Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Ο ύποπτος - Micheal Robotham


Το προτείνα ανεπιφύλακτα, σε όποια γλώσσα το βρείτε... δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα στα ελληνικά... εγώ το διάβασα στα ισπανικά.
Είναι το πρώτο βιβλίο του robotham σε αυτή την κατηγορία και φαίνεται ότι μπαίνει πολύ δυναμικά, και πιθανότατα θα αποκτήσω σύντομα και άλλο δημιούργημα του.
Θα έλεγα ότι με ενθουσίασε λίγο λιγότερο από την Patricia Cornwell, (στην οποία παρεπιπτόντως έχω μείνει πίσω, και πρέπει να έχει βγάλει αρκετά καλά από ότι βλέπω στο ιντερνετ...).
Η ιστορία αναφέρεται σε έναν ψυχαναλυτή ο οποίος αρχικά σπούδαζε ιατρική όμως την άφησε για την ψυχολογία και πλέον έχει γίνει ένας από τους καλύτερους στο είδος του, στην Αγγλία. Σε κάποια φάση δολοφονείται μία πρώην ασθενής του, και με έναν παράξενο τρόπο θα βρεθεί και αυτός μπλεγμένος και θα θεωρηθεί βασικός ύποπτος.
Ο τρόπος γραφής του είναι πολύ ωραίος και σε κρατάει σε αγωνία μέχρι το τέλος, όπου επίσης σου επιφυλάσσει μία έκπληξη! Εκτός από θρίλερ σε βάζει πολύ μέσα στον κόσμο της ψυχολογίας κάτι που θα φανεί ιδιαίτερα ευχάριστο σε όσους αρέσουν τα ψυχολογικά.

2 σχόλια:

  1. Μμμ...γι'αυτό σου άρεσε ο τίτλος της ανάρτησής μου, γιατί είναι στα ισπανικά.
    Και το βιβλίο, σ'αρέσει γιατί ψιλοταυτίστηκες με τον ήρωα;
    Το υποθέτω γιατί εμένα μ'αρεσουν τα ψυχολογικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για την ανάρτηση σου απάντησα ήδη στο blog! ;)

    Βασικά δεν θα έλεγα ότι ταυτίστηκα με τον ήρωα... Δεν μοιάζουμε πολύ... Απλά έχει πολύ ενδιαφέρον η όλη ιστορία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευπρόσδεκτα τα σχόλια! Αρκεί να μην είναι Spam (γι'αυτά μπήκε η προέγκριση σχολίων!)