Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Περιοδικό ενημερωτικό δελτίο με νέα σε τίτλους, των τελευταίων ημερών, από την Ισπανία.

  • ·         Νόμιμο το κατέβασμα αρχείων Ρ2Ρ στην Ισπανία σύμφωνα με δικαστική απόφαση! Μετά από 3 ολόκληρα χρόνια δίκης αθωώθηκε ο ιδιοκτήτης της σελίδας αρχείων Ρ2Ρ http://www.elrincondejesus.com/ Σύμφωνα με τον δικαστή, οι ιδιοκτήτες παρόμοιων ιστοσελίδων δεν καταπατούν τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών!
  • ·         Η Αλ Κάιντα άφησε ελεύθερη την μία από τους 3 αιχμαλώτους της Καταλανικής ΜΚΟ που είχαν απαγάγει πριν από 3 μήνες. Η Αλ Κάιντα υποστηρίζει ότι την άφησαν ελεύθερη γιατί ασπάστηκε το Ισλάμ αλλά και για λόγους υγείας. Πηγές της ΜΚΟ υποστηρίζουν ότι είχε επέλθει συμφωνία να αφεθούν ελεύθεροι οι απαχθείς με 3.7 εκ. ευρώ αλλά η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι δεν έχει δώσει ούτε 1 ευρώ, ενώ πλέον οι απαγωγείς ζητάν και την απελευθέρωση μουσουλμάνων κρατουμένων εκτός από τα χρήματα, για να αφήσουν ελεύθερους και τους υπόλοιπους κρατούμενους.

  • ·         Περνάει ο νόμος για την αύξηση του ΦΠΑ! Το PSOE (Κυβερνητικό κόμμα) κατάφερε να πάρει την υποστήριξη του PNV και του κανάριου CC. O Μαριάνο Ραχόυ, αρχηγός της αντιπολίτευσης προσπάθησε να πείσει τα 2 κόμματα να αλλάξουν στάση αλλά δεν τα κατάφερε. Έτσι σύντομα ο ισπανικός ΦΠΑ θα ανέβει στα επίπεδα που είχαμε πριν χρόνια στην Ελλάδα, δηλαδή 8 % και 18%.

    ·         Φυλακίζονται 12 από τα 24 συλληφθέντα μέλη της Ρώσικης Μαφίας μετά από μεγάλη επιχείρηση της Ισπανικής αντιτρομοκρατικής. Σύμφωνα με τις Ισπανικές αρχές, ο αρχηγός των Ρώσων τρομοκρατών ξέφυγε από έλλειψη συνεργασίας της ελληνικής αστυνομίας, η οποία είχε ήδη πληροφορηθεί αρκετά νωρίτερα ότι ο καταζητούμενος κρυβόταν σε ξενοδοχείο στην Θεσσαλονίκη, όμως δεν έδρασαν όπως έπρεπε και ο καταζητούμενος ξέφυγε. (Σ.Σ: Πάλι ρεζίλι γίναμε….)

    ·         Στην Βαρκελώνη έγινε μία συζήτηση σχετικά με τις ταυρομαχίες και για το αν θα πρέπει να καταργηθεί η θανάτωση των ταύρων σε δημόσια θέα. Ταυτόχρονα έγιναν διαδηλώσεις κατά των ταυρομαχιών σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη.

    ·         600 κιλά χασίς!!! Η αστυνομία συνέλαβε μια 34χρονη  Μαροκινή η οποία μετέφερε το φορτίο του χασίς με ένα κλεμμένο αμάξι! Το αμάξι είχε κλαπεί στην Βαρκελώνη και κυκλοφορούσε με πλαστές πινακίδες.

    ·         Η Ισπανία θα στείλει ένα ακόμη καράβι στον Ινδικό Ωκεανό για βοήθεια κατά των πειρατών, όπως ανακοίνωσε η υπουργός άμυνας.

    ·         Ένας δικηγόρος από την Βαλένθια, ο Όσκαρ ντε Αλφόνσο Ορτέγκα ψηφίστηκε ως μεγάλος δάσκαλος των μασόνων στην Ισπανία. Θεωρείται από τους πιο νέους εκλεγμένους στην Ιστορία, έχοντας μόλις 42 χρόνια.

    ·         Σε πάνω από 100 διαφορετικές περιοχές διαδήλωσαν κατά του νέου νόμου για τις εκτρώσεις που προωθεί η κυβέρνηση Θαπατέρο, ενώ στην Βαρκελώνη ταυτόχρονα, μία ομάδα φεμινιστριών προσπάθησε να μποϋκοτάρει την διαδήλωση

    ·         Στο Ισπανικό πρωτάθλημα ισοβαθμούν στην 1η  θέση Μπαρσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, με 65 βαθμούς, ενώ Βαλένθια και Σεβίλλη είναι αντίστοιχα στην 3η θέση.

    ·         Όσο αφορά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις: Η Μπαρσελόνα είναι η μόνη ομάδα από την Ισπανία που προκρίθηκε στους 8 του Champions,νικώντας 4-0 την Στουτγκάρδη!  H Σεβίλλη αποκλείστηκε χθες χάνοντας 2-1 μέσα στην έδρα της από την CSKA Μόσχας και η Ρεάλ Μαδρίτης αποκλείστηκε την περασμένη βδομάδα φέρνοντας ισοπαλία στο γήπεδο της 1-1 με την Λυών. Η Βαλένθια και η Ατλέτικο Μαδρίτης παίζουν σήμερα εκτός έδρας αμφότερες, στην Λισαβόνα η Ατλέτικο έχοντας φέρει 0-0 στο 1ο ματς και στην Βρέμη η Βαλένθια έχοντας φέρει 1-1 στο 1ο ματς.

    ·         Ο Μάρκος Παγδατής θα είναι ο αντίπαλος του Ισπανού Τόμυ Ρομπρέδο στους 16 του Indian Wells! Οι Ισπανοί που έχουν το τένις σε μεγάλη εκτίμηση, έχουν σε όλες τις αθλητικές ιστοσελίδες στην πρώτη σελίδα τον αποκλεισμό του Ρότζερ Φέντερερ που είναι Νο1 στον κόσμο από τον Μάρκο Παγδατή!

    ·         Ο Ισπανός Φερνάντο Αλόνσο πήρε την 1η θέση στο 1ο φετινό Γκραν πρι με την ομάδα της Φεράρι και νιώθει δικαιωμένος για αυτή την μεταγραφή. Οι 2 συμπατριώτες του όμως έμειναν εκτός βαθμών.

     

    Ανταπόκριση: Dimos el Grec

     

10 σχόλια:

  1. καλησπερα φιλε
    κ οι αγγλοι απο 19 τον ειχαν παει 17%τον ΦΠΑ λογω γτης κρισης...κ σε εμας τον ανεβασαν στο 21%...τραγικοι..

    νομιμο το κατεβασμα τορρεντς ε?να τα δουν οι δικοι μας που εκλεισαν το gamato.info

    καλο βραδυ φιλε,καλα να περνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το γαματο σκεφτόμουν και το έβαλα ψηλά σαν είδηση!!!
    Όσο για τον ΦΠΑ αςτα.
    Μιλάω με φίλους στην Ελλάδα και μου λεν οτι εκανα μια χαρα επιλογη και να μεινω εδώ που είμαι!!!
    Α, δες γκολ μπάρσα!!!
    Ζωγραφίσαμε πάλι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλα το πιο σημαντικο απο ολα τα παραπανω ειναι η συζητηση περι ταυρομαχιων.ειναι απλα απαραδεκτο να σφαγιαζονται κατ αυτον τον τροπο σε δημοσια θεα τα ζωακια,προς τερψην μερικων ανωμαλων..αν μη τι αλλο απανθρωπο.θα επρεπε να εκλειψει.

    απορια-ποιος νομος περι αμβλωσεων?τι ακριβως λεει?

    το αλονσο μονο εγω δν τον συμπαθω?
    mclaren 4 ever :D

    επισης για τον μεσσι δεν ειπες ποσο θεος ηταν χτες!!χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απ όλες τις ειδήσεις θα σταθώ σε μια, και να με συγχωρέσεις ....
    θα συμφωνήσω να καταργηθεί η θανάτωση των ταύρων σε δημόσια θέα!!! επιτέλους πια με αυτό το αίσχος!!
    Καλησπέρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Bakaliaros + ΦΟΥΛΗ: Συμφωνώ απόλυτα. Για να καταλέβετε όμως ότι παντολύ υπάρχουν σκατόψυχοι, την ίδια ημέρα που συνεδριάζαν στην Βαρκελώνη για αυτό, στην Μαδρίτη η σκατόψυχη αντικαταλανή δήμαρχος προωθούσε την προστασία της ταυρομαχίας ως στοιχείο κουλτούρας των Ισπανών! Απλά για να την μπει στους καταλανούς.
    Μετά πως να μην θέλουν να ανεξαρτητοποιηθούν;;;
    Είναι δυνατόν να έχεις ως κουλτούρα το σκώτωμα ταύρων μέσα σε στάδιο;;;
    Πάμε καλά;;;

    Τουλάχιστον τώρα βλέπει τον Μέσσι να πετάει και έχει σκάσει η κωλοΜερένχες που αποκλείστηκε από το Champions (Αυτό πήγαινε στην μπακαλιαρίνα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χαχαχαχαχαχ!!ειδες υπαρχει τελικα δικαιοσυνη!!!καλα να παθει η παλιο-καμπια!!!χαχαχαχαχχαχα!!αποκλειστηκαν!!

    καλα ο μεσσι ειναι μεγαλος,τρισμεγιστος.νομιζω οι ειναι χαλαρα ο αγαπημενος μου(μεχρι τωρα ηταν ο χουντελαρ)
    νομιζω θα σας επισκεφθω συντομα να δουμε και αγωνα!:D
    μιας και δν δουλευω ευκαιρια να ξαναρχισω τα ταξιδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Na mas ertheis na mas ertheis!!!
    An kai egw tha eimai varkelwni apo avgousto!
    Twra tenerifi eimai!
    Na mas ertheis ki apo dw an thes ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ χρήσιμη η δημοσιογραφική ανταπόκριση από Ισπανία... Διευρύνεις συνέχεια τη θεματολογία της ιστοσελίδας σου. Κακό Σαβ/κο Δημοσθένη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Se efharistw file Diattwn!
    Imoun ektos to SK, opote kali mas evdomada pleon!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βλέπεις, έκανα κι ένα λάθος στο προηγούμενο μήνυμα, αλλά βλέπω, το προσπέρασες... Να 'σαι καλά φίλε μου...

    Έστω, κι ας είναι Τρίτη σήμερα, καλή σου εβδομάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευπρόσδεκτα τα σχόλια! Αρκεί να μην είναι Spam (γι'αυτά μπήκε η προέγκριση σχολίων!)