έχουν μεταφερθεί στην Tarifa (Cádiz), όπου βρίσκονται υπό την ιατρική επίβλεψη του Ερυθρού Σταυρού.

8 σχόλια:

  1. ολα καλα δηλαδη..
    εμενα μου εκανε εντυπωση η ειδηση για μεταμοσχευση προσωπου στο νοσοκομειο της Σεβιλλης..τελικα ειναι χρονια μπροστα απο εμας..
    καλησπερα φιλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι θα γίνουμε λαθρομετανάστες σε άλλες πατρίδες;
    Όπου φτωχοί και η μοίρα τους!!!
    Καλό σου βράδυ φιλιά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι φίλε LAPLACE, όλα καλά!
    Ναι, έχει καιρό που έγινε αυτή η εγχείριση. Εγώ τα λέω ότι είναι μπροστα... δεν είναι και Σουηδία, ή Γερμανία, αλλά σε κάποιους τομείς συγκεκριμένους ίσως είναι και πιο μπροστά!
    Τέτοια λέγε μου να μην γυρίσω ούτε στα γεράματα στην Ελλάδα :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα ΦΟΥΛΗ μου!
    Το πρόβλημα με τους Σαχαράουι είναι πολύ μεγάλο και πολύπλευρό. Πολλοί έρχονται στην Ισπανία, όχι μόνο λόγω φτώχειας αλλά και γιατί τους κάνουν την ζωή δύσκολη οι ΜΑροκινοί, που κατέχουν την Γη τους.
    Φιλιά νησιώτικα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικά αυτό το μέρος είναι ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ από και προς τη Μαύρη Ήπειρο... Μακάρι μόνο να κρατιώνται οι ισορροπίες και να μη μεταφερθεί μεγάλο μέρος της Αφρικής στην Ισπανία...

    Χαιρετώ τον φίλο μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μου αρέσει πολύ η μεταναστευτική πολιτική της Ισπανίας φίλε Διάττων.
    Γιατί δεν είναι ούτε σαν την δική μας, μπάτε σκύλοι αλέστε, ούτε σαν καποιες πολιτειες των ΗΠΑ, ή την Ιταλία που είναι απάνθρωποι. Εδώ θα φροντίσουν τον μετανάστη, θα τον θεραπέυσουν και θα του δώσουν κι ένα πιάτο φαΐ, αλλά βλέπουν και ότι δεν χωράν απεριόριστοι (ήδη θεωρούνται υπερβολικά πολλοί από το 75% των Ισπανών, οι υπάρχοντες μετανάστες) οπότε και πέρνουν μέτρα για να μην γίνεται η λαθρομετανάστευση, αλλά και μετά τους στέλνουν αξιοπρεπώς σπίτι τους κάποιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι να πω, μαθαίνω εδώ για την Ισπανία τόσα πράγματα, άξια θαυμασμού.
    Κι όσο βλέπω ότι προσπαθούν να την γονατίσουν ως χώρα...... ούτε να το σκέφτομαι.

    Δήμο καλό Σ/Κ
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα ΒΑΣΣΙΑ!

    Ναι, η αλήθεια είναι ότι κι εμένα μου αρέσουν αρκετές πτυχές της ως χώρα, όσο την ζω παραπάνω. Αυτό που λες... ελπίζω να μην είναι από τους επόμενους που θα γονατίσουν στο ΔΝΤ και τους τραπεζίτες. Τουλάχιστον εδώ νομίζω ότι η κυβέρνηση είναι περισσότερο σε έλεγχο από ότι στην χώρα μας... Για να δούμε!

    Καλό ΣΚ να έχεις!! Εγώ βγήκα χθες οπότε τώρα μας μένει διάβασμα... και μπάλα φυσικά :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευπρόσδεκτα τα σχόλια! Αρκεί να μην είναι Spam (γι'αυτά μπήκε η προέγκριση σχολίων!)