Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Μύθος το ότι φτιάχνεις ποντίκια μόνο με πολλά κιλά στο γυμναστήριο!

Ερευνητές του McMaster University ανακάλυψαν ότι μπορείς να "χτίσεις σώμα" στο γυμναστήριο σηκώνοντας ακόμα και ελάχιστα κιλά! Οπότε η κλασική εικόνα του μποντυμπιλντερά που βάζει 90 κιλά στα βάρη και σε κάθε άρση κάνει "τσσσσσσσ" μάλλον καταρρίπτεται!

Πιο συγκεκριμένα ο υπέθυνος  ερευνητής λέει "αντί να γρυλλίζεις και να τεντώνεσαι προσπαθώντας να σηκώσεις πολλά κιλά, μπορείς να ασκηθείς με κάτι πολύ ελαφρύτερο και να το σηκώνεις ως ότου να μην μπορείς πλέον".... και συνεχίζει... "είμαστε πεπεισμένοι ότι η μυϊκή αύξηση συνίσται στο να διεγείρεις τον μυ να παράγει περισσότερη μυική πρωτεΐνη, μία διαδικασία στο σώμα που με τον χρόνο οδηγεί σε μεγαλύτερους μύες."

Οι  υπεύθυνοι της έρευνας, Stuart Phillips και Nicholas Burd, έδειξαν ότι σημασία δεν έχει η ποσότητα των κιλών που σηκώνει κάποιος στο γυμναστήριο, αλλά για το "χτίσιμο" των μυών το σημαντικό είναι ο μυικός κάματος. Στην έρευνα τους χτησιμοποίησαν βάρη περίπου 90% των δυνατοτήτων αυτών που τα σήκωναν από την μία, και από την άλλη περίπου 30% των δυνατοτήτων τους. Στην πρώτη περίπτωση μπορούσαν να κάνουν 5-10 επαναλήψεις πριν κουραστούν τόσο ώστε να μην μπορούν άλλο, ενώ στην δέυτερη τουλάχιστον 24.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι αυτά τα αποτελέσματα δεν θα χρησιμεύσουν μόνο στους fans των γυμναστηρίων αλλά και σε ιατρικά περιστατικά όπως την ανάρρωση μετά από κατάγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευπρόσδεκτα τα σχόλια! Αρκεί να μην είναι Spam (γι'αυτά μπήκε η προέγκριση σχολίων!)