Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Εστιατόριο La Rita, Βαρκελώνη

Τώρα που εγκατασταθήκα σιγά σιγά Βαρκελώνη και αρχίσα να σουρτουκεύω όποτε έχω χρόνο θα αρχίσω να γράφω για μέρη που άρεσαν ή δεν άρεσαν για να επισκεφθεί όποιος με το καλό μας έρθει Βαρκελώνη.

Ξεκινάω λοιπόν αυτή την... κατηγορία με το εστιατόριο La Rita που μου άφησε πάρα πολύ καλές εντυπώσεις!

Αρχικά είναι το μοναδικό εστιατόριο που έχω πετύχει εγώ να έχει ουρά από έξω να περιμένουν να μπουν μέσα!!! Εμείς περιμέναμε περίπου ένα τεταρτάκι.

Ας πάμε στο σημαντικό θέμα που είναι οι τιμές... το μενού κάνει περίπου 9 ευρώ, κάτι το οποίο για Βαρκελώνη είναι πολύ καλή τιμή και εξηγώ το γιατί... να πιεις καφέ ή ποτό στην Βαρκελώνη είναι αρκετά πιο φτηνό από την Ελλάδα! Αλλά να φας έξω, από την άλλη, είναι αρκετά πιο ακριβό. Ένα απλό μενού σε ένα μπαρ μπορεί να κάνει 7-8 ευρώ. Ένα περιποιημένο μενού σε ένα καλό εστιατόριο 15 με 20 ευρουλάκια! Ε, σε αυτό το εστιατόριο σου δίνουν ένα περιποιημένο μενού, και το περιβάλλον είναι όντως πολύ καλό, με τιμές λίγο πιο ακριβές από ένα μπαρ. Οπότε μιας και η περιοχή είναι γεμάτη με γραφεία και επιχειρήσεις και το εστιατόριο είναι σε πολύ κεντρικό σημείο, μαζεύει πολλούς ντόπιους αλλά και τουρίστες.

Το εστιατόριο βρίσκεται στην οδό Aragón 279, η οποία είναι κάθετη στην Passeig De Gracia (κεντρικότατος δρόμος της Βαρκελώνης) στο σημείο του Casa Batlló (κεντρικότατο αξιοθέατο της Βαρκελώνης, σχεδιασμένο από τον Gaudi).

Καλή σας όρεξη!

10 σχόλια:

  1. Μάλιστα. Να ετοιμάζουμε δηλαδή λίστα με to do και not to do στη Βαρκελώνη;

    (Θυμάμαι Αγγλία περίμενα 20 λεπτά έξω από γιαπωνέζικο που είχε 4 τραπέζια αλλά ομολογουμένως φοβερό φαγητό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά δεν θα το ετοιμάσω και σε ένα μήνα... αλλά ναι, σιγά σιγά μάλλον κάπως έτσι ;)

    Το συγκεκριμένο εστιατόριο στην Βαρκελώνη έχει πολλά τραπέζια. Νομίζω πάνω από 30... οπότε φαντάσου!

    Ρε επιτυχία πάντως οι γιαπωνέζοι... :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. για πες να μην πάνε και στο τάδε πολυκατάστημα, γιατί η κυλιόμενη σκάλα έχει παγίδες, εξου και η τούμπα της κόρης(της έλεγα εγώ να ζητήσει αποζημίωση αλλά δεν άκουγε)οπότε ξέρεις!! χαχα τα ράμματα!!!
    Καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φίλε εγώ όταν έρθω Βαρκελώνη σε ένα και μοναδικό εστιατόριο θα με πάρεις..

    La vaca paca!
    αν δεν το βρήκες ακόμη δεν ξέρεις τι χάνεις!

    p.s. 9 ευρώ δεν είναι απλά καλή τιμή για Βαρκελώνη. Εδώ που τα λέμε στη Θεσσαλονίκη σε όποιο εστιατόριο και να πας (αν εξαιρέσεις γυράδικα και τύπου άθωνος) 15-20 ευρώ τα θέλεις σίγουρα!

    Μου άνοιξες την όρεξη.. και δεν τα ξέρω, πάλι με κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ θα την βγάλω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα ΦΟΥΛΗ!
    Λες να τους δυσφημίσω;;; :ΡΡΡ
    Καλά να περνάτε εκεί στο νησί!!!
    Πιάσατε κρύα ή ακόμα μπάνια κάνετε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα φίλε περιπλανώμενε!

    Το La Vaca Paca δεν το βρήκα ακόμα, αλλά θα το βρω σίγουρα στο εγγύς μέλλον...

    Καλά ναι,για την τιμή δεν το συζητάω. Παλικάρια που την έχουν σε τέτοια επίπεδα!

    Εσύ εκεί πάνω πρόσεχε μην πάθεις τίποτα με τα κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...το σημείωσα...σε ενάμιση μήνα θα είμαι εκεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα ΕΖΑΚ!
    Αυτή τη βδομάδα τελειώνω με εξετάσεις οπότε παίζει να ανεβάσω και τπτ ακόμα για τα έξω της Βαρκελώνης μέχρι να επισκεφτείς την Πανέμορφη πόλη! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε φεύγω 3/6 έχω σημειώσει La Rita & La Vaca Paca, αν υπάρχει κάτι άλλο αξιοσημείωτο γράψε, ή κάτι άλλο να προσέξω.
    Τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα ανώνυμε... Δυστυχώς δεν είχα χρόνο να γράψω άλλα σχετικά άρθρα και δεν θα τον έχω σύντομα... Κοίτα για τα αξιοθέατα γενικά οι τουριστικοί οδηγοί τα εξηγούν καλά. Όσο για το έξω, δεν ξέρω πολλά άλλα στέκια γτ μένω εκτός βαρκελώνης. Γενικά όμως είναι ωραία στην γειτονιά Gracia, πιο ήρεμα με λιγοτερους τουριστες από ότι στο κέντρο, επίσης στην όδο Rambla Catalunya έχει πολλά μπαράκια κι εστιατόρια που δεν είναι τόσο τιγκα στον τουριστα όσο Rambla, Ps de Gracia k Plaça Catalunya, και ωραία είναι και τα εστιατόρια-καφέ στον πάνω όροφο του εμπορικού Las Arenas (παλιά αρενα ταυρομαχων, κοκκινο μετρό, σταση Εσπάνια) όπου εκεί δίπλα είναι και το μαγικό συντριβάνι... αυτά από γενικότερες προσωπικές συμβουλές

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευπρόσδεκτα τα σχόλια! Αρκεί να μην είναι Spam (γι'αυτά μπήκε η προέγκριση σχολίων!)