Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

H Μαστογραφία σώζει... Μην το αφήνετε έτσι...


Μία έρευνα που έγινε το 2009 και παρουσιάστηκς στο συνέδριο ακτινολογίας της Βόρειας Αμερικής και βραβέυτηκε σε αυτό, δείχνει ότι η αναλογία των γυναικών που πεθαίνουν από καρκίνο του μαστού είναι μεγαλύτερη στις περιοχές όπου δεν υπάρχει μαστογράφος.

Σύμφωνα με την έρευνα, αν μετατρέψουμε τα στατιστικά στοιχεία που δίνει, στα δικά μας νούμερα... αν δεν είχαμε μηχανήματα στην Ελλάδα θα πέθαιναν τουλάχιστον 700 γυναίκες παραπάνω κάθε χρόνο από καρκίνο του μαστού (το ποσοστό θανάτων κυμαίνεται από 27 κάθε 100.000 στις χώρες με μαστογράφο σε 34 κάθε 100.000 στις χώρες χωρίς)

Είναι κρίμα από την στιγμή που ανήκουμε στις ανεπτυγμένες χώρες (άσχετα με τις κινήσεις των κυβερνώντων προς το αντίθετο...) και διαθέτουμε τουλάχιστον κάποια βασικά πράγματα, όπως μαστογράφους στο νοσοκομείο, να πεθαίνουν γυναίκες επειδή απλά φοβούνται να παν στο γιατρό, ή βαριούνται να κάνουν εξετάσεις ρουτίνας, ή λεν ότι δεν έχουν χρόνο... κτλ

Η υγεία είναι μεγάλο πράμα και δυστυχώς πολλοί το καταλαβαίνουν μόνο όταν αρχίσουν να την χάνουν!

Και σε κάθε περίπτωση... κάλλιον το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν!!!

Πηγή: Medical News Today

5 σχόλια:

  1. σωστος φιλε!ολες πρεπει να κανουν!καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και να πεις πως δεν υπάρχει ενημέρωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο σου Δημοσθένη. Έχουν ηθικό ανάστημα αυτές οι αναρτήσεις σου...

    Καλημέρα φίλε μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Laplace Ακριβώς... Ειδικά από την στιγμή που δεν πονάει, δεν ενοχλεί κτλ κτλ

    @ Skinlikesand Υπάρχει, αλλά πιστεύω θα πρέπει να υπάρξει περισσότερη. Για αυτά θα πρέπει να κάνουν πλύση εγκεφάλου από την TV κανονικά... λέμε τώρα...

    @ Diatton Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Καλό βράδυ πλέον τέτοια ώρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σου Δημοσθενη. Εχω περασει απο το "Ελενα Βενιζελου" πριν φυγω Αγγλια για ειδικοτητα και δυστυχως αν και ειχε σχεδιαστει αρχικα να ειναι το μεγαλυτερο κεντρο μαστου της χωρας το εχουν απαξιωσει οι διοικησεις του. Να φανταστεις ο μαστογραφος δεν δουλευε για 10 μηνες.
    Οταν δουλεψα σε Χειρουργικη μαστου εδς Αγγλια η διαφορα ειναι στο οτι εδω το μεσοδιαστημα ειναι 3 χρονια για screening γιατι εκριναν οτι αυτο ειναι cost effective.
    Καλη συνεχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευπρόσδεκτα τα σχόλια! Αρκεί να μην είναι Spam (γι'αυτά μπήκε η προέγκριση σχολίων!)