Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Οι Rotting Christ live στην Χιλή!!!

Στις 23 του Ιούνη θα εμφανιστούν οι Rotting Christ στην Χιλή! Μπράβο στα παλικάρια μας! Το ήξερα ότι είχαν πέραση σε άλλες χώρες (πολύ περισσότερο φυσικά από την δική μας, μια και είχαν την ατυχία να έχουν μέταλ μπάντα στην χώρα του Χατζηγιάννη και του Βολάνη…) αλλά δεν ήξερα ότι έφτανε τόσο μακρυά η φήμη τους!!! Live και στην Χιλή;;;


Για όσους δεν γνωρίζουν τα παλικάρια, οι Rotting Christ είναι η πιο διάσημη black metal μπάντα στην Ελλάδα και μία από τις πιο διάσημες και με μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη! Ακούγονται διάφορα σχόλια για τον Σάκη και τα αγγλικά του, αλλά η αλήθεια είναι ότι η μπάντα υπάρχει 23 χρόνια τώρα, και ακόμα βγάζει δίσκους και δίνει συναυλίες. Επίσης πολύ αξιοσημείωτο για αυτούς είναι ότι αν και τα τραγούδια είναι στα αγγλικά, έχουν και τις αναφορές τους στα ελληνικά, και ουκ ολίγες!


Το black metal δεν είναι είδος που θα ακούσει ο καθένας, αλλά αν είστε περίεργοι δείτε εδώ ένα από τα πιο διάσημα κομμάτια τους.


ROTTING CHRIST - Keravnos Kyvernitos




5 σχόλια:

  1. oι μοναδικοι ελληνες που κανουν μεγαλη καριερα στο εξωτερικο..αναφερομαι σε αυτη την εποχη
    τρομεροι μαγκες
    καλημερα φιλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπορει να ειναι ελληνες,δεν μενουν ομως ελλαδα
    αν εμεναν να δουμε τι καριερα θα εκαναν...χαχαχχα!στην ελλαδα κανουν καριερα μονοι οσοι/ες ανοιγουν... τα παντα.τεσπα

    ναι οντως καλοι ειναι και πραγματικα μπραβο τους
    ετσι ρε γμτ οι μοναδικοι ελληνες(περαν της μουσχουρη,ουσσου,φραγκουλης,μακροπουλου κ.ά) που ΟΝΤΩΣ τα καταφερνουν και μπραβο τους,οχι σαν κατι τσοφλια,αοιδους που τραγουδουν σε δημοτικα σχολεια της κατω κωοπετινιτσας στην γερμανιας και χαιρονται οτι κανουν καριερα στο εξωτερικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλοί είναι, αν και προτιμώ μπαλάντες, μια χαρά ακούγονται.....
    Καλό απόγευμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα Δήμο! Οι Rotting Christ είχαν ξανακάνει και παλιότερα περιοδεία στη Λατινική Αμερική, αν δεν κάνω λάθος. Είχαν ενθουσιαστεί και απ' το κοινό εκεί, τα παλικάρια.

    Γενικά, το black metal δεν είναι αυτό που λέμε "προσβάσιμη" από την πλειοψηφία μουσική. Ακόμη και πολλοί φανατικοί metalheads είναι αρνητικά προκατειλημμένοι απέναντι του. Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω πως πρέπει υποχρεωτικά να μείνει στις underground μουσικές σκηνές (ήδη, συγκροτήματα όπως οι Rotting Christ, οι Mayhem, οι Emperor και κάποια ακόμα, έχουν ευρύ κοινό), αλλά τόσο το γνωστό παίξιμο που καθιερώθηκε με το black της δεύτερης γενιάς (blastbeats των πολλών εκατοντάδων bpm και αρκετή βρωμία, αλλά μηδενική τεχνική και ατμόσφαιρα στον ήχο), όσο και το στιχουργικό περιεχόμενο της πλειοψηφίας των κομματιών (σατανισμός/παγανισμός, μισανθρωπία, ωμή βία, νεοναζισμός, διαστροφές) το κάνουν τελείως απρόσιτο για πολύ κόσμο.

    Οι Rotting Christ, τουλάχιστον από 1997 και μετά, είναι μια απ' τις black metal μπάντες που απέχουν πολύ από όλο αυτό το σκηνικό, μουσικά και στιχουργικά. Σκοτεινά ατμοσφαιρικός και άρτιος ήχος και στίχοι ...σίγουρα όχι καλογραμμένοι, αλλά ουσιώδεις. Καλό θα είναι, λοιπόν, ο κόσμος να μη μένει στις μουσικές ταμπέλες και τη γενικότερη αντίληψη γι' αυτές, αλλά να δίνει χρόνο κι ευκαιρίες σε αξιόλογα σχήματα, σαν αυτούς και αρκετά ακόμα σχήματα του είδους, ελληνικά ή μη. Ευκαιρία να ακούσουν και κάτι παραπάνω απ' τα τσιφτετελοσκυλέ ή τα ποζέρικα rock κιόλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χαχα πού τον θυμήθηκες τον Βολάνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευπρόσδεκτα τα σχόλια! Αρκεί να μην είναι Spam (γι'αυτά μπήκε η προέγκριση σχολίων!)