Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Πολύ αξιόλογο το τραγούδι της Ισπανίας για την φετινή EUROVISION!

Φέτος η Ισπανία στέλνει επιτέλους κάτι καλό για τον διαγωνισμό.

Εδώ είναι το τραγούδι που στέλνει:


Το τραγούδι είναι το algo pequeñito (κάτι πολύ μικρό) και ερμηνευτής ο Daniel Digés.

Είναι ένα κομμάτι πολύ πιο ισπανικό από ότι έχει στείλει τα τελευταία χρόνια η χώρα (Las Ketchup, Soraya κτλ). Οι στίχοι είναι αρκετά ποιητικοί, εξ ολοκλήρου στα ισπανικά, και η μουσική μυρίζει πολύ Ισπανία. Το κομμάτι έχει ενδιαφέρον, γιατί ξεκινάει πολύ χαμηλά και ανεβαίνει, τελειώνοντας πολύ δυναμικά.

Φυσικά δεν περιμένω να πάρει την eurovisión, γιατί ξέρουμε πως λειτουργεί ο διαγωνισμός, όμως επειδή είναι πολύ αξιόλογο ελπίζω να πάει καλά. Και κυρίως, ελπίζω να αρέσει και να «αγγίξει» όπως είναι ο σκοπός των τραγουδιών.

Όσο για τον τραγουδιστή είναι 29 χρονών, ηθοποιός και τραγουδιστής και έχει δουλέψει αρκετές φορές κάνοντας αμφότερα δλδ. Παίζοντας σε musical.

Καλή τύχη να έχει το παλικάρι… αν και δεν ξέρω αν πρέπει να ευχηθώ το ίδιο και για τον δικό μας… τι πανηγύρι τραγούδι στέλνουμε ρε σεις φέτος;;; Το μόνο καλό είναι ότι είναι στα ελληνικά… Κατά τα άλλα μιλάμε για Σώτης Βολάνης και πέρα το κομμάτι…

12 σχόλια:

  1. Χαχαχαχαχα Σωτης Βολανης-Δενδροποταμος 4ever!!!

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. E, μα...
    Αδίκο έχω;; :Ρ
    Διάβασα στο "μεγαλύτερο μπλογκ" ότι τον δίνουν και πρώτο στα στοιχήματα!
    ήμαρτον δηλαδή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπερα φιλε
    δεν το ακουω το τραγουδακι γιατι σιχαινομαι την εν λογω διοργανωση..
    την βλεπω αν ειμαι σπιτι αλλα επειδη συνηθως δεν εχει κατι αλλο εκεινη την ημερα..

    βεβαια κατα καιρους εχουν βγει τραγουδακια-διαμαντια απο εκει οωπς το Hardrock Hallelujah

    καλα,εμεις στειλαμε τον γυφτο με την αρκουδα του..τελειως αστειοι για ακομα μια φορα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βασικά φίλε LAPLACE όντως τα περισσότερα κομμάτια είναι για πέταμα σε αυτό το διαγωνισμό, αλλά το συγκεκριμένο αξίζει.

    Όσο για τον διαγωνισμό, εδώ και χρόνια εμείς το έχουμε σαν αφορμή για να μαζευτούμε η παρέα για τσιμπούσι και κρασιά... Οπότε καταλαβαίνεις ότι μόνο την eurovision δεν βλέπουμε! :) Απλά είναι καλή ευκαιρία για να μαζευτεί ΟΛΗ η παρέα, μιας και στην μπάλα μαζευόμαστε κυρίως άντρες...

    Ναι, μία το φέρετρο με την Ελληνική σημαία του ρουβά, μία τον ατάλαντο τον σαρμπέλ, μία το χαζοαμερικανάκι την καλομοίρα... καλά πάμε! Ελληνικός πολιτισμός κι έτσι! :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημερα φιλε Δημο!

    Μην τα ψαχνεις..Το επιπεδο τραγουδιων στην Εurovision ειναι πολυ χαμηλο ασχετα απο χωρα. Πολλες φορες αναρρωτιεται κανεις γιατι πρεπει να συνεχιζεται αυτος ο θεσμος αφου και υψηλο κοστος εχει για οσες χωρες τον διοργανωνουν και το επιπεδο των τραγουδιων/ ερμηνευτων ειναι αρκετα χαμηλο και δεν εχει μεγαλη σχεση με τα τραγουδια που θα ακουγε ο μεσος Ευρωπαιος, πιστευω. Η κριση θα ηταν μαλιστα μια πρωτης ταξεως ευκαιρια να ματαιωνοντουσαν τετοια... πανηγυρια που καθε αλλο προβαλλουν την καθε χωρα με ωστο τροπο. Αραγε καταλαβαινει κανεις γιατι συνεχιζεται ο διαγωνισμος αυτος, ακομα;
    Οσο για τα τραγουδια ουτε το δικο μας (Ελληνικο) αλλα, (συγγνωμη) :) ουτε της Ισπανιας μου αρεσει! Eιναι και τα δυο εξ ισου κακα οταν και οι δυο χωρες εχουν δειξει στο παρελθον πολυ καλυτερα δειγματα! Περι γουστων βεβαια...κολοκυθοπιτα οπως λενε!

    Φιλια απ το Βορρα που φετος στελνει αν οχι τιποτα αλλο, μια ακομη ...ξανθια κουκλιτσα! χεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλό ακούγεται ,χαχα όχι σαν το δικό μας!!!
    Πολλά φιλιά καλημέρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. :-) Αυτό είναι το πρώτο τραγούδι του διαγωνισμού που ακούω......
    Δεν είμαι φαν.

    Όμως, ακούγοντας το στην αρχή με κέρδισε. Μου θυμίζει φολκλόρ ισπανική μουσική.
    Είναι καλό τραγούδι, μακάρι να εκτιμηθεί ανάλογα.

    Καλό βράδυ :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα ELVA!

    Η eurovision νομίζω δεν πρόκειται να τελειώσει γιατί πολύς κόσμος βγάζει χρήμα από αυτό τον θεσμό και έχει και πολλούς fans. Εντάξει όντως τα περισσότερα τραγούδια είναι για τα σκουπίδια, αλλά π.χ. για μένα θα έπρεπε να απαγορεψουν πρώτα τις ταυρομαχίες ή άλλου είδους "θεάματα" που δημιουργούν πολύ πιο άσχημες εικόνες στους θεατές και ιδίως στα παιδιά. Ακόμα και τις ντουβλοτζούλιες που βγαίνουν στις τηλεοράσεις. Όλα αυτά κάνουν μεγαλύτερο "κακό" από τη eurovision. Και νομίζω ότι φέτος λόγω κρίσης έχει μειωθεί πολύ το budget του διαγωνισμού, και λογικό μου φαίνεται.

    Καλά από την Σουηδία δεν περίμενα κάτι άλλο. Ψηλή ξανθιά όμορφη σχετικά αξιόλογη ερμηνεύτρια! Λογικό... Καλό το κομματάκι!

    Όσο για την Ισπανία, εντάξει δεν έστειλε και τον Paco De Lucia φέτος, απλά λέω ότι είναι πολύ πιο αξιόλογη συμμετοχή από το περσινό αγγλόφωνο μπουζουκοπο που είχαν γράψει Έλληνες, το προπέρσινο chiki chiki το οποίο είχε τρελό γέλιο αλλά για να γελάς σε κάνα tv show, και τις Las Ketchup κ.α. που είχε στείλει τελευταία που ήταν για πέταμα. Αυτός τουλάχιστον έχει παίξει σε κάποια μιούζικαλ και το κομμάτι, για μένα, δεν είναι για πέταμα.

    Από την Φινλανδία απογοητεύτικα. Περίμενα κάνα metal!!! Μπαλάντα νομίζω στέλνει,ε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα ΦΟΥΛΗ!!!
    Είπαμε το δικό μας πανηγύρι είναι! όχι ότι αποκλείεται να αρέσει, αλλά εντάξει... τραγική επιλογή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα ΒΑΣΣΙΑ!
    Ναι,πάνω κάτω γιαυτό μου άρεσε κι εμένα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. βρε ακυρο ειναι αυτο το τραγουδι!
    μου θυμιζει κατι σε φαση εσμεραλδα και τετοια!
    καλα βεβαια τα παντα ειναι καλυτερα απο τον ξεχασμενο που στειλαμε εμεις με το χιλιοειπωμενο οπα-οπα!ελεος!!!!!!!!!ελεος!!!!!!
    ευτυχως δεν ειμαι φαν της γιουροβιζιον,πολυ παρατραγουδα μου κανουν.πολυ κακο για το τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπακαλιάρε τι να κάνουμε...
    Δεν έχει και metal eurovision ΄πλέον... http://heavymetalesc.ueuo.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευπρόσδεκτα τα σχόλια! Αρκεί να μην είναι Spam (γι'αυτά μπήκε η προέγκριση σχολίων!)