Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Απαγορεύθηκε επικίνδυνο φάρμακο κατά της παχυσαρκίας στην Ευρώπη!


Η φαρμακευτική ουσία σιβουτραμίνη (εμπορικό όνομα Reductil) κρίθηκε ακατάλληλη από τον ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων, και δεν θα πρέπει πλέον να συνταγογραφείται από γιατρούς, ούτε να πωλείται από φαρμακοποιούς, όπως ενημερώνει το Diabetes UK.

Έρευνα σε 10.000 άτομα τα τελευταία 6 χρόνια έδειξε ότι τα άτομα που έπαιρναν το φάρμακο, σε σχέση με αυτούς που έπαιρναν placebo (χάπι χωρίς φαρμακευτική ουσία, που χρησιμοποιείται στις έρευνες), είχαν μεγαλύτερο αριθμό καρδιακών επεισοδίων και εγκεφαλικών, ενώ η απώλεια βάρους δεν ήταν πολύ μεγαλύτερη.
Όσοι καταναλώνουν το φάρμακο ήδη θα πρέπει να σταματήσουν την κατανάλωση του και να μιλήσουν το συντομότερο δυνατό με τον ιατρό τους για να βρουν εναλλακτική λύση.

4 σχόλια:

  1. Τελικά, είναι ασφαλέστερες και προτιμότερες οι "φυσικές" λύσεις για τέτοια προβλήματα. Άσκηση και σωστή διατροφή.

    Ανέκαθεν, δεν εμπιστευόμουν και πολύ τα φάρμακα, πάντως. Σε ένα απλό κρυολόγημα, για παράδειγμα, όπου άλλοι κατεβάζουν μισό κουτί depon (που λέει ο λόγος), προτιμώ να το αφήσω να κάνει τον κύκλο του. Αν είναι πιο σοβαρό το νόσημα, βέβαια, μάλλον επιβάλλεται κάποιο φάρμακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. An mporeis na tin vgaleis xwris farmaka einai oti kalytero file skinlikesand!
    Apo kei kai pera mia paraketamoli (depon) den kanei toso kako, omws genikotera se katastaseis opws o diabitis kai ta kardiageiaka opou mporeis na veltiwseis ton organismo sou,me askisi swsti diatrofi ktl einai krima na fortwnesai me tosa xapia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μακριά από μας!! δεν εχω καλή σχέσει με τα φάρμακα,σε ένα πονοκέφαλο η πονόκοιλο θα κάνω υπομονή παρά να πάρω το πονσταν, ντεπον, κλπ...
    Καλησπέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου Φούλη!
    Μια χαρά κάνεις!
    Καλό βράδυ να έχεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευπρόσδεκτα τα σχόλια! Αρκεί να μην είναι Spam (γι'αυτά μπήκε η προέγκριση σχολίων!)