Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Το Ισραήλ ανάκρινε και απέλασε έναν Ισπανό Clown ως «παλαιστίνιο τρομοκράτη»

Την περασμένη εβδομάδα ο Ισπανός Clown Lokonuk προσγειώθηκε στο Ισραήλ για να συμμετέχει σε μία καραβάνα clown με κατεύθυνση παιδιά σε κατασκηνώσεις παλαιστινίων προσφύγων. Όμως δεν κατάφερε να βγει από το αεροδρόμιο αφού τον ανέκρινα μέχρι εξουθένωσης οι Ισραηλινές αρχές, τον έκλεισαν σε ένα κελί, και την επόμενη μέρα τον απέλασαν στην Ισπανία ως τρομοκράτη. Οι ισραηλινές αρχές βεβαιώνουν ότι «έχει διασυνδέσεις με παλαιστινιακές τρομοκρατικές οργανώσεις».

Σε μία συνέντευξη του στο 20minutos.es ο Ισπανός Clown δηλώνει γελώντας «το να κάνεις τα παιδιά να γελάνε φαίνεται τρομοκρατία… Να δούμε αν θα με συμπεριλάβουν τώρα στην λίστα με τους καταζητούμενους τρομοκράτες… Αν μία από τις πιο επικίνδυνες πυρηνικές δυνάμεις φοβάται έναν Clown, τότε έχουν πρόβλημα… Εμείς είμαστε ένας στρατός ονειροπόλων… σε αντίθεση με αυτούς που συνεχίζουν να βομβαρδίζουν την γάζα και χτίζουν ένα τοίχος ντροπής»

Πιθανώς τα προβλήματα του να ξεκινάν από το ότι η κοπέλα του, αν και έχει ισπανική εθνικότητα, ο πατέρας της είναι άραβας. Δεν είναι η πρώτη φορά που το παθαίνει αφού και στο παρελθόν του είχε γίνει σε αεροδρόμιο εξονυχιστικός έλεγχος με ακτίνες Χ για όπλα και εκρηκτικά και αφού δεν βρήκαν τίποτα τον ανέκριναν πάλι περίπου για 6 ώρες για το που ζει, πως βγάζει χρήματα κτλ κτλ

Ο Clown Lokonuk – ίσως ο πιο διάσημος στην Ισπανία- , με πραγματικό όνομα Iván Prado, είναι συνιδρυτής της οργάνωσης Pallasos en rebeldía μία οργάνωση που έχει ως σκοπό να φέρνει διασκέδαση σε δύσκολες ζώνες, κάτι σαν τους Clown χωρίς σύνορα.

Πλέον ο Prado συζητάει με τον δικηγόρο του να δει αν υπάρχει περίπτωση να κινηθεί νομικά εναντίον του περιστατικού ενώ ο Ισραηλινός πρέσβης δηλώνει το εξής πολύ επιστημονικό… «Γνωρίζουμε το σύστημα ασφαλείας του Ισραήλ και βεβαιώνουμε ότι αν δεν τον άφησαν να μπει, σίγουρα είχαν δίκιο…»

6 σχόλια:

  1. Kαλημερα φιλε Δημο, δεν μου κανει εντυπωση το γεγονος.
    Μιλαμε για ενα εντελως αυταρχικο καθεστως που δε δεχεται οσους ειναι προοδευτικοι και πασχιζουν για ειρηνη. Εχουν διαλεξει τον ιμπεριαλισμο ξεκαθαρα και δεν εχω καμμια αμφιβολια. Οι Παλαιστινιοι οξερουν πια καλα τι σημαινει να σε εχουν εγκαταλειψει ολες οι χωρες και να εισαι στο ελεος του...Ισραηλ και της Αμερικης. Ντροπη και σ αυτους και σε οσους τους στηριζουν με τις πολιτικες τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φόβος και τρομοκρατία παντού!!!
    Καλημέρα σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαλησπέρα φιλε Δήμο,ο μεγάλος αδελφός ειναι πιο κοντά απο ποτέ..
    Αυτό καταλαβαίνω με όσα διαβαζουμε καθημερινα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα ΕΛΒΑ!!!

    Είναι τραγικοί οι ισραηλινοί! Τον παιδεύουν χωρίς να έχουν καμία απόδειξη. Απλά επειδή η κοπέλα του έχει πατέρα άραβα! Και ευτυχώς που είναι Ισπανός... αν ήταν από καμιά χώρα χωρίς σωβαρή διπλωματία, μάλλον τώρα θα ήταν σε βασανιστήρια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα ΦΟΥΛΗ!

    Όντως παντού!!! Αλλά εκεί στην Παλαιστίνη θα έλεγα ότι είναι σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό και με την ανοχή του Θείου ΣΑμ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όπως τα λες φίλε LAPLACE! Άντε να δούμε τι θα δούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευπρόσδεκτα τα σχόλια! Αρκεί να μην είναι Spam (γι'αυτά μπήκε η προέγκριση σχολίων!)