Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010

Λόγια Μεγάλων Ανδρών Για Την Ελλάδα

Την παρακάτω συλλογή την βρήκα στο blog του Diatton και μου φάνηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα να την αναδημοσιέυσω... Λόγια μεγάλων αντρών για την Ελλάδα λοιπόν!

Σ' εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως κι η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρεί τον εαυτό του.
ΧΕΝΡΙ ΜΙΛΛΕΡ

Αν οι Έλληνες αποκτήσουν μόρφωση και ενότητα, αλίμονό μας.
ΟΥΙΝΣΤΟΝ ΤΣΟΡΤΣΙΛ

Ο Ελληνικός λαός είναι ατίθασος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθειά στις πολιτιστικές του ρίζες... Να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα...
ΧΕΝΡΙ ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ

Όταν η Ελλάδα, η κοιτίδα του ευγενέστερου πολιτισμού που γνώρισε η ανθρωπότης, η χώρα που της οφείλουμε ότι καθιστά την ζωή ανώτερη και ωραιότερη, υφίσταται τέτοια επίθεση, η θέση όλων των αληθινών ανθρώπων είναι στο πλευρό της.
ΜΑΚΕΝΖΙ ΚΙΝΓΚ

Ο πολιτισμός μας περνάει σήμερα κρίση.... Κρίση φαινομενικά οικονομική αλλά πρωτίστως κρίση πνευματική, κρίση πολιτισμού. Δεν έχω να προτείνω άλλη θεραπεία απ' την επιστροφή στην Ελλάδα.
ΡΕΝΕ ΠΟΟΥΞ

Η Ελλάδα έδωσε το παράδειγμα που καθένας από μας πρέπει να ακολουθήσει, ώσπου οι σφετεριστές της ελευθερίας, οπουδήποτε της γης κι αν βρίσκονται, υποστούν τη δίκαιη τιμωρία της.
ΦΡΑΝΓΚΛΙΝΟΣ ΡΟΥΣΒΕΛΤ

Ο ανθρωπισμός κατά το Ελληνικό πρότυπο είναι η πρώτη αξία κι η μοναδική αρετή του ανθρώπου, που περιλαμβάνει μέσα της όλες τις άλλες.
ΚΙ ΕΛΜΠΕΤΙΟΥΣ

Ο Δυτικός κόσμος ανάγει την γέννησή του στους Ελληνες, πού πρώτοι έκαναν το βήμα απ' τα φυλετικά ήθη στο ανθρώπινο φρόνημα.
Κ. ΠΟΠΕΡ

Οι Έλληνες εδημιούργησαν σε πολλούς τομείς διαχρονικά πρότυπα, και γι' αυτό θα έπρεπε να τους θεωρήσει κανείς ως τον πνευματικά υγιέστερο λαό του κόσμου.
ΕΓΚΟΝ ΦΡΙΝΤΕΛ

Η Ελλάς είναι το εκτυφλωτικό φώς. Μ'αυτήν όλες οι απορίες λύονται, τα σύννεφα διαλύονται.
ΑΛΕΝ ΖΙΠΕΝ

Όλα τα πολιτισμένα έθνη σε ότι αφορά την δραστηριότητα τού πνεύματος, είναι αποικίες της Ελλάδος.
ΧΕΝΡΙ ΜΕΧΝ

Χωρίς Ελληνομάθεια δεν υπάρχει παιδεία.
ΤΟΛΣΤΟΪ

Οι Έλληνες είναι οι πρώτοι που άρχισαν πραγματικά να στοχάζονται, οι πρώτοι που δημιούργησαν ένα εξελιγμένο αστικό πολιτισμό.
Χ. Λ. ΜΠΟΡΧΕΚ

Δεν γνώρισα κανένα που να εμπνέει τόσο σεβασμό όσο οι Έλληνες φιλόσοφοι.
ΝΙΤΣΕ

Αν στην βιβλιοθήκη του σπιτιού σας δεν έχετε τα έργα των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, τότε μένετε σ' ένα σπίτι δίχως φως.
ΤΖΩΡΤΖ ΜΠΕΡΝΑΡ ΣΩ

Είναι ντροπή να λέγονται μορφωμένοι όσοι δεν μελετούν τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς.
ΡΑΜΠΕΛΕΣ

Αυτό που χρειάζεται η Δύση σήμερα, είναι να ξαναγυρίσει στην αρχαία Ελληνική Γραμματεία.
ΡΟΖΕ ΓΚΑΡΩΝΤΥ

Οι Έλληνες είχαν το χάρισμα να απορούν για πράγματα που οι άλλοι λαοί τα νόμιζαν αυτονόητα.
ΜΠΛΟΥΦΙΛΝΤ

Τα μαθηματικά ως επιστήμη βρήκαν τον δρόμο τους στον αξιοθαύμαστο λαό των Ελλήνων.
ΚΑΝΤ

Όταν γνωρίσουμε σε βάθος την αρχαία Ελληνική επιστήμη και μελετήσουμε τις προτάσεις της, θα μπορούμε να προχωρήσουμε με μεγαλύτερα βήματα στην κατανόηση του Σύμπαντος και των μυστικών του.
ΤΖΩΡΤΖ ΜΠΗΝΤΛ

Ο κόσμος είναι η διαστελλόμενη Ελλάς κι η Ελλάς είναι ο συστελλόμενος κόσμος.
ΒΙΚΤΩΡ ΟΥΓΚΩ

Η Ελλάς καταληφθείσα, τον άγριον νικητή κατέκτησε, και τις τέχνες εισήγαγε είς το αγροίκο Λάτιον.
ΟΡΑΤΙΟΣ

Είμαι απ' τη Σικελία, δηλαδή την Μεγάλη Ελλάδα κι υπάρχει ακόμη πολύ απ' την Ελλάδα στη Σικελία. Το μέτρο, η αρμονία κι ο ρυθμός ζουν ακόμη. Εξ' άλλου είμαι κι ο ίδιος Ελληνικής καταγωγής. Το οικογενειακό μου όνομα είναι Πυράγγελος. Το Πυραντέλλο δεν είναι παρά η φωνητική παραφθορά του Πιράτζελο.
ΛΟΥΙΤΖΙ ΠΙΡΑΝΤΕΛΛΟ

Αν δεν υπήρχε η ανδρεία κι η γενναιοψυχία των Ελλήνων, δεν γνωρίζουμε ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα του Β' Παγκοσμίου πολέμου.
ΟΥΙΝΣΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ

Ρίξτε ένα βλέμμα στον μικρό κατάλογο των εθνών που υπετάχθησαν υπό του Αξονα απ' το 1938, και θα δείτε ότι η γενναιοψυχία των Ελλήνων φωτίζει σαν ήλιος ένα σκοτεινό κόσμο.
ΚΑΝΤΙΤΟΥΣ

Πρώτη η Ελλάς μας εδίδαξε πως οι ελεύθεροι άνθρωποι μπορούν να είναι γενναίοι, κι ότι καμμιά ήττα δεν είναι παντοτινή. Ο μικρός αυτός λαός αποδείχθηκε αντάξιος της ιστορίας του.
ΑΛΜΠΕΡΤ ΚΑΜΥ

Μετά την τελική νίκη και λύτρωση η Ελλάδα θα πάρει όλα όσα της ανήκουν, και θα ζήσει υπερήφανα κι ηρωικά μέσα στους νικητές.
ΟΥΙΝΣΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ

Πολεμήσατε άοπλοι εναντίον ενόπλων και νικήσατε. Μικροί εναντίον μεγάλων κι επικρατήσατε. Δεν ήταν δυνατόν να γίνει αλλιώς γιατί είστε Έλληνες. Ως Ρώσσοι κι ως άνθρωποι σάς είμαστε ευγνώμονες, γιατί χάρη στις δικές σας θυσίες καρδίσαμε τον απαιτούμενο καιρό να προετοιμάσουμε την άμυνά μας. Έλληνες, σας ευγνωμονούμε.
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ

Ο θαρραλέος αγώνας του Ελληνικού λαού, αυτού του σχετικά μικρού έθνους, για το δικαίωμα να ζει χωρίς επεμβάσεις από δικτατορικά έθνη προκαλεί σεβασμό και θαυμασμό όλων των λαών που αγαπούν την ελευθερία.
ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣ, 3 Απριλίου 1941

Η Ιστορική δικαιοσύνη μού επιβάλει να διατυπώσω ότι μεταξύ των εχθρών οι οποίοι βρέθηκαν απέναντί μας, ο Έλληνας στρατιώτης προ πάντων, πολέμησε με το μεγαλύτερο θάρρος. Παραδόθηκε μόνο όταν δε μπορούσε πλέον άλλο να αντισταθεί... Πολέμησε εντούτοις τόσο γενναία ώστε κι οι αντίπαλοί του δεν μπορούν να του αρνηθούν την εκτίμησή τους...
ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ

Μέχρι τώρα λέγαμε πως οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες. Από δω και στο εξής θα λέμε πως οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες.
ΟΥΙΝΣΤΟΝ ΤΣΟΡΤΣΙΛ

12 σχόλια:

 1. Αυτοί καλά τα λένε. Εμείς τι κάνουμε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Kαλημερα Δημο!

  Πολυ ενδιαφεροντα ολα αυτα συγκεντρωμενα μαζι σαν ενα κολαζ γνωσης νοοτροπιων και τασεων και αλλες φορες ισχυουν σε μεγαλυτερα, ή σε μικροτερα ποσοστα!
  Μου αρεσε το παρακατω του Winston Churchill:

  ''Αν οι Έλληνες αποκτήσουν μόρφωση και ενότητα, αλίμονό μας''!

  Προς το παρον δεν εχουν να ...ανησυχουν ουτε για το ενα ουτε για το αλλο! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Φίλε Δημοσθένη, σ' ευχαριστώ μέσα απ' την καρδιά μου για την αναδημοσίευση! Για κείνο το κομμάτι της πατρίδας μας που αξίζει! Μπορεί να είναι μικρό αλλά οφείλουμε να το διευρύνουμε! Ήδη εσύ κινήθηκες προς τη σωστή κατεύθυνση. Κι αλίμονο, κάποτε, πρέπει όλοι μας να υψωθούμε ως άνθρωποι!

  Τελικά το ευχαριστώ είναι πολύ μεγάλο Γιατρέ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εκείνοι είδαν την μεγαλοσύνη μας.
  Εμείς την βλέπουμε;

  Καλό απόγευμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πολλά καλά και μερικά όχι και τόσο καλά έχουν λεχθεί στο παρελθόν για τους Ελληνες. Σήμερα; Τι; Τα Greek Statistics! Μήπως;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. KANTHARE Καλημέρα!!!
  Εμείς μάλλον απλά τα ακούμε...
  Και τα χαιρόμαστε...
  Από κει και πέρα το τι γίνεται σήμερα είναι άλλη ιστορία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Elva Καλησπέρα!
  Ναι, προφανώς και δεν έχουν να ανησυχούν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Diatton καλησπέρα!
  Εγώ σε ευχαριστώ που τα μάζεψες όλα σε ένα ποστ!
  Ο καθένας μας κάνει αυτό που νιώθει και μπορεί!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Καλησπέρα ΦΟΥΛΗ!!!
  Ελπίζω να σας κάνει καλοκαιρία στο νησί!!!
  Εδώ μας βρέχει ασταμάτητα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Καλησπέρα Θαλασσένια!
  Γιατί όχι;;; Εγώ πιστεύω ότι και σήμερα υπάρχουν μεγάλοι Έλληνες. Απλά οι συγκυρίες είναι έτσι ώστε να μπορούν προς το παρόν να αποφασίζουν οι ανίκανοι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Καλησπέρα Χριστόφορε

  Ναι, η αλήθεια είναι ότι στις μέρες μας δεν δίνουμε πολλ'α θετικά παραδείγματα στον κόσμο αλλά πιστεύω ότι θα αλλάξει αυτό...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευπρόσδεκτα τα σχόλια! Αρκεί να μην είναι Spam (γι'αυτά μπήκε η προέγκριση σχολίων!)