Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Δώστε στον Παππού βατόμουρο!!!


Έτσι τουλάχιστον λεν ερευνητές στην αμερική οι οποίοι στην έρευνα τους σε μερικούς 70χρονους που τους έδιναν καθημερινά μερικά ποτήρια βρήκαν ότι ο χυμός βατόμουρο μπορεί να βελτιώσει την μνήμη και να βοηθήσει στην πρόληψη της άννοιας σε ηλικιωμένους ανθρώπους!

Πώς εξηγείται αυτό;;;

Τα βατόμουρα περιέχουν μεγάλες ποσότητες ανθοκυανινών οι οποίες έχουν αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, καταπολεμούν το οξειδωτικό stress και τις βλάβες του νευρικού συστήματος όπως και του καρδιαγγειακού! Επίσης μία παλιότερη έρευνα του 2007 είχε δείξει ότι αυτή η ουσία μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα όσο αφορά τον καρκίνο, το γήρας, της νευρολογικές ασθένειες, τις λοιμώξεις, τα οιδήματα και των διαβήτη!

Εγώ πάντως θυμάμαι ότνα ήμουν μικρός που κυκλοφορούσαν κάτι γερμανικοί χυμοί βατόμουρο οι οποίοι ήταν απαίσιοι :Ρ Δεν πινόταν με τίποτα λέμε! Καλύτερα μάλλον να τον φτιάξεις σπίτι φρέσκο τον χυμούλη!

2 σχόλια:

  1. Να 'σαι καλά φίλε Δημοσθένη. Εσύ κάνεις τις αναρτήσεις κι εμείς διαβάζουμε (πράγματα που αφορούν την υγεία μας) και μαθαίνουμε... Κι είναι κι "ελαφρύς" (με την καλή έννοια) ο τρόπος που τα παρουσιάζεις, εύληπτος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ για το σχόλιο Διάττων!
    Αυτός είναι ένας από τους σκοπούς του μπλογκ.
    Η ενημέρωση σε ιατρικά θέματα με σχετικά απλά λόγια και σε πρακτικά ζητήματα.
    Οι παρενέργειες ενός φαρμάκου κτλ κτλ με χημικούς όρους κτλ... όλα αυτά αφορούν τα ατρικά συνέδρια.
    Ο άλλος σκοπός φυσικά είναι να μιλάω για πράγματα που μου αρέσουν, όπως η μουσική! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευπρόσδεκτα τα σχόλια! Αρκεί να μην είναι Spam (γι'αυτά μπήκε η προέγκριση σχολίων!)